• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Znači hoće ovaj tip kolegu spreje.... tak sam si i mislil... ima netko sliku noževa i one srednje getribe od "kockaste" freze
MTD kak naljevaš gorivo? skidaš svaki put haubu ili kroz onu rupu gore?

PS: pita kolega da li ima netko diff od tristaća, pz-a itd za prodati? neznam kaj bu s tim kad ima tvorničku prikolicu koja uz malo sređivanja (farbanja i zamjena guma) bude ko nova?

S čim skidati hrđu osim flexa i brusnog papira?

budem ti sutra poslikao......
nalijevam ti kroz onu rupu preko tratura(lijevak)....ili flašu od jamnice prerežeš popola i točiš kroz grlo....
imam ja dif. ali nije za prodaju.....
to kaj si naveo i antikorozin...

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
A ugradnja anlasera? ima netko kakve slike, kolega ima na šaki već žuljeve... (nije kriv štrik već on kaj pali svaki put na hladno pa potezanje 3x)

Za Labin super specijal mtk kod nas je imalo da se nabavi komplet za ugradnju alnasera koji košta oko 350 eura, a sadrži alnaser, komplet novi usmerivač vazduha (ploča sa mestom za alnaser i lim), zupčasti venac koji se ugrađuje na zamajac i regler. Sa akumulatorom i ugradnjom to izađe oko 500 eura.
Inače ko može i umije može od renoa 4 da se iskoriste zupčasti venac i alnaser

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Dečki da li je moguće da je okrugla freza puno bolja nego ova nova kockasta za ss?

Čovjek na ovom linku http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/goldoni-14-ks-oglas-3572668 nudi frezu za 2800 kn, iako nova košta 2740 kn i reko je da je ova okrugla labin original a one kockaste neke kineske kopije. veli da susjed ima kockastu i da se štopa i loše ide, i jenput je lakša.

Rekal je da je ova freza teška 90 kg, a ova nova upola lakša....

Bilo bi dobro da se naprave posebne teme za mondijal a posebno za super specijal da se ne ukrštaju komentari za ova dva modela (ako to već nije urađeno, ja nisam našao)
Freza za super specijal je dosta teška, imao sam je i sam je nisam mogao nositi. Kockaste nisam video i ne znam o njima ništa, a za mondijal su sigurno dosta lakše i manje.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Ja sam imo isto frezu za specijala uredno sam je sam nosio i sam montiro..bez ikakvih problema bila je kockasta i frezala je isto tako i okrugla

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Bilo bi dobro da se naprave posebne teme za mondijal a posebno za super specijal da se ne ukrštaju komentari za ova dva modela (ako to već nije urađeno, ja nisam našao)
Freza za super specijal je dosta teška, imao sam je i sam je nisam mogao nositi. Kockaste nisam video i ne znam o njima ništa, a za mondijal su sigurno dosta lakše i manje.
Svi oni glasni koji navjiše kometiraju ni dan danas ne znaju pravu razliku između jednog i drugog

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
budi malo jasniji mogu pomisliti da misliš na mene:mrgreen:

daj mi reci za gumeb 6.70 t14 r5 jel mogu 14najstice obicne na tu felgu

Pa sa jednom brzinom buš pogodil... znači za recimo 2 sporu na mtk imaš na odabir tri brzine zadnje trapi...

MTD "tristać" je fiat 1300? zastava?

kada budem vozio iskljucujem tockove od freze samo kardan tjera.........:madmana:

Posljednje uređivanje od moderatora:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ti se koji put potrudiš zapamtiti ....no i ti ponekad zaštekaš :oops:

zaštekaćeš i ti kad dođeš u moje godine.ali eto vidiš riješio sam ono sa tajanstvenim reglerom pri lergasu.ko bi reko da ja to znam.štekam ko stari labin:mrgreen:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
I opet neznam razliku okrugle i kockaste freze,,,, sad idem tražit slike kockaste freze s donje strane da ih usporedim s okruglom frezom...

puknuti pa alternator je mačji kašalj kaj ne? anlaser je problem pogotovo tokariti zamašnjak za vijenac pa ko bu ga strpal u amerikaner ako je dobro kužim drepang izraze...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
I opet neznam razliku okrugle i kockaste freze,,,, sad idem tražit slike kockaste freze s donje strane da ih usporedim s okruglom frezom...

puknuti pa alternator je mačji kašalj kaj ne? anlaser je problem pogotovo tokariti zamašnjak za vijenac pa ko bu ga strpal u amerikaner ako je dobro kužim drepang izraze...

nemoj se zamarati sa frezom.okrugla je fizički bolja jer je okrugla,kompaktna,manje vibrira i lakše se čisti. kockasta je teža za čišćenje jer ima više ćoškova gdje se zavuče zemlja i toje to.mehanički su iste...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
nemoj se zamarati sa frezom.okrugla je fizički bolja jer je okrugla,kompaktna,manje vibrira i lakše se čisti. kockasta je teža za čišćenje jer ima više ćoškova gdje se zavuče zemlja i toje to.mehanički su iste...

