• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ma izgleda da ću na ideji i ostati..:mrgreen:

Od kojih ono auti diff paše?

Da li paše od nekog auta koji nema fixni dif, recimo bmw audi itd jer veli kolega da mu treba nešto uže za vinograd prikolicu...a takvog je lakše suziti...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
kako? i na koji način bi se ovo dalo pripasati na ss-a? veliš tri brzine? ali kako ih koristiti i uskladiti sass-om? gume su mu 16ke a ss ima max 15ke? Svrha tvog plana mi je poznata i ideja je super da tomo ide na 6x6 posebno kad je opterećen teretom.ali kakve su šanse da se ovo nakalemi na mtk?

Pa sa jednom brzinom buš pogodil... znači za recimo 2 sporu na mtk imaš na odabir tri brzine zadnje trapi...

MTD "tristać" je fiat 1300? zastava?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Posljednje uređivanje:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Toga nema više za nabaviti kaj ne?

A ugradnja anlasera? ima netko kakve slike, kolega ima na šaki već žuljeve... (nije kriv štrik već on kaj pali svaki put na hladno pa potezanje 3x)

KAd bi ovo pasalo.... http://www.njuskalo.hr/moto-agregati/motoric-anlasera-kineze-oglas-3638844

Na traktoriću benzincu od 14 ks sam imao ovo:

http://www.njuskalo.hr/ostali-autodijelovi/dinamo-startei-oglas-425280

ali je skupo za kupiti čak i na ebayu...

zaboravite anlaser.ovu temu sam ja već imao i vodili smo polemike oko toga danima.reko si da ti je kolega pojak čovjek,znači netreba mu ništa drugo nego štrik.ako neide iz prve onda ili je hladno ili je nafta prljava(filter itd..) moj pali bolje od nove stihlovke i sa malo treninga netreba puno snage.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
zaboravite anlaser.ovu temu sam ja već imao i vodili smo polemike oko toga danima.reko si da ti je kolega pojak čovjek,znači netreba mu ništa drugo nego štrik.ako neide iz prve onda ili je hladno ili je nafta prljava(filter itd..) moj pali bolje od nove stihlovke i sa malo treninga netreba puno snage.

Kolega je jak, ali stalno treba paliti... ma hladno je bilo kad je on to palil... a i nezna njihati nego u rikverc do kraja namota i samo potegne

Mislim da puknuti ima montiran anlaser... negdje sam čul na forumu...a zašto bi to bio bauk? vijenac problem (tokarenje itd...)?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Kolega je jak, ali stalno treba paliti... ma hladno je bilo kad je on to palil... a i nezna njihati nego u rikverc do kraja namota i samo potegne

Mislim da puknuti ima montiran anlaser... negdje sam čul na forumu...a zašto bi to bio bauk? vijenac problem (tokarenje itd...)?

i sve to kad napraviš što si naveo treba ti zaštita od lima i ako nije dobro napravljeno neizgleda kako treba. nema toga što se nemože napraviti,ali je pitanje koliko je isplativo tojest relacija korisnosti i cijene.svako neka radi po svome,velim moguće je sve ali je nerelevantno,barem za mene.a volio bih da je paljenje na ključ,to neporičem.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
i sve to kad napraviš što si naveo treba ti zaštita od lima i ako nije dobro napravljeno neizgleda kako treba. nema toga što se nemože napraviti,ali je pitanje koliko je isplativo tojest relacija korisnosti i cijene.svako neka radi po svome,velim moguće je sve ali je nerelevantno,barem za mene.a volio bih da je paljenje na ključ,to neporičem.

JA sam vidio u živo preinaku na imt 509 (kramp u odnosu na ss labin)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Toga nema više za nabaviti kaj ne? ..
jako teško,ja sam ga nabavio nakon duuge potrage,isto kao i fićine felge,ljudi na otpadima mi se smijali kada sam pitao za njih...
a i nezna njihati nego u rikverc do kraja namota i samo potegne

tako radim i ja,samo još znam potegnuti čok kada dugo stoji...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
jako teško,ja sam ga nabavio nakon duuge potrage,isto kao i fićine felge,ljudi na otpadima mi se smijali kada sam pitao za njih...

tako radim i ja,samo još znam potegnuti čok kada dugo stoji...

