• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
239
Pozdrav, susjed ima Labinprogress mtk, piše na njemu "MONDIAL IMD". Dizel je, ali nismo sigurni koliko konja, on misli 10, meni se čini po fotkama motora da bi mogao biti Lombardini neki iz serije 500, 8KS. Natpisna pločica je skroz zguljena, nema doslovno nikakvog podatka nigdje.
Ono što me zanima je koje ulje ide u taj dizel motor i barem okvirno koliko ga ide? Nije da nisam bacio oko na prethodne postove, ali nisam uspio pronaći nešto u što bih bio siguran.
SAE30? Na većini njih je napisano ili da je za benznske motore ili nije navedeno ništa.
Može li ovo: M1 4TAKT SAE 30 1L – Motorna ulja

dkalat

Novi član
Tu od
20 Velj 2022
Poruka
29
Na bloku ili na glavi bi trebalo pisati koji je model, ulje uglavnom ide 15w40....

Posljednje uređivanje od moderatora:

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
239
Nisam stigao pogledati detalje, "ulovio" me dok sam prolazio putem pa sam na brzinu bacio oko. E sad moram napisati i dodatak. Mijenjao je ulje, stavio je 15-w40 Super 5 i nakon toga mu je mtk počeo jako glasno lupati, u stvari, neki zvuk kao da lonci lupaju jako glasno. Inače ga je par puta tako upalio bez problema, od prve. Bacio sam oko na šipku ulja i duplo je rjeđe od tog istog u flaši! Imam osjećaj kao da mu se nafta slijeva unutra. Istočiti će to ulje i probati s drugim, pa sad gleda koje točno odgovara. S jedne druge strane sam dobio info da mora biti SAE30 dizel. Mtk koristi samo od proljeća do jeseni.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,067
Tu ti je tablica od Mundiala dizel. Već sam ju stavio u ovoj temi par stranica unatrag. Kod mene je super 5 i nema greške
Screenshot_20250331-220115_Chrome.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh