• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

hema

Novi član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
8
pozzz dali mi mozete molim vas reci od cega pase alanser za MTK labin progres potrbno mi je to samo zbog paljenja posto mi spaga svara roblem imam ostecenu kicmu pa ako nije problem da mi odgovorite znaci samo da ga upali nista drugo MTK 14KS LABIN PROGRE

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Za Labin super specijal mtk kod nas je imalo da se nabavi komplet za ugradnju alnasera koji košta oko 350 eura, a sadrži alnaser, komplet novi usmerivač vazduha (ploča sa mestom za alnaser i lim), zupčasti venac koji se ugrađuje na zamajac i regler. Sa akumulatorom i ugradnjom to izađe oko 500 eura.
Inače ko može i umije može od renoa 4 da se iskoriste zupčasti venac i alnaser

Eto ja sam se isto interesirao za anlaser i opet: Da li sve od r4 paše što se tiče vijenca pa se napravi adapter za anlaser i alternator ili je potrebno tokariti zamašnjak?

N

nikolalon

Guest
Sad se razmisljam dal da to radim ili ne...Al dobro ako bude dosadno po ljetu napravit cu ja to...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Eto ja sam se isto interesirao za anlaser i opet: Da li sve od r4 paše što se tiče vijenca pa se napravi adapter za anlaser i alternator ili je potrebno tokariti zamašnjak?
JA ne znam kako si ti tak nedokazan .
Zamašnjak lda je odljevak ..obrađen je samo gdje sjeda na radilicu , ima dosjed za magnet alternatora s unutarnje strane ( večina nema rupe za taj isi magnet) .
S vanjske strane ima dosjed za remenici....'+ 4 navojne rupe na rebrima za usisnik zraka ..i TOČKA .
Kak me ljutiš čoeče ...sve bi ti objasnil uz kobase ..ma kaj objasnil ..projektor nosim s sobom .:lol:

pozzz dali mi mozete molim vas reci od cega pase alanser za MTK labin progres potrbno mi je to samo zbog paljenja posto mi spaga svara roblem imam ostecenu kicmu pa ako nije problem da mi odgovorite znaci samo da ga upali nista drugo MTK 14KS LABIN PROGRE
Piše ti negdje u ovoj temi , moj tata je ugradio prvog kojeg je našel na otpadu ..sumnjam da je od neke škode ..vjerojatno favorit .

L

Labin progres

Guest
Mozete li mi vi reci vase misljenje za mtk Labin progres super specijal green 14 ks ,mislio sam uzimati nov sa svim prikljućcima :) c:) ?????

N

nikolalon

Guest
Mozete li mi vi reci vase misljenje za mtk Labin progres super specijal green 14 ks ,mislio sam uzimati nov sa svim prikljućcima :) c:) ?????

Nemožeš se zajebat ako ces novog uzimat.Moj ima 26 godina pa radi ko švicarski sat...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

zemljak dobro došao.samo da ti skrenem pažnju da labinci na tržištu u BiH nemaju lombardini motor kao i Labinci u hrvatskoj.Možda neđeš jednog sa takvim motorom,kod nas su ili turski ili kineski.neznam koliko su dobri ili loši jer ih kod nas niko nema.

L

Labin progres

Guest
Pozdrav
Sa tom mašinom se nećeš zeznuti samo je nova dosta skupa

znam,cuo sam tako dosta prica,al nema veze...polahko.. s bozijom pomoci...sve ce se vratiti na svoje...

a mozete li mi reci prednosti labinca super specijal green 14 ks? hvala unaprijed... :)

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

staffmen

Guest
sve je to receno vec par puta u ovoj temi. Vrati se malo unazad i sve ces saznat, od rasporeda brzina, oranja, frezanja, transporta itd

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
sto se tice oranja,kakva je s tim,...?

ore dosta dobro,sa gumenim i željeznim kotačima....čak ne treba ni špera ako je zemlja mekša..
samo malo se vrati unatrag i budeš sve vidio...:scratch

S

staffmen

Guest
ljudi hitno trebam pomoc oko zeljeznih kotaca za mondiala.
Kotaci ne smiju bit preveliki, a opet nit premali.

Jel zna neko kolko je promjer originalnih zeljeznih kotaca za mondiala?
Stric ih ima napravljene od felgi od fiče, znaci 12".
Doma imam 2 felge od renolceka starog one kaj imaju 3 rupe. Al mislim da su 13cola. Jel to preveliko? Bile bi ok jer nisu presiroke.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Za trakciju ti je bolji što veći kotač....moji željezni kotači su veči od 13 cola pa je ok. S time da ti imaš sporije brzine, tak da nema straha. A u oranju ne bude neko trzajno opterećenje

S

staffmen

Guest
da ali kad stavim vece kotace morat cu MTK-u motor dizati vise u zrak, tj zadnji kraj spustati prema zemlji, jer plug ide nekih 15-20cm u zemlju.
A ja imam benzinca pa da nebi malo previse se naginjo.
po nekoj mojoj procjeni morao bi orati u 2 brzini da bi se postigla neka solidna brzina oranja. U trecoj bi bio preslab vjerojatno, a u prvoj prespor.

Samo muci me da nebudu presiroki. onda opet opterecenje je previse rapoređeno, pa ce proklizavat.

Mislio sam uzet te felge, i samo na njih našvasat flah sirine 4cm.
Noramlano okomito na felgu, nikakvi "traktorski profil" (trokute svasat)

Najnoviji postovi

Na vrh