• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Znam ja šta znače oznake zaro i mislim da ne sipam sae 30. 15 40 je gušće na visokim temperaturama a to meni treba jer ovo 30 postane kao voda. A 15 znači da je ređe na niskim temperaturama što je opet povoljno dok je motor hladan....

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,829
Ako je povoljno onda radiš samo kad nje motor hladan, a kad se ugrije o da ga ohladi i onda opet kreni sa hladnim starom. 😁
Joši bolje da he ko voda , bolje hladi hladan motor.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Da li bi neko kada bude blizu svog labina mogao da mi pošalje tačnu dužinu merača za ulje u menjaču? Malo mi vlaži semering kardana pa da vidim dal ima dovoljnu ulja jer mi je merač polomljen.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Veliki 14 ks sa okretnim ručkama, 2004. god. Ali valjda su svima menjači isti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,866
A koji je tip motora na njemu?
Lombardini ili DMB LDA450, ACME 510… ?

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
358
A koji je tip motora na njemu?
Lombardini ili DMB LDA450, ACME 510… ?
Zbog čega pitate? Getriba je ista konstrukcija bez obzira na tip i proizvođača motora.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,866
A so, na mjenjaču! Sitna slova…
Obično je problem razina ulja u motoru…u mjenjaču nije toliko bitno.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,829
Bitno da ste se sporazumjeli, iako još postoje nedoumice...... oko nekih detalja famoznog Labina SS. :sneaky:

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
A so, na mjenjaču! Sitna slova…
Obično je problem razina ulja u motoru…u mjenjaču nije toliko bitno.
Menjač na ovom labinu je najskuplji i najosetljiviji deo. Motor kad preopteretiš on se ugasi i to je to, a menjač može da pukne i više od mašine nemaš ništa. A to da nivo ulja nije bitan nisam baš siguran.

Jer može da se desi da je pao nivo ulja i da se podmazuju samo donji zupčanici, a do
gornjih da ne dobacuje. Mislim hipotetički, ali manjak ulja može da napravi problem verovatno. Meni su rekli i u frezi da merim ulje jer može da crkne diferencijal.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Evo napravio sam merač od 19cm i kad spustim do kraja ima skoro 2 cm ulja. Dolio sam ipak jedno 150ml, jer malo mi je mokar kardan pa otkud znam da ne izađe nešto tu. Samo što ulje ima neprijatan miris i na čepu je bilo par kapi čiste vode.

Možda menjači i merači nisu isti ali obradovao sam se jer sam dokačio ulje :)

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
358
Možda menjači i merači nisu isti ali obradovao sam se jer sam dokačio ulje :)
Sva kućišta menjača SS su potpuno istog oblika i veličine a i zupčanici su potpuno isti.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,829
To bi se odnosilo na da je netko proizveo pumpu za vodu za Labin SS? :rolleyes:
Ili da li je netko spajao neku postojeću pumpu za vodu na mtk?:giggle:

Kastelli

Član
Tu od
11 Velj 2023