• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
mi smo znali 2 kubika vozit na njemu sve u zrak...jooj sta se taj navozio...moj stari nije nikada imo nesreću s njim niti se prevrnuo

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
mi smo znali 2 kubika vozit na njemu sve u zrak...jooj sta se taj navozio...moj stari nije nikada imo nesreću s njim niti se prevrnuo
koliko se ja kuzim u kultivatoriće ovaj je dosta slabiji od tvog bivseg

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
koliko se ja kuzim u kultivatoriće ovaj je dosta slabiji od tvog bivseg

Mah dobro par konjića...ali taj se navozio on je dok ga ja nisam počeo koristit samo vozio nije se skinuo s prikolce 15-20 godina sigurno

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Ručke su obrtne tj. onaj stup ručki je pigan, nije fiksni pod 45% tako da može okrenuti ručke i staviti komotno volan?

Freza nova? zašto novu preporučate?

Da li ovo vrijedi išta s obzirom da ima vinograda i još nekih parcela za kositi (roto malčer s y noževima)? da li je to original?

http://www.njuskalo.hr/traktori/mot...res-14ks-malcer-prodajem-saljem-oglas-4224457

Imam ja na SS-u Zanon malčer s y noževima 63 cm širine. Prezadovoljan, drago mi je da sam uzeo 63, a ne 90 cm širine.

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Ručke su obrtne tj. onaj stup ručki je pigan, nije fiksni pod 45% tako da može okrenuti ručke i staviti komotno volan?

Freza nova? zašto novu preporučate?

Da li ovo vrijedi išta s obzirom da ima vinograda i još nekih parcela za kositi (roto malčer s y noževima)? da li je to original?

http://www.njuskalo.hr/traktori/mot...res-14ks-malcer-prodajem-saljem-oglas-4224457

Imam ja na SS-u Zanon malčer s y noževima 63 cm širine. Prezadovoljan, drago mi je da sam uzeo 63, a ne 90 cm širine, trava do pasa a SS ide bez problema.

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
Mah dobro par konjića...ali taj se navozio on je dok ga ja nisam počeo koristit samo vozio nije se skinuo s prikolce 15-20 godina sigurno
da da malo manje konjića hehehe.,,,,, mtd001 nemoj se naljutiti al to sto radis je kocka s zivotom

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Točno tako :partyman:. Ovaj koji prodaje malčer ju je valjda negde zagubil...

nije samo puškica koja nedostaje,fali tu i cilindar da se trava nemota,i dalje ostaje upitno dali je to od mtk jer smjer rada nije baš povoljan

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
oprosti al ti nisi normalan :oops:
zašto,to je samo nešto više od metra drvi....
Zas pa znas kako smo mi znali nakrcat ovo je p... dim
da,ali ti voziš po ravnici a ne po strmini kako je kod mene...
jednom me katalputirao sa sjedala ko od šale,srećom pa je bio u sporohodnoj inače bi utekao....vidio bi tebe kako bi ga ti zadržao koji imaš manje kila od mene...:lol:
da da malo manje konjića hehehe.,,,,, mtd001 nemoj se naljutiti al to sto radis je kocka s zivotom
svejedno ima dosta konja....
ne vidim razloga za ljutnju,vuče i spušta po nizbrdici bez imalo problema...malo mu pomogneš kočnicom na nizbrdici i to je to
još mi nije nikada proklizao,pametno i ide..

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ima li još netko kakvih slika SS-a u akciji?

Freze u oglasniku nema, valjda bu moral kupovati kolega novu...

Kak je to čudo s getribom? čuo je negdje kolega da znaju dosta imati s getribom problema...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

Freze u oglasniku nema, valjda bu moral kupovati kolega novu...

