• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

iwar

Novi član
Tu od
16 Ruj 2022
Poruka
22
Išao sam lagano u rikverc s prikolicom, probao ju samo pola metra pomaknuti u garaži, ali crknuo je zbog malo gasa.
Teškom mukom sam uspio okrenuti zamašnjak, možda par puta.
Sad sam otkačio prikolicu i malo rukom vrtio donje vratilo.
Nakon toga se normalno mogao upaliti i za sad je ok. Vidjet ću ujutro.
Što je moglo biti?
Je li možda stao u nekom međutaktu?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Išao sam lagano u rikverc s prikolicom, probao ju samo pola metra pomaknuti u garaži, ali crknuo je zbog malo gasa.
Teškom mukom sam uspio okrenuti zamašnjak, možda par puta.
Sad sam otkačio prikolicu i malo rukom vrtio donje vratilo.
Nakon toga se normalno mogao upaliti i za sad je ok. Vidjet ću ujutro.
Što je moglo biti?
Je li možda stao u nekom međutaktu?
Šta je međutakt?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Ako je motor 4T međutakt može 4 puta biti.
Možda je kontra pripalil pa usisal malo ulja iz filtera :unsure:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Je ..ali je jedino to pozicija kad se radilica otima pod rukom...i vrača na špagu.
Vjerojatno je tako i bilo jer mu je krepao u vožnji.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Moguče.
Veli da je krepal na malom gasu i da je par puta uspel okrenuti motor ali teškom mukom.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
166
Zezaš? Pa zar nema neka zaštita? Ja svaki put kad palim jedan krug okrenem rukom u suprotnom smeru da bi mi žljeb došao na pravo mesto. Da li to znači da uvek uvuče malo prašine jer onda je usis na auspuh?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Nema ti to nikakve veze, usudil bi se reči da ne uvuče nimalo prašine.
Kolko bi je tek onda ušlo kad je motor ugašen, a usisni ventil stisnut i tak stoji mjesecima.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,265
Trokotač JAVA, imao je 2T motor. Dvije elektronike (cinšpule plus platine i prekidač na istima). Kurblao se nogom u jednu stranu ili drugu onak kak je vozač želio voziti - naprijed ili nazad!

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
510
Imam ja u firmi jednog nadarenog.Nakon više pokazivanja kak se pali ,strelice i izrezane kosine na remenici prvom prilikom kresnul je l6ld360 naopačke i normalno sve zasral uljem.

A veli posle nije to niš, upalil sam ja tastovog Tomo Vinkovića unatrag.

Najnoviji postovi

Na vrh