• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
e pa tak sam i ja s ovim i meni dosta.
U obzir dolazi samo super specijal kao moguce unapređenje voznog parka.

eto nastavka radova....
uspio sam izrezat gumu sa ostrim skalpelom ide bez problema.
Eto kak izgleda u presjeku:

U fazi planiranja...

Daska je sad vise primaknuta motokultivatoru. Za odprilike nekih 15cm.
I dalje je teziste vise na ralici pa ju motor NE dize u zrak:mrgreen: Taman malo fali da se digne. Al mozda stavim kakav uteg napred. vidjet cu kad padne snjeg..ak padne:scratch

stigla je i nova farba...smeđa ili ti ga Rjava kak bi rekli nasi
susedi...:mrgreen:

danas je namazana 2. put pa ju jos nisam sastavio.
Sutra ju sastvaljam i prikapcam na mtk. Stavljam lance i to je to.
Ak prognoza ne laze vec sljedeci utorak mi mogo snjeg padat:D:D

A onda prvom priikom video stroja u akciji

Posljednje uređivanje od moderatora:

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
labinoprogres mondial IM getriba

Curi mi ulje iz getribe, i to prema lameli ( to sam vidio slučajno jer je prošle godina bila napravljena polugeneralka), također ulje kaplje dolje ispod di je ona polugica sa sajlom za blokadu kotača. Zanima me dal je itko mjenjao te semeringe, kolko je zahebano to radit?
Usput bi pogledao dal na osovini curi ulje i oko kardana.

Također polugica za blokadu kotača, nekak slabo drži, npr u brdu, stisnem kvačilo ali freza mic po mimc ide.

S

staffmen

Guest
ovo kod poluge često curi kod mondiala. Ugl moras ga raskopat cijelog.
A ovo da lagano ide kad stisnes kuplung to neznam, mozda je kuplung vec potrosen. To i kod mene zna nekad bit al ne smeta mi jer sam na ravnici.

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Naime ta polugica sa sajlom služi za:
kada motor ne radi a poluga je zategnuta freza se može ručno gurati, a kada motor radi a poluga je zategnuta freza ne reagira na brzine.
Ja mislim da to nema veze s kuplungom tj lamelom, a možda se varam, ali kad smo radili polugeneralno lamela je ock.
jel npr stanem u brdu i stavim u ler, freza mora stati, a ona lagano ide, kao preskače nešto onak malo krene pa stane, pa onda za par sekundi opet krene malo i tako unedogled.

S

staffmen

Guest
znam ja za kaj sluzi ta sajla.
Kod mene kad stisnes kuplung mtk lagano ide napred, al jedva da se vidi i to samo u 1 brzini. U 2 i 3 ne!
U rikvercu isto ko u prvoj al u rikverc ide.
U leru nejde nikam.
Neznam kaj je kod tebe. U kakvom je stanju getriba? Kolko je star stroj?
Moj ima 22g i ulje mi curi na dihtungu di se spaja getriba i ona flanđa na koju se prikapcaju prikljucki. Ima slika par str unazad.
I to je jedino. Al to samo slinavi, nis preozbiljno.
Neznam cekaj da se jave iskusnije.

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
meni nažalost dole na onoj poludgici sa sajlom malo žešće curi, vidi se masna mrljutina ispod stroja, nakon dužeg stajanja.
stroj je star tu negdi kak i tvoj, kako sam lani napravio polugeneralku želio bi još ovo srediti da bude tip top za sezonu. inaće koristim je samo za frezanje( vrt, njiva, vinograd)

Dobro bi mi došao Manual kakav ako netko ima sa čitavim dijelovima freze, u slučaju da se prilikom raskapanja nešto pomakne pa da znamo vratit :D

S

staffmen

Guest
i kod mene nakon duzeg stajanja se vidi mrljica od ulja al ne velika.
Kaj ste mjenjali kod generalke? Jel je dizel ili benzin?

Alex1

Član
Tu od
11 Svi 2010
Poruka
90
Benzin LA300 je motor, mijenjale su se karike, ventili, vodilice ventila. novi navoji za kapu, novi navoji za auspuh i gonji šraf za fergazer.
Pregrijala se freza jedno vruče ljeto u vinogradu i sje.. su se navoji i još plus ostalo,
Nisam je mogo više zaverglati, sad pali ko mina, baš danas zapalila od prve, milina je slušat kak na malom lergasu radi stabilno, prije se zaletavala.
Sve šta sam mogao sam doma napravio, ostalo kod majstora, tako da me popravak došo 300 kn.

S

staffmen

Guest
evo ga...ralica je sad za stvarno gotova.:partyman:
Jucer me nije bilo doma pa su slike stigle danas tek.

Cak i ne izgleda lose:rolfer:... boja je malo ruzna al nema veze.

nije mi vrag dal mira pa sam iso isprobat gurat zemlju, tj blato... i dobro ide.

moze se nagibat odprilike 5cm sa svake strane.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
evo ga...ralica je sad za stvarno gotova.:partyman:
Jucer me nije bilo doma pa su slike stigle danas tek.

Cak i ne izgleda lose:rolfer:... boja je malo ruzna al nema veze.

Heeee heeeee , RUŽAN je ovaj pokakani kultivator , a ralica izgleda solidno , kao tvornićki , još samo jedno pola metra snjega pa da se proba :rolfer:

S

staffmen

Guest
ma nije pokakn, nego je od blata sav.
Cim vece blato to se ja vise vozim po putevima tak da sam i ja ožbukan skupa sa cijelom prikolicom i kultivatorom.:rolfer::rolfer:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ma nije pokakn, nego je od blata sav.
Cim vece blato to se ja vise vozim po putevima tak da sam i ja ožbukan skupa sa cijelom prikolicom i kultivatorom.:rolfer::rolfer:

E onda kišobran , kabanicu i zaštitne naočale :rolfer: a na labinca utege i lance da snjeg ne pretekne :partyman:

Najnoviji postovi

Na vrh