e ovako imam labin progres od 14 ks, a trebao bih si napravit utege trebali bi mi za oranje dosta mi proklizuju kotaci ima li tko kakvu ideju ? gdje stavvit i od cega napravit ?
ja sam do ove godine orao bez utega,jedino ak je kod tebe jača zemlja...:scratch
jel oreš s gumenim ili sa željeznim kotačima?
mislim da ti uteg ide u felgu...
Ja za oranje imam željezne kotaće koje sam sam radio , napravljen je jedan krug od punog željeza i na njega navareni V komadi kao ripne meni radi super nikada se ne zapune u blatu , mekoj zemlji ili đubru a na nji sam stavio utege orginal goldoni koji idu u kotaće .
Zanima me da li je ko radio utege od OLOVA jer mi se čini da bi to bilo prikladno i radi težine a mislim da bi se olova na otpadu našlo po prihvatljivoj cijeni a topivost mu je na relativno niskoj temperaturi ?????
Pozdrav...
Imam nekoliko pitanja vezano za plug.
Kako odredit kosinu i dubinu oranja?
Cuo sam da se pod lijevi kotac postavi naprimjer tri cigle te da se tako dobije dubina brazde (cca. 15-20 cm)!!!! dali je to istina i ako je dali se montira paraleno s getribom na mijesto prikolice ili se mora radit neki kut?
Danas dodju slike pa ako je netko voljan malo pojasnit.
ako ga zamakneš lijevo ili desno na onim rupama bude ti vukao mtk u stranu i morat ćeš jebački držat za ručke....dali je to istina i ako je dali se montira paraleno s getribom
a kako ćeš onda napraviti prvu brazdu....:scratch
kada uđeš s kotačem u sljedeću brazdu onda mu štelaj kosinu...
ako ga zamakneš lijevo ili desno na onim rupama bude ti vukao mtk u stranu i morat ćeš jebački držat za ručke....