Kak je to čudo s getribom? čuo je negdje kolega da znaju dosta imati s getribom problema...

ima nas dosta sa ss u akciji i slike ti neće puno pomoći.pogledaj i druge teme članova koji imaju ss.
to sa getribom je rekla kazala.mi ovdje tvrdimo da su to super strojevi a kako je neko odravao svoj ss u to neulazim.
ako imalo sumnjate u taj mtk onda dajte meni podatke ja ću ga kupiti.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
čuo je negdje kolega da znaju dosta imati s getribom problema...

imaš u mojoj temi slika koliko hoćeš....;)
hm...rekla-kazala....ako ga redovito održavaš i provjeravaš nivo ulja s getribom ne bi smjelo biti problema,naravno ako nisi sivonja i trgaš ga i preopterećuješ ga

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59

To je tačno. Ako se mtk dosta koristi i opterećuje delovi diferencijala se troše mnogo brže nego sve ostalo. Diferencijal ima nezgodnu konstrukciju u smislu održavanja, potrebni su posebni alati za rasklopiti i sklopiti i dobro razumevanje mehanike za podešavanje ispravnih zazora. Na sreću delova ima na tržištu. U principu, treba kontrolisati češće zazore i čim se pojavi veći zazor vršiti podešavanja. To je najslabija tačka. Sledeća slaba tačka je zupčanički par u reduktoru.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Poštovano društvo, mtk je kupljen za 6600 kn s pogonskom prikolicom danas, bio pored.

Motor nije bio okretan niti paljen barem 6 mjeseci (prašina kao dokaz itd). Namotal frajer štrik i trusk upalil od prve

Na MTK su još prve gume, malo spucale i zrele za zamjenu, ali ripne ko nove tak je malo radio. bil je pospremljen u ostavi. Na prikolici su gume identične s gotovo novim ripnama, ali totalka jer su stajale na zemlji 10 god i na tom mjestu koma. malo treba sve oprati pofarbati poljepšati i poravnati i to je to.

Neznam kak su mu uspjeli ukrasti masku s mtk i rezervoar a u zatvorenom. rezervoar je novi, al masku mora kolega nabavljati sam. gdje je za kupiti i kolika je cijena jer je koma videti ga bez maske.

primjetil sam da mu je ulja u motoru po onim crticama previše barem za jenu crticu, a od getribe nismo mogli otvoriti čep jer je sav pojeden pa sumnjam na getribu. izgleda da je frajer često doljeval ulje jer mu je pakna na lijevom kotaču masna tj. onaj bubanj a pakne nema kao niti one polugice koja privlači oba kraja "lisnate" kočnice.

Eto to su nedostaci koje sam primjetio. i imam osjećaj da između polugice pakne i sajle mora biti feder jer ovako kočiti je preteško, a i podesiti kočenje ujednačeno je teško.

Primjetio sam i izrazito tvrdi kuplung, moraš biti pravi muž da ga stisneš da odvoji. da li je to normalno?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Nesto ti mogu i ja pomoć....sta se tiče stelanja pakni nije ti zajebano koliko mislis ja sam ih mjenjo i nastelo točno su zajedno kočile....na polugicama nema nikakvih federa...a sta se tiče kuplunga i ja na mome sam imo jako jako tvrdi kuplung jer smo imali ručni i nožni pa smo dodali feder tamo napred na zvonu a kuplung može radit i bez toga federa onda je malo lakši ugl to je sve sta znam na njuskalu ti se prodaje maska mislim da ih tip baš radi....a sta se tiče getribe mozda je nadoljevo ulje...jer ako ti uđe voda u getribu dođe ti do emulzije i treba kompletno zamjenit ulje mozda ga je on samo dodavo

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Primjetio sam i izrazito tvrdi kuplung, moraš biti pravi muž da ga stisneš da odvoji. da li je to normalno?

ajde,neka mu je sa srećom....ako može koja fotka...
mislim da imaš haubu za njega negdje na njuškalu,bila je negdje oko 400 kuna....
što se tiče tvrdog kuplunga,ja sam to riješio novom sajlom jer je na staroj bio popucao bužir i properio sam je sa što manje pregiba da ima što manji otpor.....i malo sam nauljio bužir da bolje klizi,mada nema potrebe jer je sajla u plastici....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
treba nać potisnu ploču od starog xxxxxx ..ali neću ja mrgu učit on je več dužan kobase :lol:

Na vrh