• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
A vrt je cca 2400 m2 tak da? jel jako lomi ruke? lomi i tv pe 18

2400 metara kvadratnih je moguće jer ionako neide sva sjetva odjednom,barem kod mene nije tako.
ako to misli u komadu sa ss orati,to ja nebih preporučio.mada sumnjam da je to izvodljivo.

ako kupi taj stroj onda sva ulja mora zamijeniti,sajla kvačila i kvačilo mogu biti problem kod dugog stajanja.
filtere ulja i goriva mora mjenjati odmah.ako ima u rezervaru,stara nafta mora prije pokušaja paljenja van.
sa ovakvim strojem se mora lagano krenuti u rad,kao da je nov,znači nikad pun gas,mjenjati brzine što češće da se to sve razradi nakon toliko godina.gume su upitne,tako da možda i njih mora mjenjati. meni nije teško raditi sa njim,ali ako se nepazi može biti teško.ja sa svojim neorem niti ću orati,to odradi komšija sa zetorom.
Frezam i kosim sa njim i sa tim sam jako zadovoljan jer je snažan i okretan za njegovu masu.

ako ga nekupi proslijedite kontakt meni možda ja nađem kupca

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Hvala na odgovoru. ma bio je paljen stroj 3 put na godinu recimo čisto da se napravi jedan krug po selu i u garažu. gume sve 4 su gotove po onome što sam vidio, ripni ima skoro do vrha, ali popucano bočno. Prikolica je original kardanka tvornička, malo je vani stajala pa joj treba malo limarije. mtk je bio cijelo vrijeme u garaži. nikad nije imala na sebi frezu tako priča kolega jer je mtk blizu njega već ga je imao jedan deda za vozikanje po brdovitim krajevima...

Ček preporučaš da netko izore traktorom, a on freza koliko mu je volja? vidiš to je jedna od boljih solucija s obzirom da osim tlake i s mtk je sporo oranje.

Naravno da treba svo ulje van, filteri sve, pa to se uvijek radi kad se kupuje rabljeno pa i novo....

Da li je i za laganije poslove tipa međurednu obradu kukurza, graha itd?

Kako se ponaša s prikolicom kao 4x4 u šumi uz umjerene brdine? jel opasan (kočnice, okretnost, blokada difa možda?)? mislim mogao bi s njim ja vjerujem voziti više nego s vinkovićem 18 ks s obzirom da teret vozi na sebi?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Hvala na odgovoru. ma bio je paljen stroj 3 put na godinu recimo čisto da se napravi jedan krug po selu i u garažu. gume sve 4 su gotove po onome što sam vidio, ripni ima skoro do vrha, ali popucano bočno. Prikolica je original kardanka tvornička, malo je vani stajala pa joj treba malo limarije. mtk je bio cijelo vrijeme u garaži. nikad nije imala na sebi frezu tako priča kolega jer je mtk blizu njega već ga je imao jedan deda za vozikanje po brdovitim krajevima...

Ček preporučaš da netko izore traktorom, a on freza koliko mu je volja? vidiš to je jedna od boljih solucija s obzirom da osim tlake i s mtk je sporo oranje.

Naravno da treba svo ulje van, filteri sve, pa to se uvijek radi kad se kupuje rabljeno pa i novo....

Kako se ponaša s prikolicom kao 4x4 u šumi uz umjerene brdine? jel opasan (kočnice, okretnost, blokada difa možda?)? mislim mogao bi s njim ja vjerujem voziti više nego s vinkovićem 18 ks s obzirom da teret vozi na sebi?

ja sam naveo ovo za ulje i ostalo jer i je to bilo prvo što sam uradio jer sam se bojao da zariba. za međurednu obradu je super,ja sam sebi kupio špartač od imt pa ga prepravio za guljenje korova između redova krompira. ss je super stroj,i vjeruj mi ko ga ima nedaje ga lako na prodaju osim ako je neki poseban razlog.
prikolicu nisam vozio nikao jer imam vozilo za te poslove.okretnost je super,blokada diffa je u nekim momentima prava stvar.kočnice kod mene nerade kako treba ali nije problem staviti nove.

za taj novac ja nebih puno razmišljao,ali ima posla oko njega dok se nedovede na nivo zadovoljstva

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906

mrga,ja ti radim sve sa njime,vozim paletu blokova,1.5 metara drvi iz šume,što ga bolje opteretiš to bolje grebe ko mačak...čak sam vozio oko 50 bala slame...
oranje ide bez problema,ide dosta brzo ali opet ovisi kakva je zemlja,i zaboravi oranje livade jer je to nemoguća misija....
kada ga suziš na 50 cm ide bez problema i u krumpir i u kukuruz...
ja sam svoga davno platio ali samo sa frezom 5000 kuna,liku trebali novci a ja naletio i nisam požalio...
jest da malo bole ruke dok se ne privikneš ali poslije nema frke.....pusti priče što pričaju da poslije njega moraš na terapiju....

