Teslic
Član
- Tu od
- 18 Tra 2013
- Poruka
- 35
teslic mozes ici i samo sa pogonom kardanom. imas dve opcije brzi i spori prenos i plus sinhro. moze se voziti i pod teretom ali ne bas da se previse preopterecuje motor. trebalo bi izbegavati sad u pocetnom vremenu razrade motora bar prvih 100 cas .rada. onda mozes terati ali nemoj preopterecivati motor. cim konstantno tuce crn dim uzbrdo saltaj u spori ili sinhro brzine obicno krenes sporim kardanom pa kad ima brzine presaltas u brzi kardan. na vecim usponima i teretom vecim obavezno u sinhro prenos i preko brzina menjaca teraj u pogonu na sva 4. sa motorom dmb jeste jeftiniji ali motore vise nerade u srbiji nego u turskoj koliko sam cuo i dosta su problematicni zadnjih godina. nekome sam vec preporucio da uzme sa lombardinijevim iako je skuplji.
Meni si i preporucio na drugoj temi, a i dosta majstora mi je savjetovalo da uzmem lombardini. Ovdje u BiH me kostao 8700 KM (motokultivator, freza i prikolica) ili oko 4350 eura s tim da mi se vraca 30% novca kao poticaj za poljoprivrednike. Ceka se oko 10-12 mjeseci ali legnu novci.