• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
tu smo da jedan drugome pomognemo
evo slike mjenjača mtk. 14 ks. propala dva ležaja, pa danas promjenjeni svi ležaji i semerinzi

pa od čega su mu otišli ležaji,možda godine učinile svoje ili šta drugo...:scratch

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
jesi već nabavio ovaj kosi međukomad?

Taj među komad je samo produžetak recimo kardana a koristi se kod freze sa velikim kotaćima , a ako su kotaći mali onda ne treba a možda bi i smetao

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
pa od čega su mu otišli ležaji,možda godine učinile svoje ili šta drugo...:scratch

da godine i radni sati
traktor je kupljen 84 ili 85 motor smo več promjenili a na starom motoru je bila jedna generalka i dvije polugeneralke kad je otak kupio mtk. tad su bila možda 3 u selu pa je i drugima sa njim radio, a kad sam ja krenuo u srednju školu nema kome nisam sa njim frezirao , moralo se malo zaraditi za đeparac ulazio sam frezirati i parcele od 5000 m2.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
da godine i radni sati
traktor je kupljen 84 ili 85 motor smo več promjenili a na starom motoru je bila jedna generalka i dvije polugeneralke kad je otak kupio mtk. tad su bila možda 3 u selu pa je i drugima sa njim radio, a kad sam ja krenuo u srednju školu nema kome nisam sa njim frezirao , moralo se malo zaraditi za đeparac ulazio sam frezirati i parcele od 5000 m2.

moj je jedini u selu(ovako veći) ali još uvijek ne idem uslužno frezati osim susjedu(tu se popije koje pivce za živce....:lol:),a i nitko me nije ni tražio....
ali tko zna,možda jednom krenem...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
moj je jedini u selu(ovako veći) ali još uvijek ne idem uslužno frezati osim susjedu(tu se popije koje pivce za živce....:lol:),a i nitko me nije ni tražio....
ali tko zna,možda jednom krenem...

dali su ti strojevi u tim godinama mislim,u stanju raditi toliki posao?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
moj je 89 godište i radi bezprijekorno za sada,samo redovita izmjena ulja i pičiš dok ima nafte...neka te godine ne zavaravaju...

Posljednje uređivanje:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
moj je 98 godište i radi bezprijekorno za sada,samo redovita izmjena ulja i pičiš dok ima nafte...neka te godine ne zavaravaju...

uh pa to je novo u poređenju sa ovim što sam ja naumio kupiti.

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
tu smo da jedan drugome pomognemo
evo slike mjenjača mtk. 14 ks. propala dva ležaja, pa danas promjenjeni svi ležaji i semerinzi

Taj je onda napravio puno sati kad si mjenjao najprije mtor a sad rastavljao mjenjač.
nama je nakon 30god crkao motor pa smo stavili novi, mjenjač nije otvaran do sad.

a da ti motori imaju filter ulja, i da ih vlasnici ne preforsiravaju, trajali bi i dulje.

Vimi, odakle si iz Zd?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Taj je onda napravio puno sati kad si mjenjao najprije mtor a sad rastavljao mjenjač.
nama je nakon 30god crkao motor pa smo stavili novi, mjenjač nije otvaran do sad.

a da ti motori imaju filter ulja, i da ih vlasnici ne preforsiravaju, trajali bi i dulje.

Vimi, odakle si iz Zd?

moj nema,a mislim da ni ostali,osim možda ovi novi modeli...
a tko ga uspije preforsirati svaka mu čast..

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532

Vimi, odakle si iz Zd?

ja sam baš iz zadra
a filter ulja mu se može ugraditi sa dene starne, ja sam svom ugradio manometar za ulje
moj je natukao sati i sati

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ja sam baš iz zadra
a filter ulja mu se može ugraditi sa dene starne, ja sam svom ugradio manometar za ulje
moj je natukao sati i sati

ajd stavi fotke te sa filterom

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
hej dečki našo sam tojest imo sam fićine felge. sad mogu kupiti i one 6.5/80-12 ke za mtk i za prikolicu.

čak imam i neke utege ali mislim da mi neće biti potrebni jer ću frezati sa željeznim točkovima :gitarist:

S

staffmen

Guest
znaci jos 1000kn za gume...:supz:
a dobro to promjenis i miran si 10g...makar ovisi i o kvaliteti gume a i o tome kolko ces ga koristit, i po kakvom terenu.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
upravo tako.

nego reci mi znaš li gdje mogu naći temu u kojoj se raspravljalo o ugrdnji el.paljenja na stare SS?

S

staffmen

Guest
to ti se raspravljalo u ovoj temi ako se ne varam...
ja sam berrtolinija pitao za to..
ugl jako skupo i zaje**no...
trebas anlaser, radit zube na zamasnjaku, cjelo kuciste tvog motora nije za ugradnju anlasera.
Jedino da ga spojis remenim prenosom direkt na remenicu na koju omatas strik.
Samo neznam kolko je to pametno.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
to ti se raspravljalo u ovoj temi ako se ne varam...
ja sam berrtolinija pitao za to..
ugl jako skupo i zaje**no...
trebas anlaser, radit zube na zamasnjaku, cjelo kuciste tvog motora nije za ugradnju anlasera.
Jedino da ga spojis remenim prenosom direkt na remenicu na koju omatas strik.
Samo neznam kolko je to pametno.

ja kontam to da ide preko remenice tojest kao ovo na slici,umjesto zupčanika na el.pokretaču(bendix) ugraditi isto remenicu i spojiti je sa ovom om mtk-a.
e sad dali bi to funkcioniralo neznam ali naši forumaši sigurno znaju

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
moj nema,a mislim da ni ostali,osim možda ovi novi modeli...
a tko ga uspije preforsirati svaka mu čast..

Mi smo stavili novi motor, DMB i mislim da ima filter, slikat ću kad dođem doma.
Majstor koji nam je mjenjao motor kaže da bi i onaj stari još bio izdržao al kako nije bilo filtera,špena je zaostajala u motoru i začepila neke kanaliće za ulje, i onda je pukla radilica.

Pa ako frezaš 5-6 sati bez prestanka, mislim da je to preforsiravanje.

Vimi, jesi ti na Dračevcu? Vidio sam da prodaješ utovarivač a isti takav sam vidio na Dračevcu, možda je tvoj.

Neznam čemu ugrađivati električno paljenje?
Pa ni na konop nije neki napor, a svaki novi uređaj zahtjeva i održavanje (i ako imaš 3-4 vozila, svake godine moraš kupit 1 akumulator, nepotreban trošak po meni)

Najnoviji postovi

Na vrh