• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

laik

Član
Tu od
27 Pro 2011
Poruka
371
Sve je isto , ne brini .
Motora je ugrađivano razne snage , najtočniji podatak tj. naziv je specijal , odnosno super specijal .

E super sad mi je jasnije to je znači isti motokultivator ali se vremenom nazivao različitim imenima i različitih boja bio....Zahvaljujem :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako je goldoni onda je talijan , odnosno trebao bi biti talijan .
Ne rijetko ljudi i specijale iz labina odnosno labin progresa zovu goldonijima .
Najnoviji naziv je greeny tj. zeleni također iz labina .
danas goldoni tj. talijan dolazi naziva my specijal , oznake 14 i 15 .
Po specifikacijama ima 12.2 i 13 .6 konja .
S razlkom da oznaka 15 ima motor s dva cilindra , ali tko bi si to mogao priuštiti

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovo je za apokaptus-a
nisam se prije bavio time jer nisam imao slike .
Radi se o podešavanju točke ubrizgavanja na našeim specijalima .
1. moraš pronači oznake na poklopcu zaštite zamašnjaka , jebiga od toga nemam slike .
Obično su crvene točke ili malo zabušeno svrdlom .
Na vanjskom dijelu poklopca imaju dvije oznake , na djelu koji se okreče jedna .
Jedna je GMT a druga ono kaj namam treba , točka predubrizgavanja .
2.odvojiti visokotlačnu cijev veze pumpa .-dizna .
2.1 crijevo od rezervara do pumpe nekako prignječi klještima , ili ispusti gorivo jer bude poplave
3 .ključem 19 odviti dio na slici označeno brojem 6 .
Kad to odviješ bude izgledalo kao na slici .
4. izvaditi iz pumpe dio označen 2,3 i 4 i vratiti dio broj 6 na mjesto , lagano pritegnuti .
5 . otpusti gorivo , natoči ili kako več , i vrti remenicu .
6. vrti remenicu ,u taktu kopresije na jednom trenutku gorivo prestane izlaziti na mjestu gdje se priključuje visokotlačna crijev .
U trenutku kad gorivo prestane izlaziti počinje ušpricavanje u cilindar .
To je položaj koji nas zanima , pogledaj točke na poklopcima moru biti jedna nasuprot druge .
Ako to nije slučaj podlaži ili vadi podloške ispod pumpe dok ne dobiješ da se točke podudaraju .
7. ako si zadovoljan podešavanjem , monitraj sve obrnutim redosljedom
8. sretno

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
PUKNUTI MNOGO MNOGO HVALA

imas pivu od mene golemu ko kuca.

Cim stignem probacu to podesiti ovih dana sam prezauzet poslovima drugim.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zaboravih napisati da kod podešavanja treba ručku gasa postaviti na puni gas .
Ako i zaboraviš ništa radikalnog se ne mjenja .
Jebo pivu , stisni hvala , daj reputacije ...heheh

Ako je "paljenje" prerano tj. oznake se još nisu stigle treba pumpu podložiti , Ako je prekasno , tj oznake su se mimiošle podloške treba izvaditi ispod pumpe .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako budeš vadio pumpu van jedino moraš pripaziti da letvu natakneš na vilicu ..a to si i vidio kad si rastavljao motor .

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Neka se ljudi zabavljaju.Pa kad sje... stvar onda na red dolazimo mi.
Malo sale ne smeta.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
komparater imam doduse prepravljen donji ulozak da pase na tomosove masine, dosta sam ceprkao oko toga, mala promjena ugla predpaljenja na 2t masinama moze cuda da uradi po pitanju performansi.

Isto tako moja iskustva dosta govore u prilog kasnijem predpaljenju(govorimo o benzincima) u korist dugotrajnosti kompletnog sklopa. E sad ne znam kakva je stvar sa dizelima i uglom ubrizgavanja...ali kod benzinaca 2t oko kojih ja licno jedino i imam nesto iskustva je stvar u tome...da danasnji benzin i onaj koji se prodavao prije 20 30 godina(kada su se te masine projektovale i pravile i manuali pisali) nisu bas isti pa ni uglovi paljenja ne odgovaraju najvise oni koji su navedeni u manualu.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Pozdrav ekipa, imam problem, ss sa lda450, kada je oslonjen na sanjke radi normalnim brojem obrtaja, kada je u ravnom polozaju malo sporije, a kada je motor podignut, odnosno rucke upravljaca dole, onda smanji gas kao da ce se ugasiti. istom kad vozim na udaljenost 10ak km nakon pola puta padne brzina, i imam osjecaj da izigubi snagu... vec dva puta se dogodilo da mi pri voznji ravnim asfaltom u punom gasu pukne podizac ispusnog ventila... sta mu je?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Regulator ... ili previše ulja u motoru?

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
A cuj, ulja ima milimetar ispod gornje crtice, a taj regulator nisam dirao...

ps na motoru je ugradjen i filtar ulja, ako to sta znaci.

Jel ima tko priručnik za lda450 na kojem od naših jezika? Ja imam jedan na čistom talijanskom.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nema to veze sa filterom ulja. malo cudno je to ali treba proveriti prvo ventile .to sto puca podizac nije bas po jusu. moguce je da kad se malo vise zagreje pocinje propustati kompresiju i tako gubi na snazi. ili rezervoar da je oduska zapusila pa pravi vakum u rezervaru.mada nebih rekao.a to sa uglom motora nikako neklavirim. kakve mu to sad ima veze. jedino mi pada na pamet visak ulja u filteru vazduha da ima vise nego treba pa kad su spustene rucke da provlaci vazduh teze nego i mozda ulja vuce

Težak

Član
Tu od
25 Lip 2013
Poruka
30
I u mene to radi a kad radim nešto s njim duže vrijeme znači kad se ugrije sam sebi dodaje i oduzima gas pogotovo na uzbrdici iako ručica gasa nije dirnuta stari kaže da je regulator u pitanju ja neznam ni gdje se nalazi ni koliko dođe nov

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
regulator mu dodje na delu gde se gasi. onaj leptir.otpuste se vijci i pomeri malo levo ili desno ali to vec treba prakse. nisam to radio jer nisam imao potrebe ni na jednom.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
osobno ne bi čačkao, ići će glava dole pa ventil van na pregled, a probat cu skinut uljnu posudu pa ga bez nje upalit da vidim kako ce radit.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Regulator se nalazi unutar bloka.Na leptiru se stela trajanje ubrizgavanja tj.kolicina ubrizganog goriva.
4glf.jpg

e4xc.jpg

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Regulator se nalazi unutar bloka.Na leptiru se stela trajanje ubrizgavanja tj.kolicina ubrizganog goriva.

jel to taj regulator "kad se vruć motor sam zahuktava" kkao se reguliše to.jel problem za laika?

Najnoviji postovi

Na vrh