• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
ja kontam to da ide preko remenice tojest kao ovo na slici,umjesto zupčanika na el.pokretaču(bendix) ugraditi isto remenicu i spojiti je sa ovom om mtk-a.
e sad dali bi to funkcioniralo neznam ali naši forumaši sigurno znaju

To nije klasičan alnaser nego tkz. dinamostarter i generator istosmjerne struje i alnaser u jednom.
Evo jednog.
DSC00360.JPG

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
To nije klasičan alnaser nego tkz. dinamostarter i generator istosmjerne struje i alnaser u jednom.
Evo jednog.
View attachment 1162

vjerujem da je tip htio imati isvijetla pa je to ugradio,ja bih bio zadovoljan da palim na ključ.jeli to moguće na ovaj način postići? elektropokretač,ako da, koje snage,odnosno sa kojeg vozila i koja remenica na njemu? bio bih ti zahvalan na daljim savjetima pa da idem u potragu za dijelovima dok sezona nije počela :partyman:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Mi smo stavili novi motor, DMB i mislim da ima filter, slikat ću kad dođem doma.
Majstor koji nam je mjenjao motor kaže da bi i onaj stari još bio izdržao al kako nije bilo filtera,špena je zaostajala u motoru i začepila neke kanaliće za ulje, i onda je pukla radilica.

Pa ako frezaš 5-6 sati bez prestanka, mislim da je to preforsiravanje.

treba izdržat toliko bez odmora....prije bi crknul ja nego specijal....:lol:
,ja bih bio zadovoljan da palim na ključ
ma nije ti teško paliti na konop....ovo ti je samo bespotrebni trošak..

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
kod mene u mjestu ima jedan mtk goldoni od 14 ks. koji pali na remenicu

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
kod mene u mjestu ima jedan mtk goldoni od 14 ks. koji pali na remenicu

hajd poslikaj mi to molim te,bitno mi je.i raspitaj se koji su dijelovi potrebni.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

nije teško paliti na konop,priznam,ali kad neko ima hendikep kao ja onda je to tortura.kao i svaki put sa motorkom samo to ide lakše.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
trebaš vidjeti koliko ti dođe naknadno ugrađivanje alnasera i alternatora , možda ti je jeftinije kupiti cjeli motor sa alnaserom i alternatorom, a stari motor podaš

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
trebaš vidjeti koliko ti dođe naknadno ugrađivanje alnasera i alternatora , možda ti je jeftinije kupiti cjeli motor sa alnaserom i alternatorom, a stari motor podaš

pa to bi vidio kad bi znao koji dijelovi tačno trebaju.anlaser se nađe i rabljen,isto tako i alternator,samo treba znati koji.ako imaš volje i vremen da mi to poslikaš i saznaš detalje bilo bi super

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371

Kad frezam obično to prakticiram odradit odjednom pa u 2-3 dana prođem sve i po više od 8 radnih sati na dan.Ako je poorano ne umorim se ništa više nego li mehahikom,bravarijom ili instalacijama.Ali ako frezam "na cjelo" onda kida ruke.

Alnaser sam stavljao na nekoliko LDA 450 i 510 od R4 ito dobro funkcionira.To je za agregate pumpe valjke.Za mtk ne preporučam bez suhe baterije.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
pa to bi vidio kad bi znao koji dijelovi tačno trebaju.anlaser se nađe i rabljen,isto tako i alternator,samo treba znati koji.ako imaš volje i vremen da mi to poslikaš i saznaš detalje bilo bi super

iskreno poslikati mogu goldonija sa normalnim alnaserom on je kod rođaka, a ovog što pali preko remena teško jer je gazda umrao i traktor je sad u garaži i nitko ga nedira ako bude prilike i za njega i njega ću poslikati

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
malo sam kopao po forumu i pronašao sam sliku koju je postavio puknuti kada sam ga tražio.....
rutz0p.jpg

a nalazi ti se ovdje.....
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=19593&page=20

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Takvi motori se koriste i na trrmo kingovima - hladnjačama - znam jer sam i ja jednog takvog nabavio samo je bio bez alnasera jer ga je neko skinuo prije nego sam ga dobio a u njemu je mislim bio svitak alternatora kojega je majstor kod sređivanja izbacio .

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
ja sam se na termokingovima susretao sa trocilindričnim motorima, mislim da su bili japanci, a konjaže oko 14 ks

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Kad frezam obično to prakticiram odradit odjednom pa u 2-3 dana prođem sve i po više od 8 radnih sati na dan.Ako je poorano ne umorim se ništa više nego li mehahikom,bravarijom ili instalacijama.Ali ako frezam "na cjelo" onda kida ruke.

Alnaser sam stavljao na nekoliko LDA 450 i 510 od R4 ito dobro funkcionira.To je za agregate pumpe valjke.Za mtk ne preporučam bez suhe baterije.

možeš li postaviti koju sliku? koji anlasser prepručuješ.hajde molim te ako ti nije teško pojasni kako bi to bilo najbolje za odraditi

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Oprostite sto ovako uljecem u temu al imam pitanje sto se tice paljenja na kljuc.

Nebili se dali na postojeci zamajac postavit zupcanik (grijanjem zupcanika ili hladjenjem zamajca ili oboje) jer u 90% slucajema nijedan zamajac nije fiksno vezan na zupcanik (npr. zavaren)? Ako bi to bilo moguce ostalo je sve igrarija, postavit alnaser, a alternator na postojecu remenicu (koloturu za paljenje)...

Jos jedno pitanje. Kako postelat ler gas na lda530 (6ld360) znam gdje al me zanima kako odredit najnizi broj oketaja kad je u leru, i kako postelat max. gas, ?
Dali ima neke mijere?

New.jpg

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Piše ti sve na ovoj slici, samo moraš imati brojač okretaja.
ler 1000-1200o/min
pun gas 3800o/min

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
nije teško paliti na konop,priznam,ali kad neko ima hendikep kao ja onda je to tortura.kao i svaki put sa motorkom samo to ide lakše.

To je ipak druga sitacija.
imaš novih motora sa el. paljenjem samo neznam koliko su skuplji od običnih.
ima kod mene u selu jedan sa el paljenjem, tvornički napravljen, al je problem što ima nekakav specijalni akumulator, po koji bi trebalo u italiju ići, tako da ga pale klasično, špagom.

Dok smo imali veliki vinograd, subota je bila udarni dan za rad u polju,a kako si uvjek na knap s vremenom, nebi bilo puno stajanja,a za isfrezati 3000m2 po dva puta ti treba bar 4-5 sati.
drugi vinigrad je manji, 2 sata posla, al do njega ima sat vožnje sa mtk, pa ti dođe na isto.

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
To je ipak druga sitacija.
imaš novih motora sa el. paljenjem samo neznam koliko su skuplji od običnih.
ima kod mene u selu jedan sa el paljenjem, tvornički napravljen, al je problem što ima nekakav specijalni akumulator, po koji bi trebalo u italiju ići, tako da ga pale klasično, špagom.

Novi superspecijal ima serijski akumulator Varta Black Dynamic 12V-45Ah, cca 400 kn

M

marin123

Guest
pozdravv svima ,,,evo ja sam novi ovdje,,, i imam labin progres od 14 ks,
sa prikljuccima,, i prezadovoljan sam sa strojem da se odmah pohvalim :)
bit ce i slika kad se snadem ovdje i poslikam sve

Najnoviji postovi

Na vrh