• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Re: Pitanje za labinprogres

Ovaj motokultivator je labinprogres mondijal,ovo nije fabricki motor,nisam siguran ko je prozivodjc,ali je najverovatnije neki japanski ili kineski,a takav slican hondin koji se trenutno proizvodi ima5.5ks.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Cudno da nakon 1h tek pocne crno dimit,jel u nagibu radi inace?

G

gogi

Guest

Ne radi na nikakvom nagibu, bilo mi je malo cudno sto nisam nigdje nasao sliku koja bi bila slicna mom, vjerojatno je frajeru crko motor pa je stavio ovo. Jel moguce da je crni dim zbog preslabog motora? pa da se umori? freza je siroka 50cm.
Dal postoji sansa da bi mogao vuci prikolicu ako ima 5k?

neznam_nis

Član
Tu od
23 Ožu 2013
Poruka
71
Ok, valjda cu nac sad koji dan vremena da to rastavim. Jel na tom poklopcu kakav dihtung da odma kupim?

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815

Ja mislim da bi mogo vuci prikolicu,ali po ravnom,kad moze ona najmanja honda sa 3ks vuci prikolicu,moze i ovaj,ipak ovo je po jacini isto kao imt506,a on moze dosta da povuce

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400

svaki moze vuci prikolicu i bar 300kg tereta. jedino u njivi gde je mekano ili trava je malo zeznutije ali i to se navikne brzo koliko moze. po tvrdom putu moze dosta povuci.ja hondom od 5ks povucem i blizu tone. nesto mi je poznat taj motor. nesto slicno kinezi su radili a to je otprilike kopija honde.e sad posle duzeg rada izbacuje crn dim. moguce i da se pregreva jer pitanje je koliko povrsine imaju rebra za hladjenje. pogotovu ako ga teras skoro pun gas.onda dodje brzo do zamora motora i pocne se grejati. a moguce je jos i da ubacuje malo vise goriva ili ti je filter vazduha zapusen. i to hoce uticati na grejanje motora.

beba

Član
Tu od
18 Lip 2011
Poruka
76
Ok, valjda cu nac sad koji dan vremena da to rastavim. Jel na tom poklopcu kakav dihtung da odma kupim?
ima dihtung ja sam stavio onu dih masu namazo stari dihtung sa njom i nepusta ulje

Z

zulx

Guest
imam problem sa labinom progres 14 ks pri vecoj brzini javlja se lupanje i udaranje u motoru sta je potrebno uraditi dali je do ulja ili je potreban neki dio zamijenjiti

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
imam problem sa labinom progres 14 ks pri vecoj brzini javlja se lupanje i udaranje u motoru sta je potrebno uraditi dali je do ulja ili je potreban neki dio zamijenjiti

Rijec lupanje je sirok pojam , moze biti svasta : mislim da bi ti bilo najbolje naci nekog tko se razumije u mehaniku da ti ga poslusa i provjeri sta moze biti , kvar ako se otkrije dok nije velika steta moze biti neznatan a ako se ne sanira na vrijeme moze napraviti havariju !

Z

zulx

Guest
malo se to cuje desavalo se i isakkanje iz brzine dali je samo potrebno zamijenjiti ulje ili je do nekog zupcanika

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
iskakanje iz brzine nema veze sa uljem. u jednu stranu ima ako nije nikad menjano pa dolazi do korozije i zaribavanja delova zbog kojih moze da iskace. ulje obavezno treba menjati bar svake 3-4 god. uzrok iskakanja moze biti zbog potrosenosti zupcanika ali i do jedne vrste brave za zabravljivanje brzina. kad se skine poklopac sa ruckama ispod imaju opruge i kugle koje zbog loseg podmazivanja hoce poribati ili oslabe opruge ili se kugle izlizu. dobro ocistiti pregledati i zamenuti ako su lose .podmazati toat mascu obavezno. pregledati zupcanike i viljuske i lezajeve. sve su to uzroci a dok neotvoris nista se nezna. motor ako se cuje lupanje otvaraj dok nije doslo do havarije zesce. hoce se desiti prednji konusni lezaj da se okrene i otkine stift pa ulje neide kroz kanal dalje. najpre bi rekao da su ti lezajevi na radilici losi jer tad se najvise cuje lupkanje pri vecim obrtajima.zreo ti je za komplet remont

Teslic

Član
Tu od
18 Tra 2013
Poruka
35
Promjena ulja ti ne bi puno koristila, osim ako nije totalni manjak u sto ne vjerujem. Ne forsiraj ga da ne bi napravio nesto gore, nadji majstora ako nisi vjest nek pogleda mjenjac, moze biti svasta.

Z

zulx

Guest
dali promjenom tih lezajeva na radilici cu rijesit problem ako je do njih i koliko kosta taj remont ako je neophodan

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
mora se prvo ustanoviti sigurno sta je. radilica na obradu i novi lezajevi. ako je otkinuo stift i prednja ploca se mora zamenuti. zato nista nemojmo unapred vec otvoriti pa pregledati. nemora ni da znaci da je to .caura u maloj pesnici klipnjace moze isto tako praviti taj zvuk. i sl. znaci redom i dobro pregledati deo po deo. sam tesko ces to uraditi ako ih nisi radio .dobar majstor i redom.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
taj na slici je mundijal ili mali labin . nista slicno sa velikim labinom nema ni priblizno. mnogo komplikovaniji je menjac specijala i super specijala

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pa kako da ti sad kazem. ko zna nije problem veliki. leteci lezaj nije problem toliki ali nista nevredi nov ako je isparana radilica ili istanjila.lezeci lezaji su vec komplikacija jer se ceo motor takoreci mora rastaviti i ako su losi isto obrada pa montaza. prednji lezaj je pod konusom i tu se mora aksijalni luft nastelovati pomocu dihtunga na poklopcu razlicitih debljina. ako nije dobar aksijalni luft nece ni pritisak ulja biti dobar.prednji dekl moze puci na stiftu ako se konusni lezaj okrene . ima dosta zezancije i za onog ko zna te motore a ne ovako.ako nemas dobro poznavanje mehanike nebih ti preporucio a rekao bih da nemas. dobar majstor i nema druge.treba to sve pregledati kad se vec mora otvoriti da neostane jos nesto pohabano pa napravi ponovo kurslus. znas kako kazu ili kuj il se nemoj garaviti

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
jeli zahtjevno to uradit promijenit lezaj na radilici npr

Nisam imao namjeru opet komentirati , ali moram.
Ljudi pobogu da se moze biti mehanicar samo na osnovu dobre volje , nebi skola postojala za to zanimanje ,
niti na istom tipu vozila motori nisu potpuno isti a kamo li na razlicitim strojevima stoga treba znati tisucu caka koje se uce skolujuci se i radeci s iskusnim majstorima .
Nije problem rastaviti bilo sto , ali sastaviti i nastelati da ispravno radi i funkcionira e to je nesto sasvim drugo , i ja sam kao mlad i nadobudan svasta radio ali sam na kraju zakljucio da je puno jeftinije platiti majtora da ti napravi ono sto je bitno da ispravno radi , da je u pitanju blatobran to je nesto sasvim drugo ali s motorom se nije igrati !

Najnoviji postovi

Na vrh