• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
mislim da pase.
na Labin-progresovoj stranici u ponudi za SS i mondiala su isti plugovi.
Tak da vjerojatno pase.:supz:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
a vjerovatdo da,kupit cu jer tip mi nudi za 450 kuna novi plug koristen smao jednom..dvaput i izgleda novo,dolazi na ljetovanje na krk pa ce mi donest

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Koji prihvat imaš od SSa? Postoje 4 vrste .Plugovi od SSa i MONDIJAL-a nisu isti.Imam i jednih i drugih.Negdje na forumu sam bio stavio slike.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
mene zanima dali će plug ić na moj adapter,znači dali njegov klin odgovara rupi na mojejm adapteru

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
Noževi za kopačicu

Pitam vas za cijenu noževa za kopačicu.
Gdje najbolje kupiti i jeli ima netko tko radi te noževe.

N

nivano

Guest
A gle neznam.
Samo znam da moj ne trosi puno. Barem ja tak mislim. Briga me dal trosi litru ili litru i pol po satu.
Znam da kad sam kosio 2h i 45 potrosio sam rezervar goriva. Znaci 4 litre.
Trava visine oko 80 cm.
Ko ne vjeruje ne mora.
Na mojem je Motor acme a ne lombardini al ubiti sve je to isto

U drugoj frezam samo kad treba malo prokopat ili 3 prolaz frezanja.
Moj stric sa svojim mtk freza koruzu u 3.

kakvu kosu imas? kako ide kosenje velike trave? ja imam striznu kosu i patnja je s njom kositi veliku travu. razmišljam o kupovini malčera ili rotacione za mondial 8 ks, acme motor. jel ima neko iskustvo s tim?

i jel zna neko koliko ide ulja za mjenjač, mislim da je hipenol 90? moram promjeniti, pa kad sam vec na forumu da Vas iskoristim.
Pozdrav

S

staffmen

Guest
strizna kosa je IMT-ove proizvodnje.
Ja sam zadovoljan rezultatom kosnje. Sirina je 130. Veliku travu po meni cak kosi bolje neg mladu i nisku travu. Prva brzina i gas.
Te kose su puno bolje od originalnih labinovih. Tako bar kazu, ja nisam probao kositi s originalnom pa neznam.
Slike kosnje i kose imas u temi staffmen> u temi "predstavite se". A video u temi "labin ss strizna kosa"
Ja netrebam malcer jer mi trava treba za sjeno.

U mjenjac ide litra i pol ulja ak se ne varam.
Hipenol gtl90 sam ja tocio.
Kako te sluzi motor?
Jel isti ko i moj aln330wb?

N

nivano

Guest
strizna kosa je IMT-ove proizvodnje.
Ja sam zadovoljan rezultatom kosnje. Sirina je 130. Veliku travu po meni cak kosi bolje neg mladu i nisku travu. Prva brzina i gas.
Te kose su puno bolje od originalnih labinovih. Tako bar kazu, ja nisam probao kositi s originalnom pa neznam.
Slike kosnje i kose imas u temi staffmen> u temi "predstavite se". A video u temi "labin ss strizna kosa"
Ja netrebam malcer jer mi trava treba za sjeno.

U mjenjac ide litra i pol ulja ak se ne varam.
Hipenol gtl90 sam ja tocio.
Kako te sluzi motor?
Jel isti ko i moj aln330wb?

Čuo sam da ljudi hvale IMT kose, ali sad ih prvi put vidim. znam ljude koji su kupili strižne kose labinprogres i kosili jedan dan i odmah prodali dalje. mislim da je najveći problem što je kod mene blagi pad terena, i kad idem nizbrdo trava se kupi na kosi. kad kosim nisku travu, ne kosi loše. ali joj zato sve smeta, krtorovine, mali ostatci suhe trave, itd,itd.

a i problem je što niko nezna da naštima kosu da fino leži kod onih zubaca, ili se pretegne ili je preslabo. ja sam našao neku sredinu, ali opet bi moglo bolje

što se tiče motora, nisam imao nikakvih problema. ovo ostalo što se radi u HR je pucalo, posebno kada sam posadio orahe pa se dosta frezalo oko njih. tada kad nije crkao nikad neće. al se zato vario onaj nosač(šipka) ispred motora,(gdje se pali), pa iznad mjenjača, nosači ručki.

nisam stručnjak ali koliko vidim moj ima malo drugačiji zračni filter, bez dodatka kao što ti imaš. i maska je skroz do nosača(gdje se pali), mada nemam maske vec dosta dugo. moj je star oko 10 god.

daj pošalji video kako kosiš, nisam uspio naći

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Pitam vas za cijenu noževa za kopačicu.
Gdje najbolje kupiti i jeli ima netko tko radi te noževe.

ja sam ih kupio po 19 kuna po komadu,samo kaj sam kupio u karlovcu...

S

staffmen

Guest
na forumu sam preko mobitela. Pa ti ne mogu poslat link.
Upisi na youtube "labin progres mondial 8hp"
Zovem se staffmen0207 i tamo u mom kanalu imas sve snimke koje sam snimo s mtk-om

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Hvala,
na pivo u Karlovac, dakle! Reći ćeš i gdje u Ka? Pa zajedno na pivu u Ka
Hvala još jednom.

imaš ih kod mateše u draganiću,iza benzinske lijevo iz pravca zg-a,i u kolibriju na jamadolu u karlovcu...

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Postovanje dobri ljudi.

