• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

I

IvanVl

Guest
Sve ti je već rečeno ali da još jedanput ponovimo!
Kad je SS mono (bez prikolice) da bi išao moraš izabrati u reduktoru brze ili spore i u menjaču 1,2,3,ili 4.
Ne može na mjenjaču izabrati 1,2,3,4 kad na mjenjaču ima samo dvije + rikvrc:madmana:

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Hvala društvo na iscrpnim informacijama ja mislim da sam sve svatio nadam se..., za sve ostale inf. ja vam se javljam..

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Ne može na mjenjaču izabrati 1,2,3,4 kad na mjenjaču ima samo dvije + rikvrc:madmana:
Prva i treća su mu u sporom, a druga i četvrta u brzom reduktoru!!!!!!!!!!! A kako bi ih ti krstio? Prva spora, prva brza, druga spora i druga brza? Pa, može i tako.

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Pozdrav
oprostite što gnjavim ali imam pitanje oko prihvata kardana prikolice na izlazno vratilo motokultivatora, nemam onaj sigurnosni štift , dali se to može posebno kupiti ili ..
od čega napraviti , te dali on na sebi ima negi seger...

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Need help...
Danas je bilo suncano vrijeme pa izvadio motokultivator i pripremio ga za oranje. Radil je negdje oko sat ili dva i onda počeli problemi. Počeo se "zapuhavati" ko da nema goriva. Pogledao u rezervar, gorivo je bilo negdje do sredine. Ajde natočio sam puni tank, da nije radi brazde da ostaje bez goriva. Međutim više nije primao gas normalno, nego kad sam mu stisnuo punu gaščinu počeo je opet ko da nema goriva, jednostano nije primao gas. Ajde nekako sam zvršio oranje, s tim da mu nisam dodavao naglo gas nego postepeno pa se nije gasio. Nakon svega toga oprao sam ga i ostavio da se posuši, ali upaliti ga više nisam mogao. Provijerio dali je ispravna sviječica i da ima struje, sve normalno. Čak sam stavio i novu sviječicu. Što dalje...

Edit: Motor je LA300
Kutivator je negdje pet godina stajao da se nije upotrebljavao, sva ulja su promijenjena.

Evo odgovora u kratim crtama ako nekome zatreba.
Zamjenjena bobina, elektronika i jedna dizna na forgazeru. Kultivator sada radi OK. Kad je več to bilo slagano, otvorena je getriba i promjenjeni svi semerinzi, dihtunzi pošto je stajao duži niz godina. U getribi je isto tako uočeni jedan zupčanik koji je nakupio korozije na sebe. On je počiščen, te su stavljeni novi igličasti lageri i plastične pikse. Sada se normalno prebacuje pogon naprijed, natrag pomoću ručice invertora, a prije nije bilo moguće. U principu, zamjenjeno je sve što je bilo potrebno na njemu, te čeka proljeće da ga mogu početi koristit.

Evo i slika:
Otprilike je sve ovako izgledalo:

Bojanje:

Plug za oranje:

Posljednje uređivanje:

dafija89

Član
Tu od
5 Ožu 2012
Poruka
41
Motokultivator:

U planu je nabavljanje prikolice, strižne kose, ralice kad se skupi neke novaca.

Posljednje uređivanje:

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Pozdrav
oprostite što gnjavim ali imam pitanje oko prihvata kardana prikolice na izlazno vratilo motokultivatora, nemam onaj sigurnosni štift , dali se to može posebno kupiti ili ..
od čega napraviti , te dali on na sebi ima negi seger...

Posebno se verovatno ne može naći. Lako se pravi od nekog tvrđeg materijala odgovarajućeg prečnika. Ja sam ga izrađivao od šarafa odgovarajućeg prečnika.
Na tocilu obrusim približno originalu i vozi. Na sebi ima oprugu i seger.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Pitanje za mog Labinca SS: Imam DMB diesel motor i ako dugo radi na ler gasu onda kad mu dam gas zadimi ko lud i radi neuravnoteženo recimo kao da nema goriva i tak cca 5 min, a onda je ok. Pokušavam izbjegavati dugo ga vrtjeti na niskim okretajima, ali sad planiram s njim piliti drva (cirkular) te ne mogu brzo vrtjeti :rolleyess:

Ima netko ideju što bi to moglo biti? dizna? pumpa?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Pitanje za mog Labinca SS: Imam DMB diesel motor i ako dugo radi na ler gasu onda kad mu dam gas zadimi ko lud i radi neuravnoteženo recimo kao da nema goriva i tak cca 5 min, a onda je ok. Pokušavam izbjegavati dugo ga vrtjeti na niskim okretajima, ali sad planiram s njim piliti drva (cirkular) te ne mogu brzo vrtjeti :rolleyess:

u pitanju je neki misteriozni regulator,navodno je on taj koji je kriv za takav rad motora.ja nisam uspio to regulisati,a nisam se ni trudio.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
Hmm ne brini ja sam vidio na kom gasu labinici pile drva... 2/3 gasa mislim da te nele zezat

Deex

Član
Tu od
1 Ruj 2012
Poruka
62
u pitanju je neki misteriozni regulator,navodno je on taj koji je kriv za takav rad motora.ja nisam uspio to regulisati,a nisam se ni trudio.

