• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
da ali kad stavim vece kotace morat cu MTK-u motor dizati vise u zrak, tj zadnji kraj spustati prema zemlji, jer plug ide nekih 15-20cm u zemlju.
A ja imam benzinca pa da nebi malo previse se naginjo.
po nekoj mojoj procjeni morao bi orati u 2 brzini da bi se postigla neka solidna brzina oranja. U trecoj bi bio preslab vjerojatno, a u prvoj prespor.

Samo muci me da nebudu presiroki. onda opet opterecenje je previse rapoređeno, pa ce proklizavat.

Mislio sam uzet te felge, i samo na njih našvasat flah sirine 4cm.
Noramlano okomito na felgu, nikakvi "traktorski profil" (trokute svasat)

Usput , a što misliš čemu služe TROKUTI , ljepoti ili nekoj svrsi :oops: :rolleyess:

S

staffmen

Guest
Usput , a što misliš čemu služe TROKUTI , ljepoti ili nekoj svrsi :oops: :rolleyess:

znam cemu sluze, bez brige.
Sad cu vidjet kak ce stari bit rasplozen oko toga, jer te kotace prepustam njemu, ipak je on metalac po struci.

Treba nacentrirat cijev na kotace i na njoj poprijeko izbusit rupe. One ce lsuzit za montiranje kotaca na osovinu. A ja to jos ipak nisam probal radit. Ja sam ipak elektrotehnicar buduci.
Al sad si razmisljam ako je flah 5mm onda se mogu trokutici i rucno ispigati. Da se ne švasa previse.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Aha, ti imaš originalni plug....pa probaj ga montirat, pa procjenit kolko bi to bilo nagnuto..ne znam ne čini mi se da bi 13 bile prevelike. Mislim da bi motor morao prema nazad bez problema podnositi 30-35°. Ja imam tvorničke kotače i kod mene nije chevron profil, već su jednostavno flahovi po koso zavareni. Ja dok orem, baš se ne čiste, ali mi barem služe kao dodatni balast. A kotače čistim na način da odem na pobrano kukuruzište i malo se provozam po batrljcima...:prayer:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Što se lako piga ,,,,,,,,,, lako se i potrga ,,,,,,,,,,, to je kotač koji se prima za sve i svašta i mora imati čvrszoču a ne kao da je od papira :lol:

Evo za primjer što sam ja radio , odlični,,,,,,,,,,,,,,, u nikakvom blatu se nisu zaštopali ,,,, nisu profi ali služe :finga:

S

staffmen

Guest
racunaj da se motor naginje i u stranu takoder, jer jedan je kotac u brazdi.
Da plug je original, okretac, budem ga prikopcal pa onda odprilike vidjel kak motor stoji sa njim na ravnom, a kak bude stajal kad plug ode 20cm pod zemlju dok su na njemu 8 cola kotaci, pa onda odlucit koju velicinu stavit.

Evo za primjer što sam ja radio , odlični,,,,,,,,,,,,,,, u nikakvom blatu se nisu zaštopali ,,,, nisu profi ali služe

ovi kotaci su super, nemogu se zastopat sa zemljom. To me najvise brine da se felga ne zapuni sa semljom onda je to s**nje

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Neće ti biti dobri kotači od felge, stalno ti se bude štopala zemlja u njih (osim ako ne oreš pijesak ;) )
Probao sam orati sa željeznim kotačima i nisam zadovoljan, naravno govorim o tipu kotača koji ja imam.

Uploaded with ImageShack.us
Sa 12" gumenim kotačima oreš bez problema

Uploaded with ImageShack.us

Posljednje uređivanje:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Što se lako piga ,,,,,,,,,, lako se i potrga ,,,,,,,,,,, to je kotač koji se prima za sve i svašta i mora imati čvrszoču a ne kao da je od papira :lol:

Evo za primjer što sam ja radio , odlični,,,,,,,,,,,,,,, u nikakvom blatu se nisu zaštopali ,,,, nisu profi ali služe :finga:

To su Mio standar zeljezni kotaci od modela f 6xx ti su najbolji ja sam imo za 4xx mozez u zivo blato ic i nece se napunit sa zemljom...mozda bi ti bilo najbolje da kupis takve nisu skupe pogledaj na njuskalu fkt nisu skupa a dobre su

S

staffmen

Guest
pa rađe napravim takve kotace ko za hondu nego kupujem. Meni su i tak i tak premali od honde.
Imam mogucnost nabavit takva dva obruča i samo našvasam lopatice i ovaj križ i zbusim rupe i amen.
Jel bi promjer 40cm bil ok?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
A valda bi...samo ako radis onda napravi nesto na točkovima de češ da kačiš tegove...tako da ga otežaš..kod oranja je težina najbitnija

S

staffmen

Guest
bez brige utezi idu po 10kg po kotacu, ak nece bit dosta zalijat cu beton u "felgu"

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
10 kila???? pa ja to u zubima nosim to ti nije nista stavi BAREM 20 po točku...i onda nema zime

L

Labin progres

Guest
pozdrav,forumaši mojii,moze'l neko da mi da sirinu mtk labin super specijal green 14 ks,al samo sirinu motokultivatora.....unaprijed hvala

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
pozdrav,forumaši mojii,moze'l neko da mi da sirinu mtk labin super specijal green 14 ks,al samo sirinu motokultivatora.....unaprijed hvala

sa ili bez proširivača...:scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
pa rađe napravim takve kotace ko za hondu nego kupujem. Meni su i tak i tak premali od honde.
Imam mogucnost nabavit takva dva obruča i samo našvasam lopatice i ovaj križ i zbusim rupe i amen.
Jel bi promjer 40cm bil ok?

Ne pretjeruj s veličinom kotača. Nek nebudu većeg promjera ripne od gumenih kotača 5,00-10", dakle oko 450mm. Moj je susjed mijenjal pužna kola svake druge godine radi oranja prevelikim (željeznim) kotačima. Mogu ti dati crteže kotača za Mondiala po kojima sam ja napravil svoje ak hoćeš.
Svaki je težak oko 25kg.

Posljednje uređivanje:

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
evo malo truda i ide kao zvrk samo malo teze krene al lagano na kvacilu drzim i to je to..........

Prilozi

• DSC00210.jpg
    DSC00210.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 788
  • DSC00212.jpg
    DSC00212.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 504

jakso001

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
74
evo malo truda i ide kao zvrk samo malo teze krene al lagano na kvacilu drzim i to je to..........

malo videa kako to ide.

evo jos malo......

Posljednje uređivanje od moderatora:

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53

Moguće širine motokultivatora sa kotačima 5.00-12" su 513, 547, 627 i 661mm, a sa kotačima 5.00-15" 635 i 537mm plus proširivači 240mm. Sa novim kotačima dimenzije 6,50/80-12" nebih znao.

S

staffmen

Guest
jasko super ti je ovo al bilo bi jos bolje ubacit neki mjenjac pa da taj zadnji pogon mozes iskoristit za prijevoz nekih tereta. Ovak od toga nema velke koristi, kad kazes da tesko krene. Al da si glavni u selu u to ne sumnjam. Svaka cast:gitarist::partyman:

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53

Ovo izgleda dobro. Slićnu stvar je napravio u moj brat i mogao se vozit brže od mene sa SS-oo jedino nije riješio kočnice i morao je zbog smjera okretanja kardana okrenuti dif pa je imao problema sa uljem koje bi mu iscurilo na odušak.

Najnoviji postovi

Na vrh