• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
125gm7o.jpg

Tu se još bolje vidi ima i kut

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Nevalja takva s kutom, jer nema zgloba unutra. To je neka improvizacija, jer tvornička je ravna.

delboy87

Novi član
Tu od
14 Kol 2016
Poruka
28
Hvala puno imam i ja taj proužetak. Znači jedino manje gume pa da sporije ide freza...... Danas sam narucio motor la300, isti kao što je i kod mene bio i doci ce mi za tjedan dana. Danas sam odvio 4 šarafa i skinuo motor. zatim 4 mala šarafa od lamele i skinio oprugu. Zatim sam malo wd-40 pošpricao osovinu jer mi se nije dalo skinuti unutarnje kućište od lamele, pa ću sutra probati. Netko mi je već prije skidao motor jer vidim da mi je jedan mali šaraf od ona 4 što drze kućište lamele i oprugu proklizoa. Da li bi mi bilo pametno kupiti novu lamelu kad vec stavljam novi motor i da li se to može kupiti igdje novo. I da li trebam usput promjeniti ležajeve i koje?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ak je kuplung dobro radili niš ne diraj.
Pazi samo da ne zamastiš lamele s WD-om.
Za skinuti šalicu kuplung ti treba ploča s navojem u sredini.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Lamelu možda ne, ali oprugu bi trebalo barem izmjeriti ili usporediti s novom.
Za skinuti šalicu su ti dovoljna dva pajsera i odmjeren udarac čekičem, naročito ako je taj stari motor za baciti. Ako nije onda je to več drugi par opanaka i najbolje upotrijebiti radapciger.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nevalja takva s kutom, jer nema zgloba unutra. To je neka improvizacija, jer tvornička je ravna.

prvo kažeš da ne valja , drugo da nema zgloba , treče da ne postoji ....kak ti to sve vidiš

a zapravo to bi bila revlucija ako je dobro izvedeno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ma ja zapravo nemam pojma.
Znam samo da je originalna Labinprogresova ravna...
S malim kotačima nije potrebna nikakva.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Ovu pod kutem bi ja i na 14icu stavio, lakse radis i motor nije toliko nagnut, ne vjerujem da nije original, to sta ju labinprogres nije radio ne znaci da i goldoni nije, zaboravljas da je LP lošija kopija goldonija..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ne znam, no nisam ju videl ni na Goldoniju. Nagledali sam se kataloga i nisam ju našel. Danas više - manje svi Goldoniji imaju brze spojnice,koje ujedno služe kak produžetci, i sve su ravne.
Motoru više škodi kad je nagnut naprijed nego natrag. Da je to tak veliki problem, već bi to bili riješili.

delboy87

Novi član
Tu od
14 Kol 2016
Poruka
28
Lamelu možda ne, ali oprugu bi trebalo barem izmjeriti ili usporediti s novom.
Za skinuti šalicu su ti dovoljna dva pajsera i odmjeren udarac čekičem, naročito ako je taj stari motor za baciti. Ako nije onda je to več drugi par opanaka i najbolje upotrijebiti radapciger.

Uglavnom prije nego je stradao motor brzine su se mjenjale skoro normalno ali nekad mi je znao malo štopati mjenjač kao da kvačilo ne odvoji najbolje pa se malo začuje kako zakrči nešto. Da li znate gdje se moze kupiti nova opruga i lamela i koliko to košta okoprilike, Je li tko mjenjao?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Federa ima ali lamele nema više za kupiti.
Ako nije odvajali, možda treba poštelati prazni hod ručice. Ako je dobar onda može biti problem u velikom lageru.

delboy87

Novi član
Tu od
14 Kol 2016
Poruka
28
Evo pokusavam skinuti poklopac lamele sto ide na osovinu i nema šanse ni sa radocingerom, izgleda da cu morati kupiti novi jer se malko iskrivio a opet ga nisam uspio skinuti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Trebaš komad čelične ploče od 10...12 mm debljine, kojemu se u sredinu nareže navoj, a okolo izbuše 4 rupe fi 6mm, za prihvat korpe.
Ovim srednjim šarafom guraš radilicu van. Nema šanse da se ikaj iskrivi.

