• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja bi još jednom išo redom:filter,poklopac filtra,šuplji vijki,železni nastavci cevi sve pročačkat i izduvat da bi eliminiso dovod do boš pumpe i bio siguran da nije to.To ti je najjeftinije a nisi reko jesi tad menjo filter?Pregledaj i nastavak cevi i šuplji vijak na boš pumpi,onaj za odzračivanje.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
kako se uopste radi proces odzracivanja? to dodje onaj saraf koji prolazi kroz crijevo na pumpi? jel upalim pa popustam saraf ili kako?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Bez palenja samo malo odvrneš i pustiš da polako izlaze mehurčiči sa naftom.Pustiš da počne izlazit bez mehurčiča i zašrafiš ak ti je prozirna cev je još lakše jer tačno vidiš kad jih nestane.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Probo....vjevovali ili ne iz dizne gore strcne gorivo dva tri prva puta kad se zakurbla.... vidjecemo sad kad budem radio jel to pomoglo sta mada cisto sumljam

Kak nebi verovali, samo to je znak da je ta diza neispravna.
Ako nije špricalo iz pumpe

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pa ako iz nje šprica gorivo znači da uložak šteka, ostaje otvoren, pa kompresija izbacuje zaostalo gorivo iz nje.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Da gore sam odvojio crijevo sa dizne i kad sam zakurblavao iz crijeva je onako ko kapljalo gorivo a iz dizne je bas onako prskalo....

Ja covjeku danas govorim da mi je mozda dizna neispravna on se meni kune da je to znak da je dobra.

Pa ako ima ko od vas volje(i 100% ispravnu diznu) nek sutra prekosutra odvrne to crijevo gore(17 kljuc) i zakurbla par puta.

To je 5 minuta posla a meni bi mnogo znacilo da rijesim nedoumicu....

cosa

Novi član
Tu od
2 Sij 2014
Poruka
19
ako je samo cijev skinuta s dizne a dizna ostala precvrscena za glavu iz cijevi treba par kapi da baci a iz dizne nista u suprotnom ako baca iz dizne ta dizna je neispravna i mora neravnomjerno raditi

rumster

Član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
47
Cackao sam jer me neki vrag zeza vec pola godine a ne mogu da mu nadjem problem. Motor kad duze radi pod jacem gasu npr vozis ga pola sata na 70 80 % gasa...e posle toga vise nece da primi max obrtaje znaci das gas na 100% on ne reaguje a na srednjem gasu izgubi stari broj obrtaja i opedne mu snaga.

Radjena stublina busena honovana stavljen novi klip karike lezajevi leteci obradjivana radilica. problem ostao isti.
majstor stelovo bos pumpu moment ubrizgavanja,problem ostao isti, stelovani ventili problem ostao isti. ja cacko oko leptira problem ostao isti.

I to me tako zeza vec mjesecima. U principu kad ga vozis na pola gasa mozes ga voziti tako godinama nista. Ali jaci gas nakon duzeg vremena ga svog razmlitavi. Ne znam kako bi to opiso... snimicu nekad ako treba....slicno ko na benzincu da npr svaki 2 od 4 takta ne opali svjecica...koda klip vrti u prazno...izgubi max obrtaje i radi na jacem gasu isto ko kad bi upalio benzinca drzo gas pa mu skido kabal sa svjecica brzo i vraco...

a belaj mi je sto cesto mora da se vozi pod jacim gasom npr kad kosim moja kosa je taka da ako ne das gasa nista ne kosi spora nekakva...onda po velikim brdima kad se vozi teret nekad mora da se ide jaci gas manja brzina itd...

Slican sam problem imao sa mtk doduse nije labin al motor je motor :D bilo je do "uloska dizne" bacao naftu samo kroz jednu "rupicu" a ostale zacepile.

Vidi probaj nekosta te nekih 10 min posla,skini diznu izvadi je napolje,zavrni je na crijevo ponovo vani da je gledas, zakurblaj par puta ako nema nafte u vidu "magle" na sve 3 izlaza mijenjaj :D

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
pa zanima me dal je tko kupio od njega, nije mi blizu da pogledam to uzivo, a salje covjek postom pa da me ne zezne....

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Po meni i nije cemu to napravljeno i pitanje je kako ce to da pasuje na onaj adapter. Original ti je 600 i kusur kuna, a nemas te zajebancije hoce li ga poslati ili ne.
Na slici se i ne vidi da li se moze da prosiruje ili ne.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
Ja imam i jedan i drugi i mogu ti reći da super rade s obzirom da sam ih pripasivao.

Najnoviji postovi

Na vrh