• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Danas se pokazalo da je "Da" točan odgovor. Skinuli poklopac, izmudrovali teoriju, podesili, zatvorili, probali, radi. Proslavili uspjeh gemištom. Usput sam zaključio da sam i ja na svom mtk napravio isti previd, provjerio, uvjerio se da jesam, otvorio, podesio, zatvorio, radi.

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023
Poruka
46
Mehanizam volana

Prilozi

• IMG_20230503_192618.jpg
    IMG_20230503_192618.jpg
    23.3 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20230503_192612.jpg
    IMG_20230503_192612.jpg
    26.8 KB · Pregleda: 25

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023
Poruka
46
Previše masti ;) 🤭
Haha da da, ma u mome je vlasništvu par mjeseci...

Skinuo sam poklopac mjenjača, isto me čudi koliko hrđe ima u njemu, a s druge strane kad pogledam da s gornje strane nema semeringe na polugama, čak me i ne čudi iako je garažiran cijelo vrijeme

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023
Poruka
46
Evo promjena gumica, segera, semerinzi na vratilima i sitnih dijelova, sve očišćeno od masti i hrđe, na novo podmazano i novo ulje,nove brtve, dodatno stavljeno silikon brtvilo i obojan mjenjač uljnom bojom, sad sve ima puno manje lufta i laganije upada u brzine. Neke dijelove sam mislio kupiti nove ali kad vidim da i novi dijelovi imaju lufta više nego njegovi trenutni odlučio sam ostaviti njegove dijelove jer fizički su u dobrom stanju i nije potrebna zamjena

Što se tiče okretljivih ručki, kad sam sve očistio od hrđe i masti, lufta skoro da nema "na oko* niti izgleda pohabano dok sistem okretljivih ručki nije montiran na motokultivator.

Naravno sve oprao, podmazao itd.
Sastavio glavni stup ručki i izmjerio na krajevima ručki ima posmaka/lufta jedno 30-40mm, ali ne mislim za sad ništa dirati ,ostaviti ću ovako pa poslje ako me bude smetalo riješiti ću i to, jer mislim da se može i to riješiti.

Ako se pogleda koliko sve skupa zbog okretljivih ručki i samom sistemu poluga brzina, viljuškama brzina, polugi diferencijala ima pomaka, mislim da ovo ne treba brinuti jer ipak je ovo motokultivator a ne auto,tako da ovako ostaje za sada.

Prilozi

• IMG_20230505_070410.jpg
    IMG_20230505_070410.jpg
    24 KB · Pregleda: 33
  • IMG_20230506_171906.jpg
    IMG_20230506_171906.jpg
    28 KB · Pregleda: 33

mrvek

Novi član
Tu od
15 Tra 2022
Poruka
3
Lijepi pozdrav svima.Imam Labinprogres super specila 14 ks.Problem je da nema brzina niti sporih niti brzih,nejde ni u jednu.Da li ima u Velikoj Gorici ili okolici da popravlja getribu od motokultivatora.Naravno osim Agrodoma u Jazbini(inace sam kod njih jedanput vozio ali nisam bio zadovoljan popravkom a skupo su naplatili)

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023
Poruka
46
Ne vezano za tvoje područje, meni su u blizu Splita - Dugopolje (Agromar) za super specijal tražili 150€ za rastaviti i sastaviti

A servis po njihovom od 400-850€

Razlog je bia taj da teško upada u brzine i u grupu brze-spore

Sam rastavia kako vidiš gore i sam popravia i sad baš dobro upada u sve brzine i točno znam u kojoj sam.

Možda nije isti problem tebi i meni, ali ako se kužiš u mehaniku malo, mislim da možeš sam riješiti problem, ako ništa bar ćeš nešto naučiti 😄

• Like
Reactions: ZJ

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dobro bi razmislio da li bi to radio za 150 e...firma .račun pdv..
Jedino ako ima pripremljen alat pa to napravi za pola dana...ili je prazna radiona.

Mjenjač je dosta koplaksni,ako je otišla brza/ spora a uglavnom ona najebe prva treba rastaviti mjenjač do zadnjeg vijka.

Velika sreča ako nije otišlo kučište .

Mali može puno i jako ali kad stane košta ..na njemu je kao i na svakom traktoru kroz godine stavljan sve jači motor.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
Koji od ti najjačih motora je ? Koji je bio u početku najslabiji motor koji se je ugrađivao? I koji su to motori koji su se ugrađivali kroz sve godine proizvodnje tog mtk. ? Kao "jači motori"!:unsure::rolleyes:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
S getribom na tom biciklu je posla ko sa pravom getribom.
Razlika je jedino kaj su dijelovi lakši ali ko da bi vuru popravljal...

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023
Poruka
46
Da kad pogledaš, za 150€ imaš šta raditi oko njega
S getribom na tom biciklu je posla ko sa pravom getribom.
Razlika je jedino kaj su dijelovi lakši ali ko da bi vuru popravljal...
Bicikla ili ne, taj motokultivator je meni zakon za zemlju koju imam i transport. Čak i da kupim nešto veće (Tomo Vinković) ja nemam potrebu za njega, imam i malog Benassi-a on je isto super za manje vrtliće di je problem za Lombardini-om

Tako da ja sam zadovoljan s njim pogotovo od kad sam prešao sa Imt 506 na njega

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Nisi me razumel, ja sam se orjentiral na cijenu usluge posla popravka i rastavljanja te getribe i usporedil sa poslom popravka vece getribe.

Znam da je to stroj i to samo takav ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Koji od ti najjačih motora je ? Koji je bio u početku najslabiji motor koji se je ugrađivao? I koji su to motori koji su se ugrađivali kroz sve godine proizvodnje tog mtk. ? Kao "jači motori"!:unsure::rolleyes:
Acme od 540 kubika
Također mislim sa je dmb /lda 450 malo nabrijan u odnosu na goldonija 130 iz 72..
Nemam informacija ali kladio bi se da je no1 bio LAP na njemu..možda znaš ti?

Prilozi

• Screenshot_20230511-191207_Chrome.jpg
    Screenshot_20230511-191207_Chrome.jpg
    26.2 KB · Pregleda: 6

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
Taj Acme 540 da se je ugrađivao na Labin , nikad vidi ni čuo a i vjerujem da nisu ga ugrađivali u Labinu. A na Goldonije u Italiji možda i da .

Uspoređuješ DMB /LDA 450 sa nekim motorom na Goldoniju 130 , a nisi naveo kojim motorom?
E to ne znam.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
baš taj acme , ima ga moj stric..i labinac grmi s njim

uspoređujem dmb/lda 450 s goldoni specijal 130 s motorom lda 450 .

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh