Jucer sam upalio dinamo u 19:00, a ugasio u 20:30, danas nije bio bas suncano pa zato:finga:Pa zar se takvi poslovi nerade noću? :lol:
Mislim...toliko truda oko dinama, i svetla...a ti radiš danju u plastaniku...:lol:
Dobro dere mali, solidna dubina...čak i previše.
pozzz joe!:weedman:
Ovak, do kuce sam imao mjesto od oko 100 kvadrata gde nije ulavao traktor, nije bio obradivano otac kaze oko 25 godine, Flora je to rjesila kada je kupjena, djetelina stara 7 godine, gde je bio jako ugazeno, Flora je to rjesila, ali sve to je bio pofrezano kasno jesenas, kad zemja je primila velika vlaga, inace nema nesto sta nisam frezao, zao mi je sta nemam slike od takve situacijehajde probaj ga ufrezati na ledinu koja je ležala 20ak godina da vidim moželi jer mi se nudi jedan takav da kupim. u plasteniku je skroz druga stvar,tu zemlja nije ležala jer nekoliko mjeseci kad leži nije isto kao i 20 godina.
Nije livada nego megjuredna obrada vocke, da se razumemo nece to ici lakse, ali glavu dajem da ce to freza obavitije,tak je danot-e,livada i plastenik su 2 različita pojma što se tiče frezanja...
Nije on rekao 20 godine ranije, nego je to rekao kad sam ja napisao post.I ja mislim slićno , DONATE plastenik je stvarno druga prića jer je rahlost puno veća nego vani , a ova godina ,,,,,,,,,,bez kiše od proljeća ,,,,,,,,,,, je užas tako da kao što kaže SELJAČIĆ nema velike razlike obićna obradiva parcela ili 20 godina neobrađivana a tebi bi isto preporućio ako možeš sa tomom u plastenik a znam da možeš napravi si podrivać za njega pa prvo podrovi a onda isfrezaj , zemlja će ti ispod ostati narašena frezaj samo površinski a nečeš baciti brazdu da ne hrpaš zemlju jer je to jako nezgodno u plasteniku .:rolleyess:
E potpuno si u pravo, zabeleska ti je na mesto, potpisujem, ali jbg, zurio sam@danot jbg vidim da si zafrezo paradajz on zna izbiti kad npr sijes alatu,blitvu....... pa stvara probleme,,,,,, znam jer imam pola hektara pod plastenikom
Dela prijatelu ko sto kazes ko prava, i dela vjeruj mi na pisana rjec vise nego svih MTK u moje selo, ljudi menjaju nozevi na 20 godine, a ja ih menjam svaka druga godina.., dela ta tvoja frezica ko prava., istina i Bog!., va zemlja u plasteniku je punooo lakša od livade, ko ča su rekli i ovi naši forumski frendovi., ALI za vo ča tebi treba je fakat rodjena!.-
Za Floru uopste se nemoze rjec da je skakavac, dok za jednu 506ticu, e to je pravi pravcani skakavac kojeg ja ni vraga ne bih ga preporucio, , dosta godine sam frezao sa 506, i na njega sam se ucio.a i skakavac je drukčiji za frezanje od vučene freze...
danot nije tebe niko krivo razumio,mi samo želimo reći da nije isto ledina i plastenik koji je svako malo obrađivan.
ja samo želim da malo prorahlim zemlju u voćnjaku jer je godinama ležala,a da mi je zemlja kao u tvom plasteniku ništa nebih ni radio i to bi mi bilo dovoljno.
u potrazi sam ovdje u blizini za jednim vlasnikom tome vinkovića da pofreza voćnjak ali ga nemogu pronaći.
DANOT , ni ja te nisam krivo razumio i sam se borim po plasteniku i vanjskoj zemlji te mislim da znam kakva je razlika , ali kakva je zemlja kod tebe to ipak ti najbolje znaš :roll:
SELJAĆIĆ , ja imam tomu ali me ne bi nagovorio da idem frezati ne pripremljeni voćnjak ni za kakve novce ,previše uništava traktor i frezu , pa vjerujem da nećeš imati uspijeha ni sa time čovjekom kojeg tržiš . Ako imaš priliku nađi nekoga da ti prođe sa podrivaćem biće dublje i kvalitetnije a nakon toga možeš tanjurati ili frezati a nećeš imati brazde baćene ni na jednu strano a zemlju ćeš super prorahliti te će lakše upiti vodu :roll:
hvala na savjetu, dobra ideja samo podrivač kao terminologija ovdje u mom kraju nepostoji,ma šalim se,nema toga ovdje.sve i da nađem nekog sa tomicom nema podrivača niko.Mora biti tomica jer su mi neki ogranci poniski pa nebih htio da mi traktor lomi ogranke.ako nenađem nikog,napraviću neki sjekač za mog labinca da načnem zelju pa da je poslije pofrezam.
Dobro shvatio sam da neće ići , ali da ne misliš da pričam uzalud ili da se samo hvalim evo pogledaj što sam sam napravio i u plasteniku radi odlićno . Podriva dublje nego što bi mogao orati a zemlju mi ne hrpa ni na jednu stranu , moj tomica to odradi bez po muke a isto bi odlićan posao odradio i u voćnjaku , obraditi ono što se može a ono što ostane vidjeti što bi se sa time dalo , Neznam za tvoje krošnje drveća ali vjerojatno nisu niže od moga plastenika
Imate u Bosni povrat na nove strojeve od 40% jel pa bi uzeo novo? Kod nas ima u ponudi samo s jednim motorom lombardini, a kod vas vidim da stavljaju kineske, a o njima nemam nikakvih saznanja. Pa uzmi sa starterom, da nemoraš namatat konop, elektropaljenje ti je možda nepotreban luksuz.
nisam znao da imamo povrat na novo. pitanje sam postavi jer mi ova grana mehanizacije nije toliko poznata pa pitam iskusnije poznavaoce.
meni se osobno više sviđaju ovi stariji modeli,ovi novi su puni plastike koja je sigurno skupa ko vrag ako dođe do loma,mislim da bi se dalo naći dobar polovan stroj za daleko manje novce koliko dođe novi...