• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
znam ali dimenzije su 150x100 i oko 30 visine.
Kad stavim 12 bala slame to je u 3 reda.
Kad bi natovario jos vise bilo bi previsoko.
Imas slike u mojoj temi pa pogledaj.
Jednostavno je premla.
Razmisljao sam da zakacim auto prikolicu ya ovu sadasnju pa da vucem dvije. Al to samo po cesti.
Tako inace vucem čamac i ide bez problema.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
najveci problem je to sto pocne da dimi na odusak, probija kompresiju u karter....kazes stavio si sve novo, nije iskljuceno da je pukla karika cim se tako brzo pregrije da przi ulje

variranje.....ako brzo varira, kao da preskace jednu ekspanziju to je rijetko kriv regulator, tipujem na onih 200 bari brizgaljke ili kompresioni prostor
neki LDA 450 na IMT-u 509 tako radi "prirodno"

znalo mi se desit nakon remonta vecih Lombardinija da tako radi......obicno se to desi kad se motor "stegne", kompresioni prostor ostane minimalan, zazor ventila takodje, malo veci pritisak otvaranja brizgaljke, malo ranije ubrizgavanje.......takav motor je vrlo zivahan, otima se :vragek:

spomenuo si pomicanje "palenja" za zub, valjda ubrizgavanja.....probaj pomaknut pa isto tako probaj upalit :finga:

Kao sto napisoh post pije ili dva, Rijesen je problem zamjenom ulja,i nanovo postelani ventili, sad nedimi i nezaletava se, motor je miran i ljepo ga je za slusat. Motor je bio otvaran i karike su cijele.

Pomicanje "palenja za zub" bregaste, jer oznaka samo bila na bregastoj a na radilici nije, tako sam moro stelat po klipu.

U prvom dijelu si napiso da puse kompesiju u karter, al ja nisam primjetio da puse kad izvadim mijerac, dimilo je samo na odusak.

Usput hvala na informacijama sad sam jos malo pametniji... :mrgreen:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
:shock: wtf.....u sta ja gledam :rolleyess:
jel bilo slucajno sinteticko ulje prvi put?
puhati na mjerac, ili na cep to mora, zbog podmazivanja dijelova u glavi.....klip gura kad ide prema DMT, ja sam mislio na propustanje vrelog zraka u taktu sabijanja.....to nije pozeljno

bregastu ne mozes promasiti za zub, ako pomaknes za zub onda vec stize ventile, i nema sanse da upali....znaci ili je ispravno uzubljeno ili nije

E upravo se o tom radilo, Prvi puta nije htijela upalit jer je paljenje bilo okrenuto kontra, nakon toga smo okrenuli bregastu i pomicali zub po zub dok nije klip prosao lagano bez zapinjanja u ventile. Samo zub prije ili poslje vec klip urada u ventil!!!

S

staffmen

Guest
evo dobio sam katalog od labinprogresa.
Skenirat cu i stavit na forum.
Samo jel mi moze neko objasnit kako napravit PDF file pa da sve to unutra upakiram.?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
evo dobio sam katalog od labinprogresa.
Skenirat cu i stavit na forum.
Samo jel mi moze neko objasnit kako napravit PDF file pa da sve to unutra upakiram.?

skeniraj ga odmah kao pdf file i sve filove sjedini i to je to. moraš to na neki server postati neznam kako se zove ali neko je već koristio taj server ovdje za uputstva

N

nivano

Guest
bijeli dim

imam labinprogres 8ks, acme motor iz 2001godine, dizel. generalno nisam imao nekih većih problema, redovno mijenjam ulje i radi bez nekih problema... medjutim primjetio sam zadnjih mjesec dana da pri radu izbacuje bijeli dim, pri paljenju izbaci crni dim. taj bijeli dim nije baš toliko jak, uglavnom se može primjetiti kada naglo dodam jak gas...sad uglavnom kosim i ne pokazuje se neka razlika u radu...zanima me da li imam razloga za brigu i šta bi se eventualno trebalo promjeniti na motoru???

pozdrav

S

staffmen

Guest
a maske na adriji 04 maska je ista kao od novijih imt motokultivatora.
Ovo su neke kopije motora.

Garfild 58

Član
Tu od
31 Srp 2011
Poruka
52
puknuti imam ja la300 na mojoj mutu , pati maksimalno od 2 puta nebitno hladan vruc , ne sjecam se kada sam zamijenio svjecicu
ALI motor je sa platinskim dugmadima , prije toga mi je bio onaj sa elektricnim modulom e to su muke jezeve i tu stoji sve ovo sto ti kaze
ali platinsko paljenje je nesto sasvim drugo , vise mi stvara problema vibracija koja se stvara radom reznog aparata nego motor , zbog vibracije mi otpao karburator i jos par sitnica , mada nemam one gumene podloske na ciganki :oops:

Lijep pozdrav!savoris--dal imaš koju sliku od mute jer neznam gdje točno stoje platine na motoru il mi objasni gdje se nalaze :cry

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Vedrane , daj poslikaj kako to radi , ili još bolje napravi video ...hvala

Posljednje uređivanje od moderatora:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ljepo zamišljeno ali pre jednostavno te će u radu biti problematćno :? teško je podesiti motićice da sve rade ravnomjerno , nema plaza za regulaciju dubine , a ni boćnih da se motićice ne zakapaju ili izbacuju iz zemlje kod nagibanja kultivatora , premala pokrivenost motićica više će raditi kao gruber ili podrivać nego kao strugać , osnova je tu uz malu doradu biće stroj ok ( kapćenje bi trebalo izvesti na priključak od pluga a ne direktno na kultivator ) ovo je moje mišljenje bez zamjerke možda negdje i grješim.

V

vedran5

Guest
Pozdrav Arno.
Razmak između motika je 2 cm i korov sa višom sabljikom savije se iprođe izmađu.Motike ću proširiti.
Ne kopčam za motokultivator nego na priključak za plug.
Ne razumijem što je "plaz za regulaciju dubine".Imam vijke koji su za dizanje i spuštanje motike.
U obradivoj zemlji pritisnem ga 10-15 cm,što me zadovoljava,jedino moram nekako rješiti da ostane što manje korova.
Isto tako slažem se da su kupljene motike sa oprugama bolje...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Pozdrav Arno.
Razmak između motika je 2 cm i korov sa višom sabljikom savije se iprođe izmađu.Motike ću proširiti.
Ne kopčam za motokultivator nego na priključak za plug.
Ne razumijem što je "plaz za regulaciju dubine".Imam vijke koji su za dizanje i spuštanje motike.
U obradivoj zemlji pritisnem ga 10-15 cm,što me zadovoljava,jedino moram nekako rješiti da ostane što manje korova.
Isto tako slažem se da su kupljene motike sa oprugama bolje...

E da ti pokušam ponovo objasniti ono što mislim da nisi razumio :
PLAZ je ono po ćemu plug kada ore u zemlji klizi ako ga bacaš na petu ide pliće oko ga bacaš na vrh ide dublje . Tvoja regulacija na vijcima služi za poravnanje kompletnih motićica a ne za regulaciju dubine , plaz određuje koliko ćeš ti duboko moći stisnuti , a tvojih 10 - 15 cm dubine rada upravo kače da radi kao podrivać ili gruber a ne kao šarač ili strugač trave koji radi na par centimetara a funkcija mu je podrezivanje trave a ne prorahljivanje zmljišta , plazovi moraju biti i na ljevoj i desnoj strani da stroj prati konfiguraciju zemljišta i uvjek se zadržavaju na približno istoj dubini a ne da prate nagibe kultivatora , motićice bi se trebale prekrivati bar 5 cm da trava ne prolazi između njih . Ovo ništa nije strašno što se nebi dalo doraditi na već urađeno i stroj će ti puno bolje funkcionirati ;) a ne kužim kako ga kapćiš na poteznicu za plug ??????? jer kopčenje na poteznicu je u jednoj toćki ????????? a postoji i vijak za regulaciju dubine ?????????? a ne na kultivator jel može slika ?

Posljednje uređivanje:
V

vedran5

Guest

ARNO hvala na pomoći.
Za kopčanje mislio sam na ovo.
Ima li negdije slika takvog stroja sa tim štelovanjem,kao što kožeš?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
[
ARNO hvala na pomoći.
Za kopčanje mislio sam na ovo.
Ima li negdije slika takvog stroja sa tim štelovanjem,kao što kožeš?
tu nemaš mogućnost štelanja nagiba......
na ovakvo je kopčanje mislio arno......

Uploaded with ImageShack.us

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
tu nemaš mogućnost štelanja nagiba......
na ovakvo je kopčanje mislio arno......

Upravo tako , a ti ipak kopćiš za kultivator a ne na prikljućak za plug,,!!!!!

Najnoviji postovi

Na vrh