• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ako stoji dugo dobro je promjenit leteći ležaj jer ulje oksidira ako se duže vremena ne "mješa".Temeljni je od Al pa nema veze.Najbolje malo pogledat pa onda naručivat djelove.Samo one koji stvarno trebaju.

ok.

možeš li mi još samo malo pojasniti ovo oko dekompresora?

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
ej pozzz dečki imam labinca i problem je v tome
daje iskru
ali svečica nije mokra
a ja ga kurblam pa oču mi ruke otpasti
a nije bil paljeni valjda 6 godina
skinul sam glavu počistil od gareži malo klipa počistil odzgora i našarafim i ništ,a skidal sam glavu zato kad niej iblo svečice pa da očistim
a neče upaliti opče
ima ko kakvo rješenje
inače idem za automehaničara ali 4t mašine nisam još nekaj preveč šarafil

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
ok.

možeš li mi još samo malo pojasniti ovo oko dekompresora?

Odi kod nekog pogledat na TV LDA 820 nosač filtera je isti dekompresor isto nosač alnasera zamašnjak alnaser sano je umanjeno jer je manji motor.Onda će Ti bit sve jasno (ubit ćeš sve tri muhe jednim udarcem) Mogu poslikat sve rastavljeno ali uživo je uživo.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Odi kod nekog pogledat na TV LDA 820 nosač filtera je isti dekompresor isto nosač alnasera zamašnjak alnaser sano je umanjeno jer je manji motor.Onda će Ti bit sve jasno (ubit ćeš sve tri muhe jednim udarcem) Mogu poslikat sve rastavljeno ali uživo je uživo.

svaka čast.takve mašine su rijetke kod nas ali raspitaću se pa da vidim to sve

hvala na strpljenju i pomoći

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
daje iskru
ali svečica nije mokra
skinul sam glavu počistil od gareži malo klipa počistil odzgora i našarafim i ništ,a skidal sam glavu zato kad niej iblo svečice pa da očistim
a neče upaliti opče
ima ko kakvo rješenje

Na usisu nemas goriva, vjerovatno je karbuator pun naslaga od stajanja.
Skines filter zraka pa karburator al prije odpoji goivo i izli u neku posudu da se nezalijes. Kad skines karburator dobo ga operi u benzinu i vidi dali ima smeca....

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
netko je bio stavio cjenik za TPS LABIN...ne mogu ga nigdje naći, pa ako netko ima, bio bih zahvalan da ga ponovno digne!! poz!!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
a od silnog gledanja filtera ovo nisam ni vidio.Izvini ali laiku kao meni nije jasno gdje je taj dekompresor.Mislim tačno na slici. Dali se radi isto o serijskom dijelu ili se to pregrađuje?

Šta bi mi trebalo još da poručim kod entrade za prvi put? Neki dihtung ili slično? Sigurno će štošta trebati jer stroj stoji već dugo.

pozz
dihtunzi se naručuju u kompletu,kažu da ne ide pojedinačno osim brtve kartera..a najjeftinije ti je u masivi bjelovar....razlika je oko 100 kuna..
netko je bio stavio cjenik za TPS LABIN...ne mogu ga nigdje naći, pa ako netko ima, bio bih zahvalan da ga ponovno digne!! poz!!

misliš na ovo........
http://www.lombardini.hr/images/CJENIK_TPS1232.pdf

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
dihtunzi se naručuju u kompletu,kažu da ne ide pojedinačno osim brtve kartera..a najjeftinije ti je u masivi bjelovar....razlika je oko 100 kuna..

jel masiva ima link? da vidim šta imaju.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
daje iskru
ali svečica nije mokra
a neče upaliti opče
ima ko kakvo rješenje

Ti vjerojatno govoriš za la 300...Ja sam dedinoga na muti koji isto tak nije bil dugo paljen, lagano počistil, ništ pretjerano, sapnicu odozdola i filter goriva na fergu sa carb cleanerom očistil, ili nečim sličnim. A neposredno prije paljenja sa mu špricnul u usis sa istm cleanerom. i onda je kresnul..

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Seljačić jesi dobio info kako složit paljenje na motokultivator?

ako misliš na ključ, i jesam i nisam, tojest dobio sam info kojeg najradije nisam htio ni čuti.

zašto?

pa jer je to više "hača neg omača" tojest puno posla bez hajmo reći puno učinka.

TReba anlaser i zamajac,to sve uštimati jedno na drugo i pričvrstiti nije lako.pa onda to sve prikriti da nestrši van,barem zamajac. pa onda alternator,jer hebeš sve kad danas pališ pet puta a nema šta nafilati akumulator cijelo vrijeme,pa kad dođeš kući sve to kači na punjač itd...

ja sam i dalje mišljenja da je to riješivo ali je pitanje koliko je isplativo,zbog truda i vremena oko toga.

pa sam mislio riještiti muku sa dekompresorom i kurblom,i to bi bilo to.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
Na usisu nemas goriva, vjerovatno je karbuator pun naslaga od stajanja.
Skines filter zraka pa karburator al prije odpoji goivo i izli u neku posudu da se nezalijes. Kad skines karburator dobo ga operi u benzinu i vidi dali ima smeca....

ok ja nisam ništ karburatora čistil neg samo sam filtera počistil novo uljen utra del i gore našarafil
i del sam benzina super 95 i malo ulja za mješavinu
kad nije dugo radila
a u mašinu sam natočil inino ulje super 5
hvala

hvali i tebi jeffy

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A kaj ovaj ima dugačku osovinu iz radilice?
Nekak mi izgleda čudno ova šalica kuplunga :scratch

parametar

Član
Tu od
5 Velj 2009
Poruka
43
Pozdrav,
u prilici sam kupiti IMT 509 diesel, 14 ks.
Zanima me jel ima tko iskustva s tim čudom? U cijenu mi daje strižnu kosu, plugi i vučenu frezu.

Kakva se roto kosilica može spojiti na to?
I općenito kakva je to mašina. Veli majstor da je stavljena nova lamela i druk lager.
Soma eura ga cijeni, jel to ok cijena?

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Ne zanimaju me imt-ovi motokultivatori, ali jedino što mogu reč da su IMT-ovi motokultivatori lošiji od Labinprogresa.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Pozdrav,
u prilici sam kupiti IMT 509 diesel, 14 ks.
Zanima me jel ima tko iskustva s tim čudom? U cijenu mi daje strižnu kosu, plugi i vučenu frezu.

Kakva se roto kosilica može spojiti na to?
I općenito kakva je to mašina. Veli majstor da je stavljena nova lamela i druk lager.
Soma eura ga cijeni, jel to ok cijena?

nemoj zamjeriti ali postavi ovo pitanje u temi o IMT mtk jer ovdje se sve vrti o labinu pa nebi trebali miješati kruške i jabuke.

Najnoviji postovi

Na vrh