• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Eto još slika

Prilozi

• 25012012977 (Medium).jpg
    25012012977 (Medium).jpg
    54.5 KB · Pregleda: 1,619
  • 25012012978 (Medium).jpg
    25012012978 (Medium).jpg
    45.7 KB · Pregleda: 517
  • 25012012979 (Medium).jpg
    25012012979 (Medium).jpg
    45.1 KB · Pregleda: 558
  • 25012012980 (Medium).jpg
    25012012980 (Medium).jpg
    43.1 KB · Pregleda: 372

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
I još malo....

Prilozi

• 25012012981 (Medium).jpg
    25012012981 (Medium).jpg
    52.6 KB · Pregleda: 453
  • 25012012982 (Medium).jpg
    25012012982 (Medium).jpg
    46.1 KB · Pregleda: 597
  • 25012012983 (Medium).jpg
    25012012983 (Medium).jpg
    45.1 KB · Pregleda: 807

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Mislim da su to sasvim dobre cijene, pogotovo za plug jer je samo adapter novi 800-tinjak kunića. Mali je plug pa ako i treba kaj poravnati ili navariti nije problem, a kolko vidim po slikama nije pomotan :D . Freza izgleda isto u jako dobrom stanju, s obzirom na potrošenost noževa i noža usmjerivača. u svakom slučaju preporučam rastavljanje iste i obaveznu promjenu semeringa i ulja, ležaja po potrebi (sve skupa oko 250 kn) da nebi poslje bilo nismo znali... I dobro dotegnuti šaraf koji drži flanđe na osovini. sve u svemu dobar posao :partyman:

Teška je, ima oko 50 kg. Moždda je kockasta bila od mondijala? samo ljevano kućište ti ima oko 20 kg. A di je kotaček :) ?

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
E kotačeka nema, pa nemreš sve dobiti za pljuga cijenu, to mora kolega sam sklepati... :rolleyess::rolleyess::rolleyess:

Kockasta je freza bila isto od SuperSpeciala.,.. hm, plug pomotan, mislim da je ona preslaba za to pogotovo ako se ore s gumenim kotačima... Čuj ulja u getribi ima, da li treba rastavljati? ulje bum zamjenil naravno... malo se klima ona osovina koja drži noževe ali jako malo... znak istroženosti?

Kak frezati s frezom recimo vinograd odnosno neizorano kad ima tu skiju ispod?

Kako si bu neko stup života ravnal.... rekao sam mu da je bolje da si kupi tjelesnog užitka... :prayer::prayer::prayer::prayer::prayer:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Kak frezati s frezom recimo vinograd odnosno neizorano kad ima tu skiju ispod?
:

pa jednostavno,skini skiju....ja ju skidam kada okapam sa frezom krumpir i kukuruz...
a cijena...jako dobra...

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Ja bi u svakom slučaju promjenil bar semerninge, jako mali izdatak a ne slini i možeš biti sigurnii da nebude sfalelo ulja i tak to.Velim to su nikakvi novci za djelove a stroj bude poslje toga tip top. A sad kak ko oče. Malo možda pretjerujem tu ali zato jer ova koju sam ja kupil je bila groblje baš zbog tih stvari.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ja bi u svakom slučaju promjenil bar semerninge, jako mali izdatak a ne slini i možeš biti sigurnii da nebude sfalelo ulja i tak to.Velim to su nikakvi novci za djelove a stroj bude poslje toga tip top. A sad kak ko oče. Malo možda pretjerujem tu ali zato jer ova koju sam ja kupil je bila groblje baš zbog tih stvari.

Svakako se slažem s tobom.... kolega bu ju dal mehaničaru da ju svu rastepe i provjeri... zamjeni kaj treba i pritegne one flandže.... čitao sam tu da su jako skupi dijelovi za reparaciju (pisao puknuti) tak da.... nema zezancije

A si bu neko ravnal stup života... :D kak je to teško (freza) jedva sam ju dignul sam...

Koliko je to okretno neznam, vjerujem samo da je izdržljivo....

Joj zaboravil sam slikati mtk i prikolicu, to bum za vikend jer mu je kod mehaničara...

Jel zna netko gdje nabaviti onu polugicu za lijevu paknu koja stišće tu paknu skupa a s gorne strane ima zakačke za sajlu?

i mtk ide na rastep budući da masti ulje na lijevoj pakni odnosno onom metalnom cilindru po kojem struže pakna...

Zamjena ulja getribe, ulja motora, filtera zraka, nove pakne, neznam kaj je s kuplungom kak je teški...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Najte se mučiti s kočnicama ..to ionak ništa ne koči .
Ljevu polugu napravite prema desnoj ..to je bar nije koplicirano ..ili pak tokar komplicira .
Da bi promjenil semering kotača treba rastaviti 70% mjenjača ..a kad bude otvoril mjenjač otišlo bu jošsoma kuna samo tak .
opruge , kuglice, šnaperi , diftunzi , ajoj ..