Ja ipak mislim da bi trebalo proveriti diznu i pumpu, kod mene je takodje DMB motor i imao sam problem jer mi je poceo raditi samo kad dam vise od pola gasa. Otisao i kupio ulozak pumpe i novu diznu ali mi nakon zamene poceo nemirno raditi na leru. Pozvao bosistu da dodje kuci i pogleda sta se desava i on mi rekao da proverim stanje karika i motora. Tad se iznerviram i otvorim ga pa uradim generalku. Nov klip, nov cilindar, karike, lezajevi, dihtunzi itd...
Sad mi je to zaletanje skoro neprimetno a bosista mi je rekao da za nesto treba popustiti ona 2 sarafa na leptiru za gasenje i onda ceo nosac leptira mrdnuti levo ili desno dok se ne usteluje opet nesto :?:. Nisam siguran dal time resava to zaletanje ili time steluje paljenje pa nisam ni dirao, oteracu do njega da ne napravim jos gore. Sad mi bolje pali ali me ubi kompresija, sad bas treba zapeti ali zato mnogo vecu snagu ima ;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891

da nije onaj nedorečeni centrfugalni regulator gasa,i ja imam problema sa njime ali samo kad frezam uzbrdo,radi kao da ima zraka u nafti....

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Najcesce je dizna problem.Znaci prvo promjeni element dizne .Ako si financijski u mogucnosti najbolje je promjeniti u paru element dizne i pumpe.

H

htvpjy

Guest
Dobar dan.
Pišem iz Rossii.Kto može pomoći s dijelovima motora LA 300? Sam bio u mogućnosti naručiti rezervne dijelove za TZ 4k-14 od Chehii.Mozhet mogli bi i La 300.Menya interisuet prvenstveno paljenja zavojnice.
Moj walk-iza Kutaisi zove 600.

SAME TAURUS 60

Novi član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
26
Pozdrav za sve.
Novi sam ovdje,i pisem po prvi put...pa ako gdje ofulam, ne zamjerite.
Nedavno sam kupio labinca super specijal green 14-konja diesel.
Nema svjetla na sebi pa me zanima,kako izgledaju inace originalna,ako ko ima slike bio bih mu zahvalan da ih postavi.
Mislio sam da ugradim maglenku u otvor plastike.Jel neko vec tako radio,i kako je pospajao ona dva kabla koja vec postoje (zuti i ljubicasti).

Unaprijed Hvala

S

staffmen

Guest
mislim da ti je šteta rezati plastiku. Neznam dali ti imas ovu rupu na svom modelu, ali svijetlo je u ovoj gornjoj manjoj rupi.

labin-progres-motokultivator-super-special-green-14-ks-slika-8215356.jpg

Kaj se žica tiče.
ljubicasta bi bila plus, ako to dolazi direkt sa namotaja.
A zuta bi bila masa. koja ti ubiti i netreba.
Nego...plavu spojis na žarulju, a drgi kraj žarulje spojis negde na masu (na zeljezni dio mtk-a)

Tako je i na mojem Imt 506 bilo. crvena i zuta . zuta je masa koju nit ne koristim.

Najednostavnije uzmi neku žarulju 12v i probaj ju spojit na te zice. i vidjet ces dal svijetli. Nemres nis pokvarit.

Ispravite me ak je to drugacije kod labinca.

SAME TAURUS 60

Novi član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
26
Ista je kao sa slike .
Nisam ni mislio rezati je , nego postaviti u taj najveci otvor kakvu maglenku.
Te dvije zice su dosle do brave i nisu pod naponom.
Neznam jel smijem uzeti + sa brave (ako bude jaka halogenka,da nebi otisla brava) a masu bi sa zeljeza uzeo... tako da zuta i netreba.
Ujedno bih u kutiju postavio osigurac i prekidac.
photo.php

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
215
Ista je kao sa slike .
Neznam jel smijem uzeti + sa brave (ako bude jaka halogenka,da nebi otisla brava) a masu bi sa zeljeza uzeo... tako da zuta i netreba.
photo.php

jedna ideja sheme spajanja tvoje maglenke na greenu... sa relejem eliminiras preopterecenje kontakta brave i siguran si da kad ugasis motor da se svijetlo ne moze upaliti dok ne das opet kontakt ili upalis traktor... neznam od koliko wati ce ti bit lampadina da se stavi onda odgovarajuci osigurac....

Prilozi

• Image0001.jpg
    Image0001.jpg
    12.4 KB · Pregleda: 346
S

staffmen

Guest
Ista je kao sa slike .
photo.php

Aha, nisam znao da je sa el. paljenjem.
Mislio sam da su to zice direkt sa zavojnice.
Neznam, nek se javi neko ko zna

Najnoviji postovi

Na vrh