• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

K

kostajnica

Guest
imam ja vec motor smo mi treba mjenjac jermoj se nemoze opraviti

S

staffmen

Guest
eto danas sam stavio utege po 10kg na svaki kotac, mislim da ce to pomoc kod guranja snjega. Inace utezi su od IMT 506

kotace sam rasirio zato jer mi se cini da ce tak teze bacat mtk u stranu kad se nakupi vise snjega.

posto mi se busilica pokvarila nisam mogo probusit uteg pa da pricvrstim serafima, naso sam drugo rjesenje i puno jednostavnije. Stavim uteg uz gumu koju prethodno ispraznim, stavim stari semering koji taman pase na ovu cijev od ove flanđe i sluzi ko podloska, stavim osigurac koji drzi kotac i onda napumpam gumu da se to jos jace napne i uteg ne mrda:gitarist:

e sad imam jedan problem.
Gumu koju bi stavio na noz od ralice, neznam s cim da ju izrezem.
To je guma od trake od transportera, s njima šljunak transportiraju.
Debela je 1cm i armirana (ima platno isprepleto u par slojeva) i dosta tvrda. To bi bilo idealno za noz.

Danas probo skalpelom i nejde, pilom za zeljezo prerezem par cm al ne mogu ravno odrezat a i jako tesko ide.
Jel bi islo to brusilicom sa reznom, tankom sajbom?
ili sam razmisljo sa onim skarama za lim.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
eto danas sam stavio utege po 10kg na svaki kotac, mislim da ce to pomoc kod guranja snjega. Inace utezi su od IMT 506

kotace sam rasirio zato jer mi se cini da ce tak teze bacat mtk u stranu kad se nakupi vise snjega.

posto mi se busilica pokvarila nisam mogo probusit uteg pa da pricvrstim serafima, naso sam drugo rjesenje i puno jednostavnije. Stavim uteg uz gumu koju prethodno ispraznim, stavim stari semering koji taman pase na ovu cijev od ove flanđe i sluzi ko podloska, stavim osigurac koji drzi kotac i onda napumpam gumu da se to jos jace napne i uteg ne mrda:gitarist:

e sad imam jedan problem.
Debela je 1cm i armirana (ima platno isprepleto u par slojeva) i dosta tvrda. To bi bilo idealno za noz.

Danas probo skalpelom i nejde, pilom za zeljezo prerezem par cm al ne mogu ravno odrezat a i jako tesko ide.

Učvrsti željezni flah koji će ti davati ravninu i polako brusilicom , istina smrdi i dimi više od kojeg poznatog stroja ali ide , škarama za lim ide jako teško 8)

S

staffmen

Guest
mislio sam one samostojece skare.
al sutra cu probat fleksom i reznom sajbom pa kaj bude.

Ako neko treba takvu gumu za te nozeve a vidim da ljudi dosta to traze nek vele i ja to mogu nabavit. Preko ceste je ta separacija pa kad mijenjeju trake mogu uzet. Neke su ostecene al da se dosta toga iskoristit.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
mislio sam one samostojece skare.
al sutra cu probat fleksom i reznom sajbom pa kaj bude.

Ako neko treba takvu gumu za te nozeve a vidim da ljudi dosta to traze nek vele i ja to mogu nabavit. Preko ceste je ta separacija pa kad mijenjeju trake mogu uzet. Neke su ostecene al da se dosta toga iskoristit.

sa hidroulićnim škarama bi išlo ali ako bi vlasnik dozvolio , a guma se dosta koristi i za blatobrane i za zaštitu na samohodnim beračima

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
...

Skalpelom jedino i ide. Nemoj probati s onim jeftinim plastičnim, već onim koji ima metalnu vodilicu. Nemreš odrezati odjednom, već nož povlačiš pet-šest puta dok ne prerežeš. Nastavi traku na ravnu dasku, postavi metalno ravnalo (komad flaha, vinkl ili slično) i probaj. Svako malo vrh skalpela umoči u ulje.
Ja sam na taj način izrezal sve gume za lopatice berača, a ima ih 40-tak...
Strojnim škarama je gumu teško odrezati ako nisu potpuno nove.

S

staffmen

Guest
danas uzeo novi skalpel, tj novi noz za skalpel i sve izrezo bez problema.
Sutra stavim slike kad sve završim.

Bit ce to dobra ralica, predosjecam! Haha:supz:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
danas uzeo novi skalpel, tj novi noz za skalpel i sve izrezo bez problema.
Sutra stavim slike kad sve završim.

Bit ce to dobra ralica, predosjecam! Haha:supz:

HAhaha tvoja je ralica boje kasnog snijega

S

staffmen

Guest
danas je ofarbana, al isto u boju kasnog snjega :D
Ak nece bit snjega mozda ju i prodam pa dodam love i kupim roto kosu

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Kupi tomu nemas pojma kako je to dobro nije IMT toma...ja sam se preporodio od kada imam volan u rukama

S

staffmen

Guest
pusti ti imt. Za to kaj mi treba sluzi odlicno. I kad nemre ja ga natjeram da ide makar u prvoj.
Uz njega labinac s kojim sam prezadovoljan a i s njim zaradim dosta.
Tomu bi kupio da imam love. A kod mene nebi mogo radit drugima jer ljudi imaju traktore, a i malo zemlje se obrađuje. A na vrtove nemogu jer su vecinom uz kuce pa je tomo prevelik.
Imam u planu za koju godinu mozda podic kakav malo veci vocnjak pa onda mozda i kakav traktor dođe.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
pusti ti imt. Za to kaj mi treba sluzi odlicno. I kad nemre ja ga natjeram da ide makar u prvoj.
Uz njega labinac s kojim sam prezadovoljan a i s njim zaradim dosta.
Tomu bi kupio da imam love. A kod mene nebi mogo radit drugima jer ljudi imaju traktore, a i malo zemlje se obrađuje. A na vrtove nemogu jer su vecinom uz kuce pa je tomo prevelik.
Imam u planu za koju godinu mozda podic kakav malo veci vocnjak pa onda mozda i kakav traktor dođe.

Meni stalno govore da uzmem jos zemlje a ja ne želim meni je i ovo dosta meni se vise isplati imat tomu da mogu drugima radit nego sta zaradim od moga "uspjeha" ili uroda

Na vrh