ako je menjano ulje nebi smelo ostati mulja ili sta vec u karteru da bi nov filter tako brzo zapusio. desavalo se kod mene par puta na vozilima i traktorima da je filter tvrd i pumpa ga nemoze probiti da dobije pritisak ulja u motor. ali to se u ovim slucajevima lako primeti i odmah resava. dal sad i kod tebe nije takav slucaj ili da je oslabila uljna pumpa pa joj filter jos vise pravi otpor za cirkulaciju ulja to neznam. ali prvo skini gore dekl pa vidi. ako neproradi kako treba skidaj zamajac i prednji dekl i vidi dal nije otkinuo stift pa lezaj okrenuo i sprecio prolaz ulja za ventile.
Nadam se da si probao da li ventil radi normalno ?Evo ga, pukao podizač klackalice, u gornjem djelu, kod prelaza na onu užljebljenu puškicu, ulja ima u cijevi, i na klackalicama, na ventilima, onako, fino... sad samo naručit sutra novi podizač i to je to... nadam se
presteluj ventile i proveri vijke glave. moze se desiti da ti po malo ispusta kompresiju na neki ventil ili ispod glave. pogledaj jel potpuno suv spoj izmedju stubline i glave .a moze i dizna tako da zeza
jes jebo ga mis isti je ko onaj filter dole...a ja to prvi put u zivotu vidim da neko ima
Zasta su ti te sanke?"
kakav ti dim izbacuje kad zeza i kad radi normalno. moze se desiti i dizna da te zeza ili ti je malo ranije ubrizgavanje. jel klikce prilicno na leruVentili mi ne pustaju kompresiju to sam provjeravao prije sklapanja kad je generalka radjena...
glava ne pusta nigdje suvo sve evo malopre gledao ko barut...