Pa i on, al elegantnije je ključ, a i njegov otac koji je podosta star bi to volio...

Meni bi to recimo pasalo na olympia kosilici, ruggerini motor diesel....

Dečki da li je moguće da je okrugla freza puno bolja nego ova nova kockasta za ss?

Čovjek na ovom linku http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/goldoni-14-ks-oglas-3572668 nudi frezu za 2800 kn, iako nova košta 2740 kn i reko je da je ova okrugla labin original a one kockaste neke kineske kopije. veli da susjed ima kockastu i da se štopa i loše ide, i jenput je lakša.

Rekal je da je ova freza teška 90 kg, a ova nova upola lakša....

Inaće freza je stara jednu godinu, jenput je frezala i kupljena je u panex agm cerje nebojse kod ivanca...plaćena 3800 kn + kotač za vožnju 280 kn.

Da li da mu vjerujem?

Posljednje uređivanje od moderatora:

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
mislim da bude on preslab da te povuce.... po nekoj racunici to je oko 23km/h ako guma koju ces stavit sa jednim okretom prođe 1,5m (opseg je 1,5m)

ak bude kaj od toga ja te lijepo molim da nam svima skupa to posnimis pa da vidim kak ide.:gitarist:

evo bas sam sastavio dif.i pijem kavu 9zubi i 40.to izade 4,44 ja mislim da ce to bit dobro.valja gume i felge namjestit:madmana:.........

S

staffmen

Guest
ajde pa posnimi to kad isprobas.

Mrga. Ja imam kockastu frezu za mondiala i odlicno radi. Neznam kak se njemu stopa, htio bi to vidjet

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Imam goldoni frezu sa zaobljenim poklopcem i nisam siguran da je teška 90 kg, ili sam ja prejak:scratch.
Kaj se štopanja tiče svaka se bude štopala ako frezaš mokru zemlju.

S

staffmen

Guest
moja freza za mondiala kad je prosirena na maximalnih 70cm ima po mojoj procjeni oko 35-40kg. A tih 90kg kaj on veli za frezu ima moj mondila bez prikljucaka. A nemre freza bit teza od mtk-a.
Uglavnom covjek te oce preveslat ocito. Nemoze nova freza bit kineska kopija kad ih proizvode u Labinprogresu. I te novce ne vrijedi!!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
i ja imam kockastu i freza odlično,a da je teška 90 kila,nemoguće,kad ju nosim bez problema..
normalno da se nakupi zemlje ako frezaš vlažnu zemlju...
za te novce bolje da kupi novu....
mrga,
evo kako ti izgledaju nosači haube kod mene...
ojl5cz.jpg

wgyf42.jpg

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Znači hoće ovaj tip kolegu spreje.... tak sam si i mislil... ima netko sliku noževa i one srednje getribe od "kockaste" freze pa da usporedimo jer znam da je obje napravil labinprogres... iako neznam kak je dobio zaobljenu a stara godinu dana, još i račun ima....

MTD kak naljevaš gorivo? skidaš svaki put haubu ili kroz onu rupu gore?

PS: pita kolega da li ima netko diff od tristaća, pz-a itd za prodati? neznam kaj bu s tim kad ima tvorničku prikolicu koja uz malo sređivanja (farbanja i zamjena guma) bude ko nova?

S čim skidati hrđu osim flexa i brusnog papira?

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
ajde pa posnimi to kad isprobas.

Mrga. Ja imam kockastu frezu za mondiala i odlicno radi. Neznam kak se njemu stopa, htio bi to vidjet
ljudi gume 6.40 T14 R5......jel to mogu R14 gume,mislim jel pasu felge:madmana::madmana:

Najnoviji postovi

Na vrh