Budem ti kasnije postavill sliku vađenja kuplunga na istom motoru.

delboy87

Novi član
Tu od
14 Kol 2016
Poruka
28
Ok Hvala puno svakako moram skinuti da mogu staviti medjuploču na novi motor. Mislio sam ja praviti ploču ali morao bih uzeti duze šarafe fi 6mm jer je vrh osovine istureniji od one 4 rupe na poklopcu pa mi to izgleda isto kao radapciger . Baš ću probati napraviti jer ja sam probao sa radapcigerom princip isti zakačiš na 3 strane poklopca i navijaš sredinu ali mi je se počeo poklopac uvijati naprijed. možda se ploča bolje fiksira i neda samim tim da se uvija naprijed

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Evo, ovak sam skidal kuplung s motora. Na slikama je kuplung od Muta Maestrala, koji je cca 40 mm manjeg promjera od Mondialovog, no nema razlike u načinu rasklapanja.

Najprije sam skinul dva (od 4) šarafa koji ga drže skupa, te sam iste zamijenil dugačkima (cca 100mm):
Rastavljanje20kuplunga200_zpsfihuqyhl.jpg

Pa sam zatim skinul preostala dva, te kuplung se polako otpuštal na ovim dugačkima, da pri rasklapanju feder ne "ubije majstora":
Rastavljanje20kuplunga_zpsaw6vlt5b.jpg

Originalnim sam šarafima prišarafil radapciger-ploču na zadnju šalicu kuplunga.
Radapciger20za20kuplung200_zpsvfnwov0u.jpg

U radilicu sam ušarafil šaraf M8, da se u njega upne vreteno radapcigera, koje na vrhu ima kuglicu (koju drži tovotna mast):
Radapciger%20za%20kuplung%203_zpsbq3ess7e.jpg

Ploča montirana i spremno za izvlačenje:
Radapciger%20za%20kuplung%201_zpsddhphpfi.jpg

Pogledaj da su na ploči još 4 prazne rupe. Te su za Mondialov kuplung, kakvoga ti imaš.

Vreteno se ušarafi u ploču, te malo napne ključem:
Radapciger20za20kuplung204_zpsvvy1ux1b.jpg

Ako kuplung iskoči, super, a ako ne, malo se čekićem udari po glavi vretena, te bude onda sigurno iskočil :)

I šalica kuplunga je skinuta:
Radapciger%20za%20kuplung%205_zpsml0ynprs.jpg

delboy87

Novi član
Tu od
14 Kol 2016
Poruka
28
Hvala na detaljnom objašnjenju... danas sam pravio sve to ali mi popustili mali šarafi fi 6. Kod tebe je to zgodno jer imaš matice sa druge strane poklopca i ploča ti se priljubi skroz uz poklopac koji se skida. Kod mene je osovina isturenija nekih 3-5 milimetra tako da se ploča ne moze skroz priljubiti i nije skroz fiksirana. A najvaznija stvar je ta da kod tebe matice drze iza poklopca, a kod mene je navoj u aluminiju u poklopcu, a nemem prostora da stavim maticu jer je među ploča odmah par milimetra između motora i poklopca kojeg skidamo.

Probat cu ponove napraviti navoj na poklopcu sa malo vecim sarafom. Nije mi najvoj bio najbolji zato i je popustilo,,, Na tvojim slikama ne moze nikako popustiti jer je iz matica.

Još jednom se duboko zahvaljujem na objašnjenju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
na labinu a vjerujem da se radi o labinu jer je to ta tema za skidanje tog kina s radilice treba radapcigar sličan kao alat za skidanje magneta tomosa , samo je 3-4 x veči ..

Najnoviji postovi

Na vrh