• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
pardon nisam vidio...
Ma nije mi cilj pokvarit ti biznis nego samo da ga obavijestim kolko nova hauba kosta...mozda mu se vise sviđa a ima sredstva si to priustit.

Kupit cu si ja haubu od tebe ak on nece pa ju na IMT-a stavit:rolfer::rolfer::partyman::partyman:

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Od kojeg auta je dif original? čujem odnos 1:4,1 barem je tako puknuti pisao.

Da, da, odnos je 1:4,1. Konusni ima 10 a tanjirasti 41 zub. Od Z 1300 i od Fiat 125pz je taj odnos, dok kod lade ima vise prenosnih odnosa pa treba izabrati pravi.

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74

Da, da, odnos je 1:4,1. Konusni ima 10 a tanjirasti 41 zub. Od Z 1300 i od Fiat 125pz je taj odnos, dok kod lade ima vise prenosnih odnosa pa treba izabrati pravi.

sutra cu rasklopit i vidjet koliko zup.ima.meni cudno 4 sarafa samo.i gume nekako velike.pozdrav staffmen.,dopisivali smo se preijeko yutuba.

Prilozi

• kul.JPG
    kul.JPG
    17.7 KB · Pregleda: 161
  • kul01.JPG
    kul01.JPG
    37 KB · Pregleda: 145
S

staffmen

Guest
ooo bok. A to si ti znaci.
Vidim masina na mtk-u ista ko i moja.
Dobro dosao.

Onaj tvoj izum da bi pripasao neki mjenjac na mondiala pa imao pogonsku prikolicu...nasao sam na njuskalu zadnji dio od tv-a. Onog koji je imao zasebno mjenjac na prednejm i zadnjem dijelu. Imas tri brzine, samo spojis kardan od mtk-a. Al treba vidjeti koji je prenosi omjer pa prema tome staviti i odgovarajucu velicinu guma da nebude prebrz ili prespor.

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74

Dobro dosao.

Onaj tvoj izum da bi pripasao neki mjenjac na mondiala pa imao pogonsku prikolicu...nasao sam na njuskalu zadnji dio od tv-a. Onog koji je imao zasebno mjenjac na prednejm i zadnjem dijelu. Imas tri brzine, samo spojis kardan od mtk-a. Al treba vidjeti koji je prenosi omjer pa prema tome staviti i odgovarajucu velicinu guma da nebude prebrz ili prespor.

OVI DANA CU OVAKO SKLOPIT I ISPROBAT,JA MISLIM DA MORA DA SLJAKA.JER KOD MENE NAJVECE BRDO NASIP........

Molim lijepo , ne pisati velikim slovima

pozz žuti

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

staffmen

Guest
znaci na ful gasu imas nekih 250 okretaja kotaca u minuti. ako kotac ima promjer 1,5m ti bi po tome presao 400m u minuti. Al to da je direktno spojen na mtk. Jesi stavi kakav mjenjac jos izmedu?!

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
znaci na ful gasu imas nekih 250 okretaja kotaca u minuti. ako kotac ima promjer 1,5m ti bi po tome presao 400m u minuti. Al to da je direktno spojen na mtk. Jesi stavi kakav mjenjac jos izmedu?!

nisam nista probat cu bez redukcije tj.mjenjaca.imam sad viska jedan diferencijal 1:2.ako nekom pase mozemo se dogovorit,mjenjat prodat ili sl.....:fball:

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
sutra cu rasklopit i vidjet koliko zup.ima.meni cudno 4 sarafa samo.i gume nekako velike.

Četiri šarafa svaki od pomenutih ima, a gume su 13 coli. Ovaj prenosni odnos diferencijala 1:4,1 je bitan kad se diferencijal priključuje da donje izlazno vratilo mtk Labin super specijal, da bi se imalo 4x4 kada se postave iste sve 4 gume. Za mondijal nisam u toku!!

S

staffmen

Guest
nisam nista probat cu bez redukcije tj.mjenjaca.imam sad viska jedan diferencijal 1:2.ako nekom pase mozemo se dogovorit,mjenjat prodat ili sl.....:fball:

mislim da bude on preslab da te povuce.... po nekoj racunici to je oko 23km/h ako guma koju ces stavit sa jednim okretom prođe 1,5m (opseg je 1,5m)

ak bude kaj od toga ja te lijepo molim da nam svima skupa to posnimis pa da vidim kak ide.:gitarist:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dobro dosao.

Taj zadnji kraj od tv-a prodajem ja.... ima tri brzine, regulacije koliko hočeš....

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
mislim da bude on preslab da te povuce.... po nekoj racunici to je oko 23km/h ako guma koju ces stavit sa jednim okretom prođe 1,5m (opseg je 1,5m)

ak bude kaj od toga ja te lijepo molim da nam svima skupa to posnimis pa da vidim kak ide.:gitarist:

nije problem samo da se sastavi,bio sam spojio direkt na kardan 1:2 dif.moram ga drzat na kvacilu dok se ne zaleti.al onda traktore obilazim.:partyman:

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
2300 kn i dobiješ obje potpuno nove gume 6,00-16 sa zračnicama...

skupo mi je to,koliko cu ja stim radit ja mislim da ce i ovo pomoci ako ne stavit cu mjenjac od auta i saltat...:gitarist:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
.Ako ne do Zgreba onda do mtd-a. Cijena 400 kunića za mene ako je ostavim kod mtd-a onda vidi sa njim zbog "ležarine":mrgreen:
Ako ni to neupali šeljem ti je busom za Zagreb
dođeš do mene i odemo zajedno do zagreba i popijemo pijaču i upoznamo se...ili ostaviš kod mene,susjed moj ide svaki tjedan u zagreb da vozi gljive pa mogu sa njime....
platit će ležarinu kao i ti....:lol:...mislim da nije strašna...:scratch :lol:
baš sam danas gledao ovaj dif. od tristaća kaj mi je u rezervi,u potpunosti je isti kao i na prikolicim samo kaj ovaj ima diskove umjesto doboše...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
dođeš do mene i odemo zajedno do zagreba i popijemo pijaču i upoznamo se...ili ostaviš kod mene,susjed moj ide svaki tjedan u zagreb da vozi gljive pa mogu sa njime....
platit će ležarinu kao i ti....:lol:...mislim da nije strašna...:scratch :lol:

baš sam danas gledao ovaj dif. od tristaća kaj mi je u rezervi,u potpunosti je isti kao i na prikolicim samo kaj ovaj ima diskove umjesto doboše...

ima diskove???kakav je to tristać bio??? kad ćeš praviti šta od toga?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ima diskove???kakav je to tristać bio??? kad ćeš praviti šta od toga?

pojma nemam....
radio bi ovako nešto....
hv6i4l.jpg

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
pojma nemam....
radio bi ovako nešto....
hv6i4l.jpg

Ovaj se nekak jako napinje da zadrži cijeli sklop u liniji kaj ne? baš gledam sliku.,..

Znam i koliko je tomo vinković težak na volanu kad se ore, a ovo je vrlo slično tom sistemu...

Na vrh