• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
piše 0,5 kg

Pročitaj opet moje gornje potove , taj vijak drži samo da prirubica ne ispadne .
Klima se jer je dobilo lufta za "kanđama" prirubnice .
To ti se bude opet pojelo nakon par prohoda po vrtu

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
sad kad sam ponovno pritegnuo izgleda sasvim solidno,nema lufta....
kažeš da bi joj bilo dobro snimit stanje iznutra.....:icon_scratch:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kad odvrneš kontramaticu i maticu , izvadiš vijak .
Tada možeš skinuti prirubnicu ..odmah budeš shvatio kaj ti govorim .
To još nema veze s ležajevima niti s ničim unutra ..samo nagnu u stranu ako je več ulje unutra

pimorje40

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
154
Došla neki dan nova pojas kočnica - jedino malo je glupa da nije u orginal boji (zelene) nego neofarbana :(doh): pa nije valjda takva kriza?

2013-12-29%2012.53.14.jpg

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Da niej poderano ne bi se klimalo

pa kažem ti da nije nigdje oglodano,pa vidilo bi se,nisam ćorav(barem ne još)jedino je vijak popustio na onim kontramaticama i tu se sve klimalo..

nego,jel zna tko gdje ima kvalitetnih noževa za frezu za nabaviti?

B

boris

Guest
pozdrav svima...evo upravo sam se reegistrirao pa me zanima ako netko zna ili se susretao sa kvarom mjenjaca na labin progresu 14 ks dizel da me uputi u temu :)

pozdrav.postoji tema "predstavi se" pa nam napiši nešto o sebi,namjerama,poslu itd...

a za ovaj problem nam je potrebno više informacija. šta se desilo?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
po tvom sad bi mi mogli iznositi milion nagadjanja jest ovo jest ono;Opisi ponasanje u voznji.:drink:

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Pozdrav. Noviji sam na forumu, ali vidim ima ovdje ljudi sa puno iskustva sa motokutivatorima pa pitam; Kupio sam malo rabljeni L.P. 14 KS Green D (paljemje na oprugu). Uz Motokultivator je i kardanska prikolica. Pošto prikolica ima veoma mali kut okretanja, a ja bih je koristio na manjem prostoru i kračim turama, zanim me dal se taj kut može povečati (rezanjem graničnika), a da se ne poveća rizik za lom kardana. Drugo. Koji tip malčera mi preporučujete za malčiranje u vočnjaku i vinogradu, Nagibi 10-20 posto.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
svako povecanje ugla skretanja nosi povecanu mogucnost loma krsta kardana. e sad koliko bi mogao jos da rezes je pitanje. jedino prepravkom na homokineticki zglob bi dobio veci ugao pez ostecenja posto on fakticki menja dva krsta kardanskog zgloba.

B

boris

Guest
ispricavam se...jos se pokusavam snaci na forumu-naime radi se o puknucu 2 zuba na zupcaniku75(po nekoj shemi) te svim zupcima na osovini 87 pa me zanima gdje se mogu pribaviti djelovi,koliko kostaju(ako tko zna) te dali netko ima polovni-radi se o labinu 14 ks dizel stariji model pokusat cu nesto i poslikat da se vidi posto sam rastavio mjenjac
:)

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
svako povecanje ugla skretanja nosi povecanu mogucnost loma krsta kardana. e sad koliko bi mogao jos da rezes je pitanje. jedino prepravkom na homokineticki zglob bi dobio veci ugao pez ostecenja posto on fakticki menja dva krsta kardanskog zgloba.

sve mu zavisi kakav je zglob,neki se preklapaju pod uglom vecim od ˛90°,a neki ne mogu ni 45°. ja imam ugradjen kineticki od stojadina i vez 7-8 godina nikakvih problema.

Borise cini mi se da si iz BiH koliko me geografija sluzi. Imas sve dijelove u ITC-u u Zenici. cini mi se da imaju jos par radnji u BiH.

Posljednje uređivanje:

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
sve mu zavisi kakav je zglob,neki se preklapaju pod uglom vecim od ˛90°,a neki ne mogu ni 45°. ja imam ugradjen kineticki od stojadina i vez 7-8 godina nikakvih problema.

Ja mislim da kod mene ne može ni 45°.Jel zamjena zgloba jako komplicirana?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
I mene zanima zglob koji može više od 90 stup. da bi ga ugradio na labinca.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
ni jedan zglob ne moze raditi pod 90°,osim ako nije dupli. mislilo sam na zglob kardana kad miruje. ja sam imao ugradjen zglob cini mi se od ladinog kardana i on se nije mogao bas puno da se savija jer prilikom savijanja viljuska jednog kraja je udarala u tijelo drugog,dok recimo na kardanima koji dolaze uz balirke u mirujecem polozaju ih mozes saviti i vise od 90° ali ne i raditi pod tim uglom.

nije tesko ubaciti kineticki zglob,samo to zahtijeva malo varenja,a samim tim potrebno je onda i centriranje.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Za prenos 90 stepeni treba več prenos preko zubčanika(diferencial).Ni homokinetički ni kardan nisu u stanju za prenos snage pod tim uglom idu do nekih 50-60 stepeni max.

Najnoviji postovi

Na vrh