• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

Z

zulx

Guest
molim vas konkretan odgovor pri lupanju u većoj brzini labin progres specijal 14 ks znam i ja moglo bi biti ovo moglo ono izgleda najbolje uraditi kompletan remont a mnogo bi mi značilo šta je tačno otišlo jer znam da posoje dobri majstori koji znaju tačno šta ne štima i koje hoće pomoći unaprijed zahvalan

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
jel vidis ti sta ja imam u ruci. ti mislis da smo vidoviti. hiljadu stvari ima koje mogu lupati . nekad se na licu mesta moze po zvuku proceniti priblizno i kako se ponasa. ko ovako da ti tacno kaze sta moze biti. otvori se menjac pa pregleda. najverovatnije neki lezaj da je los ali mnogo stvari moze isto biti. ako ti moze neko reci sa sigurnoscu sta je svaka mu cast . otvori menjac i pogledaj

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
izgleda smiješno ali meni je jednom lupao zupčanik od špere jer nisam dovoljno pomaknuo ručicu,i kak je skakao po neravninama tako mi je lupkal zupčanik......

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
vecinom litijumsku INA .do skora sam je imao sad opet moram potraziti ako uspem naci. zadovoljan sam njenim kvalitetom.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
pozdrav majstori,

nekak su premjestili ovaj kutak u forumu, jedva sam ga opet našel.
Imam jedno pitanje za vas. Jučer sam frezal i videl sam da se lagano dimilo iz filtera za zrak. I ja brzo ugasim kultivator (labin progres super specijal 18ks) i da vidim kaj se to događa u filteru.

Nekak mi se malo ulja čini unutra. Kakvo ulje da dotočim i koliko? Ili da odma izmjenim ulje?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nebi trebalo da se dimi zbog ulja u filteru. operi tu posudu od ulja jer ona skuplja necistoce najvise u ulju. ima granicnik dokle se sipa.i isperi i izduvaj gornje zicano sito. pusilo se otprilike sto si ga zagrejao preko mere ili su ti ventili malo rastelovani.nebi trebalo tu da pojavljuje dim. dimi li se na cepu za sipanje ulja na poklopcu ventila. tu mu je oduska i mozda je zapusila ili ti ventil malo propusta

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Jao jučer skoro da mi srce stane...
Nalijao malo previše ulja u filter i ja vozim. I onak uzbrdo malo počne da dimi. Ja mislio, ajd dat ću malo gasa da ispuham i on se počeo dimit i turaža narasla dva puta preko normale. Cijeli brijeg sam zadimio, nisam mogao spustit turažu. A skoro mi pobjegao da sam ga po brijegu lovio :biggrin: Potegnuo ulje sa filtera :icon_rolleyes: Neznam ni sam kako sam uspio držat kvačilo i ugasti mašinu u isto vrijeme. Rastegnuo ruke kao majmun.

Sad se nadam da nisam pokvario mašinu zbog turaže. Nekak mi se činio slabiji kad sam frezao, kao da je izgubio snage :(doh):

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
uvukao ti visak ulja u motor i pocelo ulje sagorevati. to je malo zeznuto i moze napraviti lom karika i pumpu ostetiti od tolikih obtaja. nemora se preterivati sa uljem u filteru jer ono lepi samo teze cestice prasine. bitno je samo da ga ima u posudi moze i ispod mere samo ne preko toga. cim radi pod vecim nagibom hoce da povuci u zicani filter pa u motor . a ulje napravi takvu kompresiju da hoce sve popucati. i plus pocne sagorevati u komori a onda se tesko da kontrolisati situacija jer covek nezna sta ga zadesilo.

Teslic

Član
Tu od
18 Tra 2013
Poruka
35
Nisam znao da moze od ulja uci u turazu motor. Dobar savjet da nesipam previse ulja u filter, jer i ja sam sipao malo vise ulja, ali nisam imao ovakvih problema, doduse nisam ni isao po nekim velikim nagibima.

Z

zulx

Guest
polovni dijelovi za labin motokultivatore

gdje nabaviti polovne dijelove za motokultivatora labin 14 ks potrebna osovina i leteci lezajevi

wovrin

Novi član
Tu od
24 Svi 2010
Poruka
2
Pozdrav

Imam problem sa motokultivatorom labin progres 8 ks.
Radi se o tome da 1,2 i 3 brzina rade normalno ali pri korištenju rikverca kultivator vuče jedva sebe, tako pri uključivanju kosilice izgubi pola snage i nemoguče je kositi a da se svako toliko ne ugasi, jednostavno je taj rikverc guši.
I neznamo u čemu je problem?

Razmišljamo o ugradnji invertera pa da bi i u rikverc imali 3 brzine, možda bi to riješilo barem privremeno problem? Ali neznamo gdje bi nabavili taj inverter?

Hvala

wovrin

Novi član
Tu od
24 Svi 2010
Poruka
2
Ulja u mjenjaču ima i nigdje ga ne gubi.

Neznam koliko je puno, ali rekao bi da ga dosta koristimo, ljeti za košnju te za frezanje, odkopavanje krumpira.
Najviše ga koristimo za košnju i do sada je jako puno nakosio, znaci vec je puno pretrpio ovaj rikverc.

Planiramo kupiti novi motor i mjenjač ali treba prvo prodati neke priključke od traktora, pa bi do tada stavili inverter

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Narode pomagajte problem imam.

Znaci labin progres super specijal dmb 450 dizel

danas primjetim da je dobilo nesto na radilici lufta. kad uhvatim sa prijeda onaj krug koji sluzi za namotavanje kanapa i povucem ga gore dole krug se pomjera skoro pola centimetra. lijevo desno ne mrda nikako. unutra vani ne mrda nikako. ali lijevo desno pola centa sigurno.

Sta bi to moglo da bude?
Da li se kvar moze opraviti u kucnoj radionici ili trebjau nekakvi specijalni alati?
Koliko para je popravka tog kvara?
Da li traktor smijem i dalje koristiti neko vrijeme jer sasvim normalno radi, pali vuce ide... ? ? ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Narode pomagajte problem imam.

Znaci labin progres super specijal dmb 450 dizel

danas primjetim da je dobilo nesto na radilici lufta. kad uhvatim sa prijeda onaj krug koji sluzi za namotavanje kanapa i povucem ga gore dole krug se pomjera skoro pola centimetra. lijevo desno ne mrda nikako. unutra vani ne mrda nikako. ali lijevo desno pola centa sigurno.
Naravno da ne smije da mrda

Najnoviji postovi

Na vrh