• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
aksijalni luft a time donekle i pritisak ulja se steluje na prednjem deklu. razlicitim debljinama dihtunga se to radi. znaci imas vise dihtunga razlicite debljine. najbolje uzeti vise najtanjih pa staviti koliko treba.obicno 2-3 najtanja bidu dosta.ali to zavisi najvise od obrade. pre dok sam ih radio nosio sam na obradu u valjevo .ima u sremskoj mitrovici kod mene servis koji ih se bavi obradom tih radilica jer nerade to svi. mogu se raspitati za sabac i bogatic dal rade te obrade. neznam odakle si i gde ti je najblize a ja sam blizu bjeljine oko 30km je od mene.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
raspitaj se prvenstveno za dostupnost lezajeva i dekla prednjeg jer lezaj ces mozda morati uzeti sirov pa da se obradjuje na meru.ako ti je okrenuo u deklu najverovatnije ces morati menjati dekl ako je puko stift a ako se moze srediti dekl najverovatnije treba sirov lezaj za spoljnu meru pa ga obradjuje po deklu. ima tu zackoljina dosta.zato se raspitaj za prodavnicu delova dal ima u uzicu.najbolje ponesi i blok neka pregledaju i za probu

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Popustili (popucali) nosaci od mrezice koja se nalazi na maski od motora. Cime bi se dali nosaci povariti, zalemiti na mrezicu?

lombardini-la-300-maska-goldoni-slika-24835313.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Koliko se sjećam, mrežica je "zapacana" smolom u plastiku maske. Ako ti je izbijena, možeš ju popraviti, tj. pričvrstiti na jednak način kak je i bila. Kupi onu dvokomponentnu smolu (izgleda kak dvije šprice za injekciju) i probaj ju zalijepiti time.

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Nije problem u ljepljenju. Popucali su limici koji su navareni na mrezicu, dok ti limici savseno i dalje postoje u plastici.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Slikaj s unutarnje strane, da vidim. Ne sjećam se baš kak izgleda iznutra.

A kaj nemreš zalijepiti između tih limića?

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Eno vamo u drugoj temi se prica o kojekakvim luftovima pa mi pade na pamet jedna stvar koju uvijek zelim ovdje pitati a vazda zaboravim smetnem sa uma...

dakle gonjam labinprogres super specijal. okretne rucke su u pitanju.

elem...imaju par cm lufta lijevo desno ja ih mrdnem malo tamo amo a traktor se ne mrda...valjda ste me ukapirali na sta mislim.

E sad...jel tesko rijesiti to ? Sta treba uraditi? Koji dio popravljati/mijenjati?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Tamo gdje se luk ručki drži za tijelo MTK imaš fine ripne (zube). pogledaj da li se šrogod pritegnuti (nisam siguran).

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
mislim da nema ali nisam 100% siguran,i moje imaju malo lufta,već sam naviko na to.....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
I ja mislim da nema, ali bi se dalo riješiti. Raspiliti i postaviti šelnu ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
E sad...jel tesko rijesiti to ? Sta treba uraditi? Koji dio popravljati/mijenjati?
Napravi blokiranje u dva položaja izvana , jedan za frezanje i vožnju , drugi za košnju .
Kako?- daj maštii na volju :(y):

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Ama necu s vana navarivat na mjenjac profile bolan ako je unutra nesto se razjelo
? ? ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Napravi blokiranje u dva položaja izvana , jedan za frezanje i vožnju , drugi za košnju .
Kako?- daj maštii na volju :(y):

Muta Maestral ima tak izvana riješenu blokadu.
Kad je na MTK freza, nemre biti uključen kardan i rikverc istovremeno, dok kad se montira kosilica, nema blokade.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Narode sutra picim u uzice nosim motor na obradu bio mi lezeci lezaj zakovao

ajte mi pobrojte sta sve trebam tu raditi ja cu napisati sta meni pada na pamet a vi dopisite sta fali i sta sam pogrijesio:

Obrada dekla i bloka i radilice
ubacivanje lezecih lezajeva
ubacivanje letecih na radilici
novi klip karike
busenje cilindra na prvu specijalu
novi semerinzi
Novi dihtunzi

jel ima jos sta?

Konto sam uzeti i ulozak dizne ali mi rekose da su novi loseg kvaliteta a sa tim nisam nikad imo problema nikad traktor nije trosio puno pali na prvu zub ne dimi sve ok...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ocistit ventile i siceve i ak je koji ostecen ili pogorel kupit novi.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
A ventile sam konto sam islajfati malo ako budu pustali to nije tesko uraditi u kucnoj radionosti :)
A izgorili nijesu koliko je moje oko vidjelo sijaju se ko pasja mu*a :)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ponesi klipnjacu obavezno na proveru. hoce u maloj pesnici deformisati i doci jajasta. to obavezno nek prekontrolisu i zamenu cauru ako ima potrebe. znaci deo gde se kaci osovinica i klip.glavu ako je potrebno poravnati ili je sam oslajfaj pastom na stublini u krug

Najnoviji postovi

Na vrh