Pojavio mi se problem koji nemogu rijesit pa mozda imate koju pametnu.
Motor je lda530, kad upalim baci crni dim (sto je normalno) nakon sto se motor smiri ima lagano bijeli dim te ima malo veci ler gas, a ako smanjim ler gas zaletava se, te nakon nekog vremena pocne lagano dimit na odusak (na poklopcu glave onaj ventil) i osijeti se ulje kao da se pregrio.

Sto bi mogao biti problem?

Posljednje uređivanje:

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
Molio bih Vas za pomoć i savjet.

posjedujem goldoni motokultivator 83 godiste. htjeli bi kupiti roto kosu zbog velike površine za košenje. posudio smo roto kosu al nije dobro radila jer je prebrzo isla. Roto kosa se prikapca umjesto freze te je potrebno zaokrenuti rucke tako da hodam iza motokultivatora i roto kose.Kad zaokrenem rucke onda imam 3 brzine za iza i jednu za naprijed al ta za naprijed je prebrza.Motokultivatori novijeg godista prilikom zaokretanja rucki imaju jednu rucicu na getribi (slicnu inverteru) s kojom imam i 3 brzine naprijed.Molio bih Vas da mi kažete dal bi se taj "inverter " mogao nekako složiti ili bi trebalo kupiti kompletnu cijelu getribu??

Evo i slike invertera (Sliku sam kopirao i uplodao iz ove teme od člana foruma ivanz samo da objasnim)

Uploaded with ImageShack.us

Unaprijed se zahvaljujem

Posljednje uređivanje:
S

staffmen

Guest
postoji mogucnost ugradnje invertera. Tj mislim da je neko reko da se taj inverter stavlja izmedu motora i getribe.
Al sad kolko to kosta.
Nazovi entradu i raspitaj se.
Ako imas kotace 10 cola jeftinije ti je kupit manje od 8 a i mtk ce bit sporiji.
A dal si probao kosit tako da su rucke normalno okrenute, kao kad frezas.
Znaci da vuces kosu.
Ako je rotaciona onda joj ne smeta u kojem smjeru kosis.
A također ti je onda na raspolaganju 1 brzina koja je ipak sporija od rikverca.

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Molio bih Vas za pomoć i savjet.

posjedujem goldoni motokultivator 83 godiste. htjeli bi kupiti roto kosu zbog velike površine za košenje. posudio smo roto kosu al nije dobro radila jer je prebrzo isla. Roto kosa se prikapca umjesto freze te je potrebno zaokrenuti rucke tako da hodam iza motokultivatora i roto kose.Kad zaokrenem rucke onda imam 3 brzine za iza i jednu za naprijed al ta za naprijed je prebrza.Motokultivatori novijeg godista prilikom zaokretanja rucki imaju jednu rucicu na getribi (slicnu inverteru) s kojom imam i 3 brzine naprijed.Molio bih Vas da mi kažete dal bi se taj "inverter " mogao nekako složiti ili bi trebalo kupiti kompletnu cijelu getribu
Unaprijed se zahvaljujem

Da ti možda nije prespora?
Imam identičan stroj i vrlo rijetko kosim u prvoj brzini.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Postovanje dobri ljudi.

Pojavio mi se problem koji nemogu rijesit pa mozda imate koju pametnu.
Motor je lda530, kad upalim baci crni dim (sto je normalno) nakon sto se motor smiri ima lagano bijeli dim te ima malo veci ler gas, a ako smanjim ler gas zaletava se, te nakon nekog vremena pocne lagano dimit na odusak (na poklopcu glave onaj ventil) i osijeti se ulje kao da se pregrio.

Sto bi mogao biti problem?

Dajte ljudi, jel može neki komentar na ovo, zanima me......

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
postoji mogucnost ugradnje invertera. Tj mislim da je neko reko da se taj inverter stavlja izmedu motora i getribe.
Al sad kolko to kosta.
Nazovi entradu i raspitaj se.
Ako imas kotace 10 cola jeftinije ti je kupit manje od 8 a i mtk ce bit sporiji.
A dal si probao kosit tako da su rucke normalno okrenute, kao kad frezas.
Znaci da vuces kosu.
Ako je rotaciona onda joj ne smeta u kojem smjeru kosis.
A također ti je onda na raspolaganju 1 brzina koja je ipak sporija od rikverca.

probao sam i normalno kositi kao da frezam ali ne mogu hodati iza nje jer je malo preduga pa su mi rucke prekratke. ako bi se dao složiti inverter onda bi i probali neki atomizer prikapciti za spricanje vinograda.Probao sam vuceni ali proklizava makar ima željezne kotace.noseni atomizer bi mogla vuci u goricama jer jedan tatin poznanik ima isto tak složeno.

markotk

Član
Tu od
30 Stu 2010
Poruka
127
Da ti možda nije prespora?
Imam identičan stroj i vrlo rijetko kosim u prvoj brzini.

Meni je problem što mi se treba za vinograd i dost je strmo. po mojoj procjeni, rikverc mi je negdje između 2 i 3 brzine za naprijed, pa mi ide prebrzo i freza se dosta muci

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Meni je problem što mi se treba za vinograd i dost je strmo. po mojoj procjeni, rikverc mi je negdje između 2 i 3 brzine za naprijed, pa mi ide prebrzo i freza se dosta muci

Nije mi baš jasno zašto ti je rikverc tako brz.
Evo ti kopija kataloga sa brzinama.

Uploaded with ImageShack.us

Najnoviji postovi

Na vrh