• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,232
Naravno. Bolje odzračiti nego kasnije vleči ko magarac.
Ovi kaj imaju anlaser kod mene ne zahtjevaju neku posebnu pripremu, kad na anlaseru moreš jajca peči nema da ne upali
 

TrazimSklopku

Novi član
Tu od
18 Srp 2018
Poruka
10
Pozdrav svima!
Zna li netko gdje bih u nekoj normalnoj udaljenosti od Slavonskog Broda mogao odvesti motokultivator da pogleda i dovede mjenjač u red.
Super Special Lux, 14 konja.

Unaprijed hvala!
 

Peltonen

Novi član
Tu od
28 Srp 2018
Poruka
1
Pozdrav svima.
Planiramo da kupimo motokultivator za svoje potrebe.
Pronasli smo vrlo povoljan mali Labin 8 ks ali sa benzin motorom. Posto nemam iskustva sa motokultivatorima zamolio bi ako je neko imao ili ima ovakav motokultivator trenutno da mi prenese svoja iskustva ili savjet kakvi su ,postoje li neki eventualni nedostaci itd. Unaprijed hvala.
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,419
Ako je dobar služiti će ko i dizel s time da je puno bolji za zatvorene prostore kao što su plastenici i lakše ga je upaliti. Meni su rekli da se samo pazi na nivo ulja u motoru i da uvijek bude malo više.
 

Karamba

Novi član
Tu od
22 Sij 2018
Poruka
18
Pozdrav, prodajem labin 14 i kupac oče vidiut seriski broj na labinu i knjižicu i nemoožemo nać nigdje na njemu! Dali netko zna di stoji taj broj šasije? Na bloku motora je neki broj utisnut al to nije taj ?
 

Karamba

Novi član
Tu od
22 Sij 2018
Poruka
18
Te kutije s alatom nema već dugo vremena. Jel ima negdje da je utisnut broj u šasiju ili negdje drugdje? Ili na prikolici negdje?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,660
Na prikolici nije, kao i na šasiji, jedino ako je negdje na bloku mjenjača (u što sumnjam). Jedino što vjerojatno ima je pločica sa podacima o motoru (a ona je na zaštitnom limu ventilatora - zamajca).

Ma to ti prodaješ osobni auto ili mtk. ?:(think):
 

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Broj ti je na mjenjaču. Gledano od strane prikolice, na ravnom horizontalnom dijelu prije poklopca mjenjača. Dio je širine 2,5 cm i po cijeloj širini mjenjača. Također je jedan broj, broj motora na bloku kod mjerača ulja a prikolica ima broj na rudi kod okretnog dijela kuke.
 

Karamba

Novi član
Tu od
22 Sij 2018
Poruka
18
Hvala ići ču sutra pogledati, kad sam ga ja kupio to nisam ni gledao, registriran je , ali kupac to traži a onaj broj kod mjerača za uljw nije taj u knjižici, čovjek od koga sam ja kupio je susjed i prvi vlasnik i sigurni je sve oj ali kupac oče da vidi broj od knjižice na traktoru a ja pojma nemam , hvala svima ! Ako ovaj odustane a nekog interesira , 14 ks s prikolicom kardan freza i plug 2000 eur , nije fix
 

Friga

Novi član
Tu od
5 Ruj 2018
Poruka
10
Pozdrav Labinci. Imam problem s jednim. MUNDIAL 10ks dizel. Kaj god da se snjime radi on malo ide malo nejde, kad ga dignem od zemlje da su kotači u zraku i stavim u pogon opet malo vrti malo je u luftu tj. u prazno. Getribu sam otvorio na oko nema previše metalne prašine, "brončano pužno kolo" je malo fale koji komadi zubiju no ništa strašno da nebi vrtilo il da bi preskakalo. Našao sam neki feder koji nemogu prokljuvit odakle je ispao. jel moguče da gura nekaj da drži pogon u pogonu il kaj? Kvačilo radi normalno brzine se šaltaju normalno. Prijašnji vlasnik je iz nekog razloga pajserom blokirao pogon kosilice no dal je povezano s mojim problemom neznam jer i s tom blokadom isto se ponaša. Jel ima ko možda priručnik za njega?(jel moguče da su različite getribe u samo nekim detaljima) Jer one koje sam našao su slični po getribi ali ne i isti pa mi je teško otkrit problem i kuda ide taj maki jaki feder. Jel može kakav savjet? Unaprijed zahvaljujem..
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,984
Ako pogon stane a pužno kolo je dobro, onda preskače kandzasta spojka koja kolo povezuje s osovinom kotača.
To možeš vidjeti po onoj polugici za blokadu kotača izvana (jel moždana poskoči).

Nisi rekel koji točno model MTK imaš, pa o tome ovisi katalog.
Ima li inverter smjera ili ne?
 

Friga

Novi član
Tu od
5 Ruj 2018
Poruka
10
Ako MTK stoji za motokultivator= Mondial - Labinprogres (6LD360, 7,5ks) 3+1R brzina i odgon za priključke. Dalje ne znam jer nemam gdje iščitat.
Kanđasta spojka bi mogla bit dobitak jer ako se već štela, sajla bila loše naštelana pa je spojka ulazila niti do pola u kolo. Pretpostavljam da bi morala sjesti do kraja?
Otkrio sam gdje ide feder sad mi samo fali kuglica koju taj feder gura da bi držala neku malu ručicu u zadanoj poziji! Ručica se nalazi ispod nosača okretnog volana, a u getribi isključuje pogon prije pužnog vijka.

Hvala na odgovoru :(y): :(happy):
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,984
Jel to mala zakrivljena ručica ispod nosača ručki, s desne strane MTK?
Ako je, to je ručica invertora. Kad ju povlečeš u drugi položaj, imaš i tri brzine+rikverc u smjeru kardana.
 

Friga

Novi član
Tu od
5 Ruj 2018
Poruka
10
Je, to je ta mala ručica. Nisam spomenul da je znala(kopačica) krenut unatrag tokom rada. Mislil sam da je do “labavog” držanja birača pa da iz prve il druge upada u “rikverc”, te da je problem u u samom biraču negdje. S obzirom da je birač ok bit če da je taj zupčanik sam šetal po osovini bez kontrole.
Gdje nabavit priručnik makar korisnički al s popisom i opisom dijelova, a za tu getribu tj, taj MTK?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,984
Objavim ti katalog dijelova preko Jumbo maila.
Ili mi pošlji mail adresu na PP.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,984
Poslano ti je na priloženu e-adresu.
Nadam se da ti bude pomoglo.
 

Friga

Novi član
Tu od
5 Ruj 2018
Poruka
10
Pomoglo je da sam vidio kak izgleda taj komad kaj je ispal, a usput sam ga našel u getribi dok sam ju "pral" iznutra, bilo je špene od bronce pa sam kak ti moral. Eo več dela i ide u "nove pobjede". Fala na svemu. :icon_super:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,984
Sad bar znaš kak getriba izgleda iznutra :)
 

Najnoviji postovi

Na vrh