Plug premetnjak (ili okretač po domaći)
Da bi dobro radil, treba mu biti prilagođena širina traga kotača, jer ovi plugovi za MTK uglavnom nemaju regulaciju zahvata brazde (davno sam to videl na MIO plugu, no današnji to više nemaju.
S takvim plugom oreš na jednu stranu, vozeći se u oba smjera. Ima smisla za veće parcele. Za male je parcele beskorisno, jednako kao i za voćnjak/vinograd. Imalo bi jedino smisla ako možeš orati samo nizbrdo (radi velikog nagiba tla).
Pogledaj kak je kolega MTD oral vrt: bilo mu je brže vratit se prazan u rikverc nego se okretati na svakom kraju vrta.
znaš da i je,dok bi se okrenuo i još uštimao plug dotle šmugnem nabrzak u rikverc i opet sam u brazdi,a i zagazio bi ženi cvijeće pa bi još bilo i :axe:
Zvao sam sad opet covjeka ali to je kopačica a ne MTK..
Sad zovem sve poredu u oglasniku,šta god valja skupo a sta je jeftino prodano...Jedino mi preostaje ona iz KC što su neki rekli da nevalja...
Evo ovo je moje čudo...zvani "polupremetnjak":rolleyess:, u glavnom radi svoj posao jer vinograd orem samo nizbrdo.
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
ajme tuaregr10,pa ti rasturio cijelu prikolicu,ima da bude ko nova....samo naprijed...
jel to stavljaš novi lim...??
Da, novi je lim :weedman:. Ma sve smo već napravili samo je ostalo još nekoliko sitnica :!:.
Evo još slikica od obnavaljanja motokultivatora :weedman:.
imam takav plug, nikada nisam orao s njim, samo krumpire vadio par godina......kako on funkcionira u oranju, imaš možda sliku?????
to može svaki limar tako smotati stranice????
koja je debljina lima????
bravo majstore,skidam kapu....rayer:
jedva čekam slike kad se pofarba....