• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
ja sam to vidio na sajmu u gudovcu.
6.50x80x12 ak se ne varam.
Mozes kupit kotace u entradi da narucis.
Cijena je negde oko 1500kn.
Nazovi i pitaj

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Pozdrav
Ma da to su ti orginal gume na green barem ja imam te , ali mislio sam na istu colažu ali još šire.

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
dobro izgleda...
samo napravi neki granicnik da se ralica nemoze nagnuti prejako (bocni nagib)
kolko vidim tvoja bi se sad dala okrenuti za krug. teoretski
to ce ti smetat kod transporta jer ce ti zapinjat za pod.

Razmisli o utegu koji dolazi bas na ralicu da ju jace stišče u pod.
ja sam si napravio 30gk betonski dugacak 1m bas kao i daska.
Uzeo sam žlijeb od kuce i unutra beton nalio.
To ce ti pomoc jer ces morat stiskat ralicu u pod inace ako oces da počistiš skroz do čistog.

I mozda nebi bilo loše stavit gumeni noz.
Ovak je kod mene

Jel i tvoja isto 1m?

Širina ralice je 125 cm

dobro izgleda...
samo napravi neki granicnik da se ralica nemoze nagnuti prejako (bocni nagib)
kolko vidim tvoja bi se sad dala okrenuti za krug. teoretski
to ce ti smetat kod transporta jer ce ti zapinjat za pod.

Razmisli o utegu koji dolazi bas na ralicu da ju jace stišče u pod.
ja sam si napravio 30gk betonski dugacak 1m bas kao i daska.
Uzeo sam žlijeb od kuce i unutra beton nalio.
To ce ti pomoc jer ces morat stiskat ralicu u pod inace ako oces da počistiš skroz do čistog.

To su slike ralice u izradi pa se ne vidi sve, a pošto sam je htio isprobati nisam stigao sve poslikati. Sad je završena i poslikati ču je za vikend kad se vratim sa terena. Inače ima graničnik kao i gumeni nož na ralici da ne struže po podlozi. sa svake strane sam zavario nosač za uteg i za probu sam stavio sa svake strane karnistar 5 l sa uljem i bilo je dovoljno jer je po težini u balansu sa težinom motora.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
nemam pojma.meni se to javlja nakon dužeg rada,bilo sa frezom ili sa malčerom

imali te dizne za kupiti,i šta misliš li mogu li ja to zamijeniti sam uz tvoju telefonsku hotline pomoć?

najverovatnije je regulator gasa,ja sam promenio dva puta komplet elemnta i dizne,sve isto gas varira nekud i nikako neradi ravno. jel radio ko il otvaro taj baksuzni regulator,kazu da imaju neke kugle pa ocu da glave.
moracu ga raskopam.

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Posto sam u nabavci prikolice za labinprogres 8ks, zanimaju me kako se ponasaju kocnice na modelu pv300? Dali treba jako tiskati nožnu kočnicu kada se ide nizbrdo?

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
215
Posto sam u nabavci prikolice za labinprogres 8ks, zanimaju me kako se ponasaju kocnice na modelu pv300? Dali treba jako tiskati nožnu kočnicu kada se ide nizbrdo?

ja imam istu prikolicu, a te kočnice jako rijetko upotrebljavam jer većinom kočenja vršim motorom tj kultivatorom pošto ima samokočni puž... kočnice kao kočnice jako dobro koče... :supz:

samo ću upozorit na jedan problem koji mi se pojavio na pedali kočnice, tj na njenoj osovini... blokirala je zbog ruzine, tako da sad ne mogu je pritisnuti više nogom... loš dizajn, prvo je da nisu čak ni stavili mazalicu za osovinu, a drugo je da je sve zavareno i čini jedan blok tako da će morat brusilica raditi.... :axe: :madmana:

Prilozi

• IMAG0927.jpg
    IMAG0927.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 180
  • IMAG0928.jpg
    IMAG0928.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 185
  • IMAG0929.jpg
    IMAG0929.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 186

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
ja imam istu prikolicu, a te kočnice jako rijetko upotrebljavam jer većinom kočenja vršim motorom tj kultivatorom pošto ima samokočni puž... kočnice kao kočnice jako dobro koče... :supz:

samo ću upozorit na jedan problem koji mi se pojavio na pedali kočnice, tj na njenoj osovini... blokirala je zbog ruzine, tako da sad ne mogu je pritisnuti više nogom... loš dizajn, prvo je da nisu čak ni stavili mazalicu za osovinu, a drugo je da je sve zavareno i čini jedan blok tako da će morat brusilica raditi.... :axe: :madmana:

Našpricaj prvo dobro wd-a da popusti,zatim zabuši na ovoj piksi jednu rupu,nareži navoj i ubaci mazalicu i dobro nadrukaj masti i problem rješen

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
215
Našpricaj prvo dobro wd-a da popusti,zatim zabuši na ovoj piksi jednu rupu,nareži navoj i ubaci mazalicu i dobro nadrukaj masti i problem rješen

wd 40 nažalost nije pomogao, ali čim se vratim na brod ću napravit nešto kako spada sa mazalicom i sklopom da se može sve to skupa montirati sa vidama... :prayer:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
To malo zalij UK-a uljem, ostavi preko noči, malo polupaj čekičem i moralo bi popustiti, a ako nejde onda prigrijati brenerom pa onda podmazati.

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Evo motokultivator mog komsije nije labin nego imt 509,stavio sam sliku da biste videli kako je on uradio struju na njemu,ovako moze da se uradi i na svakom labinu.Ima svetla,zmigavce na motokultivatoru i prikolici i sirenu, akimulator je pod sandukom od prikolice..Namerava da stavi jos i alnaser.

Uploaded with ImageShack.us

Posljednje uređivanje:

Bosanac4

Novi član
Tu od
31 Pro 2012
Poruka
19
Evo motokultivator mog komsije nije labin nego imt 509,stavio sam sliku da biste videli kako je on uradio struju na njemu,ovako moze da se uradi i na svakom labinu.Ima svetla,zmigavce na motokultivatoru i prikolici i sirenu, akimulator je pod sandukom od prikolice..Namerava da stavi jos i alnaser.

SUMADINAC de usikaj jos malo kult nazad prikolicu malo detaljnije ga uslikaj

Posljednje uređivanje od moderatora:

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
pozdrav zemljaku sumadincu,jes da nije imt tema,ali ovo sve se moze praviti isto na labinu. evo malo mojih ludorija.
kozuraa.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
slika001c.jpg
slika004ek.jpg
slika011e.jpg
slika015x.jpg
slika018r.jpg