• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

dkalat

Član
Tu od
20 Velj 2022
Poruka
33
Ja sam imao tu ručicu i skinuo jer mi je smetala prilikom skretanja mi zapinjalo mi za jakne i onda sam je skinuo....

arpadbem

Novi član
Tu od
7 Lis 2019
Poruka
14
Pozdrav ljudi. Kupio sam malog Labina sa benzinskim motorom. Motor je okej, samo malko curka ulje iz menjača kad sam ga dolio do maksimuma.Verovatno semering na spojničkoj osovini oštećen ako postoji .
Drugi veći problem je to što je isključivo bio kod prvog vlasnika korišćen za freziranje : znači prva i kardan.
E sad se javlja problem da hoće ponekad da izbaci kardan u sred freziranja.Nije pravilo kad i koliko često ali zna nervirati kad u sred bašte isključi kardan.
Šta to može biti,ako neko ima iskustva sa menjačem malog Labina molio bih da mi da smernice na šta da obratim pažnju kad budem otvarao poklopac menjača sa ručkama.
Da li je to viljuška neka istrošena , koja je ako jeste ?
Hvala unapred :)

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
251
Getriba rastavljena.
Slijedi zamjena potrošenih dijelova.
Problem je bio u iskapčanju pogona priključaka kad bi ga jače opteretio.
Ako netko ima želju da mu poslikam neki dio getribe sad kad je raskopana, recite.
Klikni na strelicu i prebacit će te na temu sa slikama.

Posljednje uređivanje:

arpadbem

Novi član
Tu od
7 Lis 2019
Poruka
14
Hvala,rešeno je doštelovanjem (pomeranjem po osovini za 2mm) viljuške menjača kardana koji je istrošen. Što se tiče ulja,zamenjen je semering na spojničkoj osovini menjača. Ako nekog interesuje dimenzije su
42 x 15 x 7 mm

Posljednje uređivanje od moderatora:

arpadbem

Novi član
Tu od
7 Lis 2019
Poruka
14
Pa mogla je doći i nova viljuška pa da se ne šteluje po osovini,ali odlično je.
Inače čovek od koga sam ga uzeo ,kupio ga tamo krajem 80-tih.....znači oko 40-tak godina.

arpadbem

Novi član
Tu od
7 Lis 2019
Poruka
14
Još jedno pitanje za iskusne članove....Hteo bih staviti dizel motor na malog Labina.Nude mi kinezi 186F, ali je pitanje dimenzije konusa na radilici.
Da li možda neko zna tačne dimenzije konusne radilice da paše na malog Labina ?

arpadbem

Novi član
Tu od
7 Lis 2019
Poruka
14
Kako gde,pa na konusnom izlazu radilice. Zato mi i treba dimenzija izlaza konusne radilice.A druk ležaj je u sklopu korpe kvačila i samo dva prsta ga pritiskaju,tj.odvajaju od konusne lamele.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,548
I mene je dopala kritika dok sam bedak znal ostaviti komp, skočiti v garažu, nekaj poslikati, pokazati. Vidim kak ste konkretno odgovorili gospodinu na pitanje.
Umjesto da zemete šubler, skicirate, pokažete slike kak to napravi @MUHA mi sam tiramo zajebanciju i kaj to njemu koristi kak bi rekel Kupljenec, nikaj.
No dobro "@ZJ se ne mora crveniti" napisal je koji bi konus mogel biti. Morti bi trebalo manje mošta piti 🤔🥂😈

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,290
Upravo tak, a u jednom postu prije kolega ZJ je dal i dimenzije konusa za kojeg veli da odgovara.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,863
A i zaboravio sam kada sam to radio, ima motora sa konusom radilice B23 (kako je već navedeno) a i većina motora za takve i slične mtk imaju takav konus. Jedina razlika more biti u duljini radilice na izlazu iz motora. Tu bi odgovarala kraća, ako je pak duža onda treba dodatna prirubnica.:giggle:

ljermontov

Član
Tu od
25 Stu 2022
Poruka
46
Otpusti malo maticu na lajtungu na dizi i povleci nekoliko pit, dok ne počne špricati nafta bez mjehurića.
Onda zategni maticu i trebal bi zapaliti.
Može jedan odgovor za dalmatinca koji ne zna što je lajtung,a u sličnom problemu je sa svojim Lombardini 6ld360 .Da li da popustim maticu koju sam označio strelicom ili onu označenu krugom?

Prilozi

• Screenshot_20231105-044651_Gallery.jpg
    Screenshot_20231105-044651_Gallery.jpg
    35.4 KB · Pregleda: 29

Najnoviji postovi

Na vrh