• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
A el znaš fore oko zaljevanja i tak ..one prave majstorske?
Bojimse i pisati nagals da ne bi ovi kaj vozaju tomovinkoviče kopirali foru?:mrgreen:

staffmen..trebaš znati da svaki benzinac lakše pali na zimi nego na toplom .
A to kaj ti plai bez čoka samo znači da nešto ne valja

misliš na ono sa toplom vodom??? neeee ja imam bolji trik ali nesmijem kasti....

ahha a kad smo već kod toga čemu služi onaj hepek gore sa prstenastim čepom?za neke fitilje,upaljače ili?????

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ma ne nesim kasti ...obečao sam onom tko mi je proda caku .
nije topla vode , nije tekuči dušik , nije živa voda , nije mrtva voda :lol:

S

staffmen

Guest
pa kakve veze ima kaj pali bez čoka po zimi? Npr na +30 pali sa cokom.
Makar logicnija bi bila obratna situacija

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Jel ima netko sliku da vidim kako izgleda na ovom motoru lim oko cilindra?

Malo su izvrnute:rolleyess:...
Na koji lim misliš? Lim ima samo na deklu glave:scratch
img0561h.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
img0560yn.jpg
img0559jy.jpg
Nažalost to su slike koje imam na kompu, druge su moguće tek u pon-uto...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hmm, ne kužim koji lim fali:scratch...na drugom je isto tak .To je motor koji sam kupil na hreliću za 150kn i to narančasto je prijašnji gazda stavil da mu gore drži rezervoar na mestu(nema onog 3, šerafa), a ovo je opruga regulatora koju sam tak samo objesil da se ne zgubi:lol:

Daj malo označi na kaj točno misliš....nije mi jasno...nema tu nikakvog drugog lima i sve radi normalno
http://flexfiles.stimme.net/agria.de/admin/_upl_/download/ET_Oldtimer/Motor_ACME_997139.pdf

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Vjerojatno nečemu služe(ova donja smeta u slučaju anlasera), ali vjeruj mi limova nema nikakvih...imam takav motor na onoj TV SRK kosilici i vjeruj mi tamo se taj motor jebeno znoji, al nema nikakvih limova i radi savršeno....ma garantirano...
Ne znam dal si čital moju priču o toj kosilici....uglavnom tome motoru je provirila klipnjača, ali meni je trebal samo usmjerivač, zamašnjak, rezervoar i struja. To je fala bofgu bilo jedino ispravno:p....ajde, možda je još i ventilski razvod OK:mrgreen:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Evo, imaš tu nešto više....
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16178&page=610
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=17456&page=193
Sa motorom sam super zadovoljan. Kao što vidiš, fali mi starter, ali pošto uvijek pali, iz prve-druge, nije problem. rado bih nabavio novi usmjerivač zraka jer je ovaj puknut pa ako bude i starter gore, ok....Potrošnja je minimalna i poprilićno je žilav motor....ove sezone je natuko više od 50 radnih sati pa čak i 30cm visoku travu, ali niti jednom nije kihnul:supz:
Edit: na kraju se više niti ne sjećam koliko sam ga točno platil, 100 ili 150kn:D

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ajde, hvala Bogu...:madmana:
Nije meni za tebe, ali mi bilo žao motora pa sam zato i ja bio uporan:mrgreen:

S

staffmen

Guest
poslat cu ti ja slike limova, trenutno nisam doma.
Motor je acme aln 330. To je izvana skoro isto.
Limovi su skroz oko cilindra. Radi hlađenja.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Sve je razjašnjeno i sad ti sa novom pričom uletiš.....alo, radi se o ACME 220:madmana: i nema sličnosti sa tvojim.
Još jednom za kraj:
ACME 220:
37607864.png
ACME ALN330:
82298332.png

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Kako misliš odlazi.:scratch..nema iskre ili ima kakvih fizičkih promjena na svječici.....jel možda bijela i kad se radi duže, počne trokirati? jel motor la 300?

S

staffmen

Guest
poznat mi je taj probelm.
kod meojeg kuma na mtk-u sa motorom LA300 je imao taj problem
za svako paljenje je trebao novu svjecicu.
i kod strica isto tako al njemu svjecica izdrzi par sati.
kum problem rjesio da je stavio novu struju.

Najnoviji postovi

Na vrh