Ako stane u kutiju može .
A ako je razlog da bude lakše , brže ili bolje plaio onda je bespotrebno bacati pare
Čime pališ? Dinamomotor il alneser sa uklopom?
Ovak na slici zbilja loše izgledasweat): ,.........ali jebački idea ovo preko alansera ovako je u puknutog
apokaptus , to se zove dinamo starter .
Koristilo se davno i koliko ja znam na ovim prostorima na dizel motorima .
Svaka dinama može biti motor
https://www.google.hr/search?q=dina...tvor.com%2Fshowthread.php%3Ft%3D19628;600;800
Vidi link pa se registiraj ,možda piše kaj konkretno .
Takvo stratanje nije problem kod dizel motora koji ima dekomprsor , veliki zamašnjak i najvažnije da je u dobrom stanju .
Uključi se dekopresor , motor se zavrti i kad se dovoljno zalafa pusti se dekopresor i on upali od inercije zamašnjaka a ane same snage dinama
Ne znam zasto bi bilo miniranje teme kad sam pitao konkretno oko ugradnje takvog stroja na labinprogresov kultivator.
pazi naziv jeste servis i odrzavanje. ali necemo valjda u ovoj temi pricati samo o zamjeni ulja na labinu i popravci sajle kvacila.
i sve ostalo sto ne spada u servis cemo da izacimo.
npr hocu da pokazem kako sam ugradio svjetla u stariji model labina otvaram novu temu.
pitam da li se mogu ugraditi disk kocnice u labina otvaram novu temu
pitam da li labin moze ici na loz ulje otvaram novu temu
hocu pokazati sliku kako je covjek napravio da pali na alanser otvaram novu temu
interesuje me da li na labinov mjenjac pase motor od w123 merca otvaram novu temu\
kao sto se moze iz navedenih primjera viditi postoji jako mnogo tema koje se ticu labinprogres motokultivatora, a koje nisu usko po tematici vezane za sam servis i odrzavanje istoga. I imati sve te tematike u pojedinacno otvorenim temama bi bilo ravno cistoj gluposti jer onda bi imali sto labinprogres tema. A ovako je lijepo kad je sve na jednom mjestu. lakse se covjek moze snaci.
A kad bi realno uhvatili moderatora za njegovu rijec sa ove konkretno teme i jos pola drugih na forumu bi se moralo pobrisati vise od 60 posto sadrzaja koji mi svi clanovi pisemo.
Ja sam uvijek bio protiv glupog i bespotrebnog oftopika, ali konstruktivni oftopik uvije moze biti koristan. Evo posto ste napali mene konkretno vjerujem da bi dosta ljudi voljelo znati kako da na traktoru napravi da pali dinamom alnaserom ili cime vec...i ne vidim u cemu je to lose. Nema potrebe za nekom vojnickom disciplinom ovo je ipak internet forum narode.
Moderaturu se izvinjavam na malo ostrijem tekstu, ali ja sam samo pokusao iznijeti svoje miljenje valjda mi to dozvoljava moderna demokracija
A idemo otvorit temu labin progres - nadogradnje, pa da ne bude of topic. Make love not war.