• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
cek jel ovdje pise da odspojim crijevo od pumpe koje ide ka dizni i da naspem goriva i da okrecem i kad krene gorivo da tece kroz pumpu tamo gdje sam odspojio crijevo da vratim 3mm zamajac i da mi se ta tacka treba poklapati sa prvom tackom tamo na bloku. i ako mi se poklapa ranije da podlazem podloske pod pumpu a ako krene gorivo kasnije da skidam podloske ?

Nije mi bas engleski jaca strana :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
aha , samo još piše da navrneš tester a njega nemaš.
Kako uvjek najbitniju stvar ne razumijete čudo jedno .

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
ahahaha pa ja sam konto da je to neka cijev koja se stavi i u kojoj vidim kako gorivo ide

sta je zapravo taj tester?

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Puknuti daj kad si tu i ako si dobre volje objasni mi kako se leptir steluje ja sam danas cacko ga tamo amo al nije to to :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
To se radi prema subjektivnoj procjeni količine dima kod naglog dodavanja gasa .
Prema bosch skali treba podesiti index 3.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
to bi sve vazilo za pvp kad je nova ovako polovnu tesko da ces ustelovati da dobro radi po tom principu. obicno nediram plotne [limice] ispod pumpe. koliko sam skuzio ti si dodao limica pa time je ugao ubrizgavanja dosao kasniji. tad teze pali i dobro vuce samo na velikim obrtajima. ima tup zvuk. nastelujes da mora malo da klikce .kad se radi dizna obicno treba prekontrolisati i pvp barem .leptir nikad nisam ni dirao ni imao potrebe a njega ustelovati i ko zna ima posla.vrati ga na mesto gde je bio ako vidis po lezistu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Kaj se taj breg koji tuče po kotaču pumpe nimalo ne podere s godinama?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Znači dva kotačića?
Ma OK i kotačići se deru ali .
podizači također imaju kotačiće .
Jedan od brijegova bregaste preko kotačića /klackalice /i kotačića na pumpi pokreče elemant pumpe :icon_eek:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Jasno, ali nisam znal da su dva kotačića, mislil sam da je samo jedan na pumpi pa ako možda štekucka pa malo podere breg .......
Sad sam opet malo pametniji samo je pitanje jel bum ja to zapamtil, više neznam ni ono kaj sam znal, mada mi ni to više netreba

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
ama ja sam ga podesio tako sto sam ga (govorim o leptiru) gurnuo skroz desno. tada motor sporo bere obrtaje i nema nikako dima. zatim sam ga polako pomjerao na ljevo i naglo dodavao gas. sto vise lijevo ides vise nabija dima kad n aglo das gas ali i obrtaje lakse dize. na kraju sam nasao neku sredinu da on meni fino lijepo kad trznem gas bere obrtaje ko lud a da opet ne dimi i tako sam ga i ostavio...pa ako valjda valja a ako ne valjda ja ne znadem bolje.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ama ja sam ga podesio tako sto sam ga (govorim o leptiru) gurnuo skroz desno. tada motor sporo bere obrtaje i nema nikako dima. zatim sam ga polako pomjerao na ljevo i naglo dodavao gas. sto vise lijevo ides vise nabija dima kad n aglo das gas ali i obrtaje lakse dize. na kraju sam nasao neku sredinu da on meni fino lijepo kad trznem gas bere obrtaje ko lud a da opet ne dimi i tako sam ga i ostavio...pa ako valjda valja a ako ne valjda ja ne znadem bolje.

nemoj se ti oko toga puno brinuti,svaki pomalo dimi pri opterećenju.bitno je da on radi kako treba. perfektnog štelanja tu nema. niti ima majstora za to niti ima potrebe za velike mudrolije

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Jasno, ali nisam znal da su dva kotačića, mislil sam da je samo jedan na pumpi pa ako možda štekucka pa malo podere breg .......
Sad sam opet malo pametniji samo je pitanje jel bum ja to zapamtil, više neznam ni ono kaj sam znal, mada mi ni to više netreba

. .Lombardini motor ima dva kotacica i polugu za rad PVP.Jedan je na poluzi,a drugi na PVP
kenb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ipak nisi ni ti pogrijesio kad si rekao jedan kotacic.Npr. motor ACME koji koristi dosta masina kod nas ima samo jedan kotacic na PVP.Taj kotacic se pokrece direkt sa brijega na zupcaniku.

3hax.jpg

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
narode znaci ajmo jedno pitanjce

zanci labinprgres super specijal radjena generala radjena radilica lezeci leteci novi klip busena stublina na prvu specijalu...razradjujem ga polako vozim na po gasa...odradio je vec nekih 10ak sati, e sad pitanje

na koliko sati radnih trebam mijenjati ulje...sipo sam mineralno 15w40 odradilo je do sada vec zanci 10h

da li da nastavim sa istim uljem ili da sipam 20w60 posto su napolju paklene vrucine pa reko mozda mu je gusce bolje...a opet nisam siguran zbog podmazivanja i gustoce hoce li mu to ulje biti pregusto....

nemoj postavljati ista pitanja na različitim temama.

Posljednje uređivanje od moderatora:

laik

Član
Tu od
27 Pro 2011
Poruka
371
Imam pitanje za forumaše...
Akumulator za Labina 14 konja dizel koji ide koliko Ah? Mijenjao sam jednom akumulator sad ovaj što je u njemu ima 38Ah a ne sjećam se koliko je imao originalni akumulator ,,,,Sad me zanima jel mogu staviti u njega akumulator koji ima 50Ah? Da li on može naštetiti motokultivatoru zato što je nešto jači od originalnog?

Najnoviji postovi

Na vrh