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Najte se mučiti s kočnicama ..to ionak ništa ne koči .
Ljevu polugu napravite prema desnoj ..to je bar nije koplicirano ..ili pak tokar komplicira .
Da bi promjenil semering kotača treba rastaviti 70% mjenjača ..a kad bude otvoril mjenjač otišlo bu jošsoma kuna samo tak .
opruge , kuglice, šnaperi , diftunzi , ajoj ..

Ovu polugu bu probal nekak odsimulirati s komadom željeza već je rekal...
Misliš da ostavi kolega tak bez zamjene semeringa? ali dost je masan onaj bubanj i to s vanjske strane neznam kak to... jesu skupi dijelovi od labinca?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovu polugu bu probal nekak odsimulirati s komadom željeza već je rekal...
Misliš da ostavi kolega tak bez zamjene semeringa? ali dost je masan onaj bubanj i to s vanjske strane neznam kak to... jesu skupi dijelovi od labinca?
Delajte kaj hočete, baš me briga .
Kad se otvori mjenjač otvori se dosta stvari koje treba riješiti kad je več prilika .
Bolje da malo pričeka da vidi kako rade ostale stvari ..dal iskače iz brzina itd.
Navaliti na semering radi malo slinjenja je bezveze .
A preporučam ako več otvara mjnjač da napravi kopletan servis istog .
Voli bi znati kolio bude platil zamjenu tog semeringa .
Skupo , puno , puno više od runde kobasi :partyman:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Viš ovo je super prijedlog. najbolje je da za početak zamijeni sva ulja, podmaže sve i da kupi recimo novu kuplung sajlu jer sam primjetio da je malo oštećena tj nagniječena tak da je i to pitanje da li je samo kuplung kriv za tvrdoću....

Kad se ustanovi što sve ne valja onda generalni remont... prema mogućnostima i lovi koju bu imal...

Hvala puknuti... kobase te ideju... kak i muhaničara i još nekih samo kak vas doterati skupa........

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Čuj ulja u getribi ima, da li treba rastavljati? ulje bum zamjenil naravno... malo se klima ona osovina koja drži noževe ali jako malo... znak istroženosti?

Freza je kao nova. Ako nigde ne vlaži ulje ne rastvarati bez potrebe i menjati semeringe ako su već dobri. Zamena ulja ne šteti, mada se tu ulje baš i ne prlja, pa ako je već freza kao nova valjda je i ulje. Najvažnije je da ga ima. To što klimaju poluosovine sa noževima nije dobro i to treba popraviti. Ima jedan šaraf koji prolazi kroz tanjirasti zupčanik i priteže držače poluosovina, on se popustio pa ga treba dotegnuti. To nije znak istrošenosti.
Na poluosovini mtk kad curi ulje treba utvrditi prvo da li curi zbog lošeg semeringa ili istrošenosti delova u diferencijalu. Ako diferencijal ima puno lufta ili je puklo vratilo-osovina diferencijala rasturaj i popravljaj. Ako je dif dobar nema se račun menjati samo semering, ne curi tu previše ulja, to je samo estetika u pitanju, mada ako je već u pitanju leva poluosovina gledano u pravcu vožnje to je mnogo lakše odraditi. U tom slučaju se diferencijal ne rastura, vadi se samo leva poluosovina što nije ni trećina posla kad slini na desnoj poluosovini.
Kočnice na mtk nisu nešto snažne ali su dosta od pomoći kad se freza ili ore. Ako se hoće imati uredne kočnice onda se mora sprečiti curenje ulja na poluosovine.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Freza je kao nova. Ako nigde ne vlaži ulje ne rastvarati bez potrebe i menjati semeringe ako su već dobri. Zamena ulja ne šteti, mada se tu ulje baš i ne prlja, pa ako je već freza kao nova valjda je i ulje. Najvažnije je da ga ima. To što klimaju poluosovine sa noževima nije dobro i to treba popraviti. Ima jedan šaraf koji prolazi kroz tanjirasti zupčanik i priteže držače poluosovina, on se popustio pa ga treba dotegnuti. To nije znak istrošenosti.
Na poluosovini mtk kad curi ulje treba utvrditi prvo da li curi zbog lošeg semeringa ili istrošenosti delova u diferencijalu. Ako diferencijal ima puno lufta ili je puklo vratilo-osovina diferencijala rasturaj i popravljaj. Ako je dif dobar nema se račun menjati samo semering, ne curi tu previše ulja, to je samo estetika u pitanju, mada ako je već u pitanju leva poluosovina gledano u pravcu vožnje to je mnogo lakše odraditi. U tom slučaju se diferencijal ne rastura, vadi se samo leva poluosovina što nije ni trećina posla kad slini na desnoj poluosovini.
Kočnice na mtk nisu nešto snažne ali su dosta od pomoći kad se freza ili ore. Ako se hoće imati uredne kočnice onda se mora sprečiti curenje ulja na poluosovine.
Koja je razlika u skidanju poluosovina .. kak ti to radiš?
I objasni kako pravilno podesiti tanjurasti?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
šraf koji drži osovine motika na kopačici se doteže izvana ili treba raskopati frezu?

Znači lijevi kotač nije tako zeznut kao desni, pa glupo je imati masni disk po kojem ide pakna a upravo će se koristiti više za oranje i frezanje pa treba zbog blokada a vožnja pogonskom prikolicom će biti rijetko...

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
S jedne i druge strane odšarafiš nutarnje noževe. prirubnice drži šaraf, s jenne strane je glava s druge dvije kontra stegnute matice. Kad si već kod toga stvarno nije problem otpustiti 6 šarafa, skinuti bočne poklopce i prekontrolirati prenos.

Nutra ti je osovina na koju je navaren konusni zupčanik i na kojoj su ležaji. Krajevi te osovine vire van kroz bočne poklopce. Na TE krajeve dolazi prirubnica na koje se šarafi sve ostalo. Ma ubiti ima par strana prije uputstvo za cijelu frezu pa tam prostudiraj... :drinkers:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
šraf koji drži osovine motika na kopačici se doteže izvana ili treba raskopati frezu?

Znači lijevi kotač nije tako zeznut kao desni, pa glupo je imati masni disk po kojem ide pakna a upravo će se koristiti više za oranje i frezanje pa treba zbog blokada a vožnja pogonskom prikolicom će biti rijetko...

a što će ti kočnice u frezanju i oranju,ako proklizi upališ šperu,a i za okretanje ti ne treba....:scratch...okreneš ga na mjestu ručno

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Koja je razlika u skidanju poluosovina .. kak ti to radiš?
I objasni kako pravilno podesiti tanjurasti?

Leva poluosovina. Skidam levi točak i doboš, skidam zvono. Kad je skinuto zvono lako se prilazi zegeru unutra na levoj poluosovini i onda poluosovinu (planetarni zupčanik) izvući napolje. Desni može isto tako ali je malo lakše ako je levi popušten zbog prilaza zegeru. Ovo je znači samo zamena semeringa.

Podešavanje tanjirastog je brate mnogo zajebano. Prvo pomoću šarafa klizača na desnoj strani podesim zazor između tanjirastog i konusnog zupčanika. Posle se prema položaju tanjirastog podešavaju položaji levog i desnog planetarca pomoću podmetača između lagera i zegera ili lagera i planetaraca. Kod nas ima da se nabave i različite debljene satelit zupčanika, jer se onda lakše podesi zazor, ali opet se ponekad javi potreba za obradom plannetaraca da bi mogao da se stavi veći odstojni prsten između zegera i lagera. Sve ovo podrazumeve mnogo komplet sklapanja difa da bi se konačno dobili ispravni zazori. I onda par godina rada pa opet. Ne čekati da dif strada da bi se radilo, čim se pojavi veći zazor inervenisati. Ako dif prokliza onda mora novi planetarci i sateliti.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Leva poluosovina. Skidam levi točak i doboš, skidam zvono. Kad je skinuto zvono lako se prilazi zegeru unutra na levoj poluosovini i onda poluosovinu (planetarni zupčanik) izvući napolje. Desni može isto tako ali je malo lakše ako je levi popušten zbog prilaza zegeru. Ovo je znači samo zamena semeringa.
Mislio sam da ljevi radiš bez da vadiš zvono ...moji debei prsti to ne bi moglu podnjeti

Podešavanje tanjirastog je brate mnogo zajebano. Prvo pomoću šarafa klizača na desnoj strani podesim zazor između tanjirastog i konusnog zupčanika
I to e to , nema više mudrolije ..a jel to radiš sa mjernim lističima (kojim) ..ili onako, od oka ?
Da li imaš kakvi alat za vađenje poluosovine ..ako imaš može slika ?

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Mislio sam da ljevi radiš bez da vadiš zvono ...moji debei prsti to ne bi moglu podnjeti

I to e to , nema više mudrolije ..a jel to radiš sa mjernim lističima (kojim) ..ili onako, od oka ?
Da li imaš kakvi alat za vađenje poluosovine ..ako imaš može slika ?

Zazor između konusnog i tanjirastog na cim-cim dok ne prestane čuk-čuk, onda malo popustim da opt bude čuk.čuk.

Zazor između planetaraca i satelita: kombinujem sve dotle dok ne dođe da jedva ubacim zegere, znači nategnuto pri montaži. Kad se sklopi i provoza, menjač u brzinu, podignem jedan točak i probam zazor. a ono bude extra.

Alat za vađenje poluosovina je u obliku razvučenog ćiriličnog slova p, sa dve rupe za šarafe od točkova i kracima toliko dugim da dohvate do kućišta menjača a da mogu navrtke da se zakače na šarafe. Sa tim se povuče poluosovina dokle može, a posle se sa dva pajsera ili pljosnata šrafcigera kao polugama izvuče do kraja.

Najnoviji postovi

Na vrh