• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Težak

Član
Tu od
25 Lip 2013
Poruka
30
Za paljenje blokade ti ne treba kvačilo ja koristim blokadu samo kada trebam izići negdje a kotači se ne vrte isto tj. nekada jedan stoji a drugi vrti,kod pravljenja redova i oranja radi pravca

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
E Krumpironja, puno ti toga neznaš. Pa mali Labinprogres uopće nema diferencijal...nema ga ni četverokotač na zadnjoj osovini, pa idu u zavoj.
Zakaj nebi onda kolega Puknuti mogel sa SS-om?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
E Krumpironja, puno ti toga neznaš. Pa mali Labinprogres uopće nema diferencijal...nema ga ni četverokotač na zadnjoj osovini, pa idu u zavoj.
Zakaj nebi onda kolega Puknuti mogel sa SS-om?

Ma da je to neko drugi onda nebi mogo ali puknuti može sve hahah on je SvePuknuti =P a ima ATV ali je lakši i uže su mu kotači imam ga ja...

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Gdje ima slika onih preradjenih rucki labinovih neokretnih da se mogu okretati trazio sam pola sata ali ko ce to naci u 300 kusur stranica labina :)
Ako neko ima tu sliku na kompu neka okaci please

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
uF HVALA PUNO

dobra ideja nema sta mada mislim da bi to jos bolje bilo kad bi se nekako moglo napraviti da se okrece kao one labinove okretne rucke. onda bi bilo super em imas lako okretne rucke(ove se moraju skidati skroz prije kosenja i posle) em imas ovo fensi mjenjanje brzina :)

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Mislim da ovi motokultivatori imaju ugradjenu blokadu, tj ne moze ukljuciti kardan i rikverc (barem moj ne moze).

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Super specijali sa okretnim ručkama imaju na mjenjaču kojim se uključuje kardan jedan osigurač da se nemože uključiti i freza i rikverc. Vjerojatno nije problem rješiti i na ovim neokretnima ali je izuzetno opasno. Prije jedno dvije godine poginula žena preko koje je prošla freza a bilo je toga prije dosta.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Dobro za frezu je takva blokada realna i iz sigurnosnih razloga stvarno potrebna. Ali kako ces kositi :)

Težak

Član
Tu od
25 Lip 2013
Poruka
30
I moj nema okretne ručke ali možeš ubaciti u rikverc i da ti radi kardan ali prvo moraš ubaciti u rikverc pa onda kardan uključiti a obrnuto ne ide ako je u rikvercu nemožeš kardan uključiti iz sigurnosnih razloga da ne bi sebi otkinuo ako krene nazad

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Pukla mi danas sajla kvacila na labinu pa sam mijenjao. Pa ako moze neki savjet kako najbolje postelati kvacilo. ja kako god odradim ili mi bude kvacilo tvrdo ko panj za stiskati pa kad ga pustas moras ga podosta pustiti da krene, ili bude fino mekano ali krci kad salta tesko ubacuje u brzine...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
pokušaj da ti bude što ravnija,da se previše ne savija...

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Otpusti vijak na ručki kvačila do kraja i koliko god možeš nategni kod kvačila i to bi trebalo biti to. Malo poriktaš gore. Ja tako radim, ako ima neki drugi način neka javi

Najnoviji postovi

Na vrh