• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Na 50cm,,,,,a red od recimo kumpira ili čega drugog nije bitno... oko 60,tu si negdje,,,imaš lufta,,,kod frezanja.

Kod širenja imaš mogučnost,,,dodavat produžetke,,,,sa svake strane jedan,,,,a kod mene stari napravija da jedan kotač bude skroz uz traktorić,,,a drugi je širok da ide preko reda,,,,pa se lakše freza,,,i stabilniji je..8)

da,ali onda mora biti krumpir mali inače ga polomi.....:scratch
bolje ide kad se suzi..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na 50cm,,,,,a red od recimo kumpira ili čega drugog nije bitno... oko 60,tu si negdje,,,imaš lufta,,,kod frezanja.

Kod širenja imaš mogučnost,,,dodavat produžetke,,,,sa svake strane jedan,,,,a kod mene stari napravija da jedan kotač bude skroz uz traktorić,,,a drugi je širok da ide preko reda,,,,pa se lakše freza,,,i stabilniji je..8)
Je, to ima i moj susjed napravljeno...pa je širok skoro ko traktor. Neznam samo kaj onaj jedan ležaj u diferencijalu veli na sve to :roll:

S

staffmen

Guest
ima mozda neko za prodati plug za oranje za mondiala? ali bez adaptera, znaci samo plug.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
ima mozda neko za prodati plug za oranje za mondiala? ali bez adaptera, znaci samo plug.

Mislim da su od SS-a i za mondiala isti...a ako nisu opet ti preporučam da uzmes plug od
SS-a nije velik,verovatno se bolje orat a i ovako planiras kupit SS-a tako da...2+2=4 :D

S

staffmen

Guest
da, plugovi su isti.
U katalogu se zovu PJ4.
Novi je 640kn.
Ima ko rabljeni za prodat?

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
oprostite decki sto vam upadam u temu oko plužića dali ti motokultivatori mogu orati,,,nisam imo nikad priliku vidjeti ,,,koliko duboko?? muči li se strojić??

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja sam oro sa SS imas i slike u mojoj temi ne muči ga uopće jer su lagani i prije prošlajfa nego sta optereti motor SS ti ima samo 160 kila tak da a mondijal jos manje tak da ni ja sam neznam kak ce to orat...

S

staffmen

Guest
imam utege i zeljezne kotace.
Kad sam vadio krumpir ide bez problema, oqrnao sam koruzu isto bez problema, a ako ce bit problema za oranje, napred zavezem spagu i buraz povuce kad nejde.
Rađe tak nego stihat 450m2 vrta na ruke.
A i uzeo bi popola sa kumom tak da me ispadne jeftinije.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja na ruke kopam samo 50 m3 mali vrt za salatu i te pizdarije i to samo na jesen,na proljeće frezam sa hondom tak da kod mene je bog bogova

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
slazem se i ja al ruke bi mogo zamjenit.

Oranje pa i vrta zavisi od zemlje , može se dobro izorati ali ne i duboko :rolleyess: ali ore duboko koliko štiha slabiji ŠTHAČ , a to znači za vrt dovoljno , a :oops: NE :oops: slažem se nikako sa KUMOM , u ovom slučaju ili ti ili kum - aaaaaaaaa :rolleyess:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
oprostite decki sto vam upadam u temu oko plužića dali ti motokultivatori mogu orati,,,nisam imo nikad priliku vidjeti ,,,koliko duboko?? muči li se strojić??
ide bez problema,ima i snage i težine....
Oranje pa i vrta zavisi od zemlje , može se dobro izorati ali ne i duboko :rolleyess: ali ore duboko koliko štiha slabiji ŠTHAČ , a to znači za vrt dovoljno , a :oops: NE :oops: slažem se nikako sa KUMOM , u ovom slučaju ili ti ili kum - aaaaaaaaa :rolleyess:

ja sam orao sa željeznim kotačima koliko ide i štihača u zemlju,samo opet ovisi kakva je zemlja,negdje ide ko u putar a negdje se dobro namučiš....:scratch

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dečki, pitanje za mog kolegu s posla:

Da li s Labinprogresom 14 ks diesel može uopće orati vrt i kako je raditi s frezom?

Ima u ponudi Labinprogres s pogonskom prikolicom za 1000€ nekorišten zadnjih 10 god. samo upaljen i malo provozan... veli neka fina prilika pa ako možete malo prokomentirati jer o Labincima neznam niš....

Uglavnom ima poveći vrt i u budućnosti bi si nabavil plug i frezu.... ujedno bi frezu koristil i u vinogradu...

Da li može očekivati da bu dušu ispustil? :gitarist:

Možda mu je bolje da nabavi tomu PE-18 za istu cijenu pa se vozi ko čovjek, a cijena priključaka ista....

S

staffmen

Guest
vrati se par stranica unazad i sve ces znat....najvise se o specijalu i pricalo.

a cijena je vise nego povoljna...samo u kakvom je stanju?! to kaj je stajao ne znaci da je u top stanju:scratch:roll:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Dečki, pitanje za mog kolegu s posla:

Da li s Labinprogresom 14 ks diesel može uopće orati vrt i kako je raditi s frezom?

Ima u ponudi Labinprogres s pogonskom prikolicom za 1000€ nekorišten zadnjih 10 god. samo upaljen i malo provozan... veli neka fina prilika pa ako možete malo prokomentirati jer o Labincima neznam niš....

Uglavnom ima poveći vrt i u budućnosti bi si nabavil plug i frezu.... ujedno bi frezu koristil i u vinogradu...

Da li može očekivati da bu dušu ispustil? :gitarist:

Možda mu je bolje da nabavi tomu PE-18 za istu cijenu pa se vozi ko čovjek, a cijena priključaka ista....

ja sam kupio staroh labinca iz 84e godine koji od 1996 do marta prošle g. nije bio vožen.
Za sada nisam imao problema,ali sam prije kupnje postavio ovdje slike da se vidi stanje.
Mislim ako nije pokvaren da je to cijena ok,ako jeste opet nije zlo da se popravi jer za taj novac nema ni mašine same a kamoli i prikolice uz to.

Poveći vrt je nejasan pojam.Sve preko 1000 met.kvadratnih je muka za specijala i za onog ko radi sa njim.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ja sam kupio staroh labinca iz 84e godine koji od 1996 do marta prošle g. nije bio vožen.
Za sada nisam imao problema,ali sam prije kupnje postavio ovdje slike da se vidi stanje.
Mislim ako nije pokvaren da je to cijena ok,ako jeste opet nije zlo da se popravi jer za taj novac nema ni mašine same a kamoli i prikolice uz to.

Poveći vrt je nejasan pojam.Sve preko 1000 met.kvadratnih je muka za specijala i za onog ko radi sa njim.

A vrt je cca 2400 m2 tak da? jel jako lomi ruke? lomi i tv pe 18

Na vrh