Znači da idem po okruglu makar je rabljena (no samo jedanput i god dana je stara ako mu je za vjerovati) i košta kao nova????

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
I opet neznam razliku okrugle i kockaste freze,,,, sad idem tražit slike kockaste freze s donje strane da ih usporedim s okruglom frezom......

razlika bi trebala biti samo u limariji,....:scratch.....doduše,ovu okruglu nisam pobliže ogledao...
pa neka onda kupi novu pa će biti siguran da nije kakav zajeb....

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Kad se na frezu lovi zemlja to je znak da nije vrijeme za frezanje .
Ne razumijem zašto je problem staviti zamašnjak na tokarski stroj ?
Alternator "sa strane" nije posel ..

Slažem se da je mekano problem za frezu al ponekad nemaš izbora kad oborine zezaju kaj ne?

Pa ekipa koja tokari veli da je problem zamašnjak zahvatiti jer trebaju delati specijalni alat

Alternator "sa strane" je ionak svugdje po svim strojevima, veći je problem pripasati anlaser jer treba biti jako precizan kad se "gađa" zupčasti vijenac...

Aj molim Vas nemojte zasmraditi temu prepucavanjima...koljeg pored mene čeka svaku informaciju ko ozebli sunce...

S

staffmen

Guest
a kakv je onaj dinamo-anlaser ili kak vec....?! jel taj sluzi i za pokretanje i za punjenje kad se motor zapali!?:scratch

Ili je sve to "anlaser"...u pravom smislu.

mrga freze su iste...kod gledao sam obadvije ali za mondiala.
Vjerujem da je i kod specijala razlika samo u plehu.
Da sam na tvojem mjestu ja bi rađe kupio novu (kockastu ili okruglu nebitno)

to kaj on trazi love ko za novu je isto ko i kak na njuskalu jedan frajer vec godinu dana prodaje mondiala sa frezom za 18000kn a star je par godina. Niko mu nece to kupit ko je imalo pametan, ista stvar je i sa frezom.

Vidis da oni u labinu kemijaju s tim priključcima. Rotokosa rk55 (55cm) kockasta je sad postala rk60 (60cm) sa okruglim kosištem...razlike nikakve. Osim kaj je malo veci noz.

Posljednje uređivanje od moderatora:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Znači da idem po okruglu makar je rabljena (no samo jedanput i god dana je stara ako mu je za vjerovati) i košta kao nova????

kupi okruglu novu,jer cijene su se u entradi promijenile na bolje.hajde hajde nekupuj rabljenu jer svi koji prodaju samo lažu malo radila itd... rabljena da ali u pola cijene.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
mrga freze su iste...kod gledao sam obadvije ali za mondiala.
Vjerujem da je i kod specijala razlika samo u plehu.
Da sam na tvojem mjestu ja bi rađe kupio novu (kockastu ili okruglu nebitno)

to kaj on trazi love ko za novu je isto ko i kak na njuskalu jedan frajer vec godinu dana prodaje mondiala sa frezom za 18000kn a star je par godina. Niko mu nece to kupit ko je imalo pametan, ista stvar je i sa frezom.

Vidis da oni u labinu kemijaju s tim priključcima. Rotokosa rk55 (55cm) kockasta je sad postala rk60 (60cm) sa okruglim kosištem...razlike nikakve. Osim kaj je malo veci noz.

Veli kolega da je vidio negdje na netu roto kosu za superspecial 105 cm široku, jel to moguće?

puknuti slažem se da je tokar cendrav moram ga poplašiti da idem k drugome... :supz: A prvo lice ili treće lice, pišem kak mi je lakše... ma htio bi pomoći mojem najboljem prijatelju i kumu vijenčanom, zato takav angažman...

Najnoviji postovi

Na vrh