Posljednje uređivanje:
S

staffmen

Guest
e da barem meni naleti jedan tako povoljan...al nisam ja te srece:madmana::madmana::axe:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
e da barem meni naleti jedan tako povoljan...al nisam ja te srece:madmana::madmana::axe:

Dragi forumaši, hvala vam na Vašim iscrpnim odgovorima, povodit će se kolega savjetima koje je dobio, a njegovih 100 kg b u dost da ubije mtk, a ne obratno :prayer:

A ima netko frezu za njega za prodati? kolika mu je širina freze i da li se može regulirati širina uzimanjem motika van i pomakom limova?

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Dečki, pitanje za mog kolegu s posla:

Da li s Labinprogresom 14 ks diesel može uopće orati vrt i kako je raditi s frezom?

Uglavnom ima poveći vrt i u budućnosti bi si nabavil plug i frezu.... ujedno bi frezu koristil i u vinogradu...

Da li može očekivati da bu dušu ispustil? :gitarist:

Možda mu je bolje da nabavi tomu PE-18 za istu cijenu pa se vozi ko čovjek, a cijena priključaka ista....

Orati se može. Za dobro oranje su potrebni metalni točkovi i dodatni tegovi i dodatni proširivači (može i bez toga ali dosta teže i lošije).
Freza sa ovim mtk radi extra. Za ispravan rad freze moraju se koristiti točkovi od 12 coli.
Medjuredna obrada može dosta dobro da se odradi, pri tom je potreban oprez jer je mtk sužen na 50cm i tad je dosta nestabilan. U svakom slučaju, rad sa ovim mtk nije baš lagan, nije za starije i slabije.
Transport sa ovim mtk i kardanskom prikolicom je dosta lakši i brži nego sa TV, pogotovu ako se ugradi volan.
Ovaj mtk ima dve verzije upravljačkih ručki, bolje je ako su ručke obrtne jer se u tom slučaju može sa njim koristiti i kosa. Original labinova kosa nema upotrebnu vrednost. Mnogo bolje radi sa prilagodjenom imt kosom.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
kolika mu je širina freze i da li se može regulirati širina uzimanjem motika van i pomakom limova?

širina freze je 80 cm. ali ju možeš suziti do 50...i lim se također pomiče na onim rupama....

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Dragi forumaši, hvala vam na Vašim iscrpnim odgovorima, povodit će se kolega savjetima koje je dobio, a njegovih 100 kg b u dost da ubije mtk, a ne obratno :prayer:

A ima netko frezu za njega za prodati? kolika mu je širina freze i da li se može regulirati širina uzimanjem motika van i pomakom limova?

što se tiče freze,neka vidi novu.entrada ima sad povoljnije cijene nego obično

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Na ovom malčeru nesto fali..jer s tim priključkom ti ga ne priključiš na labinca...mora bit jos neki međukomad..ako griješim nek me isprave ali mislim da sam u pravu

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Ide međukomad koji je na frezi ili bilokojem drugom priključku, samo se otpusti šaraf (imbus) koji to drži i isto tak se namontira.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Vi znate ja neznam samo sam komentiro toliko znam hahhah :D

ali je valjak kontra od smjera rada malčera.ss gura svoje kose i malčere,ovako gledano ih mora vući,sad neznam koliko je to dobro za noge onog koji radi sa tim

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ali je valjak kontra od smjera rada malčera.ss gura svoje kose i malčere,ovako gledano ih mora vući,sad neznam koliko je to dobro za noge onog koji radi sa tim

Hm, sumnjiva stvar svakako.... baš sad gledam.... vidim da ima dva izlkazna vratila... freza ide na donje? zval je kolega onu firmu koju ste preporučili nova freza 2741 kn. da li se dobije taj međukomad ili treba kupiti posebno?

MTK ima gume 5-12 tak da vajda ne treba produžetak kardana?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
da li se dobije taj međukomad ili treba kupiti posebno??

freza ti se kopča direktno na donji kardan tako da ti ništa dodatno ne treba...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
freza ti se kopča direktno na donji kardan tako da ti ništa dodatno ne treba...

mtd vidio sam tvoj SS u tvom profilu, uređen je full, e koliko si drva vozil, pa jel brijeg di si išao?

S

staffmen

Guest
Ide međukomad koji je na frezi ili bilokojem drugom priključku, samo se otpusti šaraf (imbus) koji to drži i isto tak se namontira.

Jel to ubiti fali samo ona uzubljena puškica?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
mtd vidio sam tvoj SS u tvom profilu, uređen je full, e koliko si drva vozil, pa jel brijeg di si išao?

slike sve govore koliko sam vozio i da li je brijeg....
samo mi je bilo žao što nisam uspio snimiti kada sam vozio drva iz jedne jame,išao je doslovno na 2 kotača...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh