• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
eto one ralice u akciji.
Snijeg svega nekih 10cm...al moralo se probat:supz:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=IRTjI7rs9EM[/YT]

S

staffmen

Guest
eto danas malo ozbiljniji snijeg.....
opet se cistilo...ovo je vec 6. put ove godine:weedman:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=k8SAyvD_Pfw&feature=youtu.be[/YT]

N

nikolalon

Guest
Potaknut ovim snjegovima dobio sam ideju da za sljedecu sezonu pripremim ralicu koja bi se kopčala na prednji kraj znaci da gura snijeg sa prikolicom prikvačenom(zbog 4x4 pogona) e samo me zanima jel bi mu bilo 150cm preširoko.Ja imam osjećaj da nebi ali ipak da pitam :weedman:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Potaknut ovim snjegovima dobio sam ideju da za sljedecu sezonu pripremim ralicu koja bi se kopčala na prednji kraj znaci da gura snijeg sa prikolicom prikvačenom(zbog 4x4 pogona) e samo me zanima jel bi mu bilo 150cm preširoko.Ja imam osjećaj da nebi ali ipak da pitam :weedman:

definitivno preširoko.max 120cm ako misliš ozbiljan snijeg grtati,

S

staffmen

Guest
samo ak ce bit 120 nece pokrivati trag kotaca....

i vjerojatno bi morao natovariti nesto na prikolicu da ju opteretis pa da lakse guras snijeg...
a di bi se ta ralica kopcala?!
opterecenje bi trebalo bit dobro raspoređeno da nebi doslo do nekakvog neplaniranog loma...:rolleyess:

N

nikolalon

Guest
Naravno opterećenje na prikolicu i imam lance za sva 4 kotača.A gle kad pocnu radovi objasnit cu vam gdje bi se kopčala,kakav bi ja to majstor bio da svoja razmisljanja otkrivam :D Razmisljo sam i o 100cm i da napravim iza malu vučenu prikolicu u sirini kotača ali se onda bojim da ce mi puno proklizavat kad nema 4x4...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Probaj zamisliti situaciju u kojoj ti sjediš na prikolici, držiš Mtk za ručke(kak i inače radiš) i odjednom udariš krajem ralice u neku prepreku...:toimonster:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Probaj zamisliti situaciju u kojoj ti sjediš na prikolici, držiš Mtk za ručke(kak i inače radiš) i odjednom udariš krajem ralice u neku prepreku...:toimonster:
Daj ..ti uvjek prerano pokvariš veselje ...

N

nikolalon

Guest
Pa nemam ja tu nikakvog makadama,znaci sve je ravno beton ili je asfalt a racunam da bi se kreto nekom manjom brzinom da mogu pratit krajeve ralice.Što se mene tiče 150cm bi ja mogo kontrolirat jedino me muči snaga traktora...Gledam Puknutog kako sa onim malim od 8ks gura bez problema pa reko moj ima skoro duplo vise konja i 4x4 pa mogo bi nekih 30ak cm cistit komotno...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Pa nemam ja tu nikakvog makadama,znaci sve je ravno beton ili je asfalt a racunam da bi se kreto nekom manjom brzinom da mogu pratit krajeve ralice.Što se mene tiče 150cm bi ja mogo kontrolirat jedino me muči snaga traktora...Gledam Puknutog kako sa onim malim od 8ks gura bez problema pa reko moj ima skoro duplo vise konja i 4x4 pa mogo bi nekih 30ak cm cistit komotno...

neko ovdje od forumaša je napisao jedno je teorija a treće je praksa,pa ti vidi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ispravag netočnog navoda , lažno optuživanje ,,,ajoj...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
A čuj, procjenil sam da se što prije napomene problem. Bolje da je tu postavio svoju ideju, nego da je u tajnosti i miru svoje šupe napravio tu skalameriju....i onda bi se čudili što ga duuuuže nema na forumu.
A da sam partybrejker, to odavno znam:mrgreen:

N

nikolalon

Guest
Ma ja ću nju napravit 150 pa ako bude široka montiram platu na fleksu i cepaj kidaj :D

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ma ja ću nju napravit 150 pa ako bude široka montiram platu na fleksu i cepaj kidaj :D

Ma radiče ,,,,,,,,,,,, kad može Tomo Vinković i Prima sa 150 zašto ne i kultivator pa imače 4 x 4 , sve isto osim razlike tone u kilaži :supris:

:D

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ma radiče ,,,,,,,,,,,, kad može Tomo Vinković i Prima sa 150 zašto ne i kultivator pa imače 4 x 4 , sve isto osim razlike tone u kilaži :supris:

:D

e kile su ovdje bitne a ne ks.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Odustani dok nisi razjebo ili sebe i SS napravi metar sirine kopčaj sam na mtk ko staffmen i riješen problem da mi te je vidit kako bi se ti okreto sa tom sklemarijom pa nečeš s njom autoput čistit...u mome dvoru se nemožeš okrenut s tomom (neznam kak je kod tebe)a kam sa SS i prikolicom...razmisli malo koliko je to okretno...mislim ideja je bez uvrede ali ko da nikada nisi vozio SS....

Najnoviji postovi

Na vrh