• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

M

mio-s

Guest
Motor fino pali, ali ima jako nepravilan rad. To mi smrdi na ventile. Tražim majstora koji to zna štelati. Treba mi informaciju na koliko se štelaju ventili, motor je Honda G35.

Imam i snimljen rad motora pa bih mogao postaviti nešto kasnije.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Nepravilan rad najčešće smrdi na rasplinjač i struju(platine), a tek onda ostalo...
Kolko vidim, taj motor je sličan G150, pa bi onda svaki mehaničar znao naštelati ventile. Ujedno svi SV motori imaju isti sistem..Nije to nikakav bauk napraviti u vlastitoj režiji. Ako te bude interesiralo, budemo objasnili...Na G150 ventili su se štelaju na 0.08-0.16mm. Te mjere su maje-više svuda približno jednake, tak da sa njima nećeš pogriješiti.

M

mio-s

Guest
Pozdrav. Evo da se javim da smo našli kvar.
Nisam točno namjestio bregastu osovinu. Da objasnim, na zupčanicima koji povezuju radilicu i bregastu osovinu imaju oznake kako točno treba sjesti na koji zub, ja na to nisam pazio, nisam znao da to uopće postoji - sada znam. :partyman:

E sad ima jedan drugi problem, curi ulje na polugu gasa, na osovini leptirića. Primjetio sam da ima dosta "lufta". E sad, što bi se moglo napraviti?
Dali bi bilo dobro da se ta rupica nadovari aluminijem pa ponovo izbuši, ili nešto drugo?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
hehe, nisam znao da si ga već rastavljao....
Ne znam na što točno misliš, dal na onaj prort u bloku kroz koji izlazo poluga regulatora? za taj zahvat bilo bi poželjno temeljito rastaviti motor, a ako je već rastavljen, onda bi možda bolje od navarivanja bilo umetnuti neku piksu(mesing,bronca)

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
svaka tu ima lufta, ako necuri jako, nemoj dirati......može i slika

usput, tražim glavu od g200, u zamjenu mogu ponuditi od g150 ili novac......

M

mio-s

Guest
svaka tu ima lufta, ako necuri jako, nemoj dirati......može i slika

usput, tražim glavu od g200, u zamjenu mogu ponuditi od g150 ili novac......

znam da svaka ima lufta, ali čini mi se da malo previše ulja ide van.
a možda jednostavno ima previše ulja pa zato baca van?
za sada ga budem tako ostavio, provjeravajući ulje katkad naravno, pa ćemo vidjeti.

u vezi glave, poslikam kasnije, ponudite mi cijenu na pm jer neznam koliko to vrijedi.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
stavi sliku i ponudi cjenu......pa da se dogovorimo, da mogu konačno sastaviti još jedan odličan motor, za svoju hondu.....:partyman:

M

mio-s

Guest
pozdrav.

poslao sam vam fotografije glave, molim da se dalje dogovaramo preko privatnih poruka kako nebi smetali drugima ovdje u temi.

A

al bandi

Guest
Momci, ima li neko osigurače ventila za Hondu F-700 *79 godište (one tanjiriće)?
Ili gde se mogu naručiti? Hvala.:prayer:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Momci, ima li neko osigurače ventila za Hondu F-700 *79 godište (one tanjiriće)?
Ili gde se mogu naručiti? Hvala.:prayer:

u Srbiji je ovlašteni uvoznik i serviser Mis Sistem d.o.o,tel je 021/510 232 neznam koje je mjesto.

A

al bandi

Guest
u Srbiji je ovlašteni uvoznik i serviser Mis Sistem d.o.o,tel je 021/510 232 neznam koje je mjesto.
Mogao bi biti Novi Sad... Proveri'u, hvala :lol:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
koji je motor na njoj, ako se nevaram, to je original japan, nije MIO standard......??

A

al bandi

Guest
koji je motor na njoj, ako se nevaram, to je original japan, nije MIO standard......??
Motor je G/200
Pokušao sam u MIO-u da nabavim osigurače ali su mi rekli da ništa za tako stare mašine ne naručuju... U osiječkoj Hongoldoniji - također. Još mi preostaje da pokušam u Sesvetama, inače mrka kapa. U Srbiji je to moguće pronaći jedino kod majstora koji kupuju i rastavljaju neispravne motore ali mi je frka da čekam da se neki takav pojavi :toimonster:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
daj sliku motora, ako je g200, onda oni imaju toga, jer vjerojatno je netko ubacio na tvoju drugi motor, a za g200 ima djelova koliko hočeš.....

bvukovi

Novi član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
4
moj prijedlog je novi motor.......serije GX

jer dok napraviš generalku skoro isto se dođe razlika možda 500-700kn, a novi motori su puno moderniji u odnosu na stare,i manje troše goriva......

cjena oko 3500-4000kn, preporučio sam jednom čovjeku i dan danas mi zahvaljuje što je kupio novi motor, jer ima i lakši start, te indikator za ulje, pa ako ostane bez ulja do određene granice, samo se ugasi.....što je velika prednost.....a stavio je na f400

a novi dizel motor se dobije za 3000kuna, kopija yanmar-a sa honda f606d

Pozdrav
Imam motokultivator mio f600 i htio bih na nju staviti Hondin motor gx160. Zanima me kako izgleda međuploha koja ide ispod motora?

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

Pozdrav
Imam motokultivator mio f600 i htio bih na nju staviti Hondin motor gx160. Zanima me kako izgleda međuploha koja ide ispod motora?

ja ti imam taj motor na svojoj f630 odličan je mali potrošač,a najbolje bi ti bilo da nazoveš mio-v servis i pitaš

mene interesira kakva su iskustva s ovom vadilicom krumpira par postova prije

bvukovi

Novi član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
4
ja ti imam taj motor na svojoj f630 odličan je mali potrošač,a najbolje bi ti bilo da nazoveš mio-v servis i pitaš

mene interesira kakva su iskustva s ovom vadilicom krumpira par postova prije

Nazvao sam servis u Osijeku, pa mi je tip počeo muljati kako to ne ide, da se tu moraju mijenjati zupčanici u mjenjaču...
Znam da moram staviti međuploču, drugu remenicu (zbog drugačijeg broja okretaja motora) i drugi remen.

M

mvuckovic

Guest
daj sliku motora, ako je g200, onda oni imaju toga, jer vjerojatno je netko ubacio na tvoju drugi motor, a za g200 ima djelova koliko hočeš.....

Jel netko zna gdje mogu navabiti ili kupiti bobinu za Honda F42???

ExtermoIvan

Član
Tu od
15 Ožu 2013
Poruka
53
Honda f 80

Pozdrav svima. ja sam ponosni vlasnik veoma retkog hondinog motokultivatora
HONDA F 80
On je dvoklipni benzinac, i po samoj izradi je veoma cudan radilica mu je gore a klipovi okrenuti prema dole. Mali je potrosac koliko snage daje. Meni koristi a vucu i za krompir posto nemam nekih prikljucaka za nju a nemam ni potrebu posto imam dosta masinerije zao mi da je prodam. ako je neko imao iskustva sa ovim motokultivatorom neka se izjasni.
[YT]http://youtu.be/SkDGejA7ldk[/YT]
http://youtu.be/SkDGejA7ldk

Prilozi

• 08022011079.jpg
    08022011079.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 2,507

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ovakvu hondu jos nisam video. to je verovatno prvi tip honde 800. tu su otprilike po velicini i snazi.

Najnoviji postovi

Na vrh