• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
@danot jbg vidim da si zafrezo paradajz on zna izbiti kad npr sijes alatu,blitvu....... pa stvara probleme,,,,,, znam jer imam pola hektara pod plastenikom :D

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pa zar se takvi poslovi nerade noću? :lol:
Mislim...toliko truda oko dinama, i svetla...a ti radiš danju u plastaniku...:lol:
Dobro dere mali, solidna dubina...čak i previše.
pozzz joe!:weedman:
Jucer sam upalio dinamo u 19:00, a ugasio u 20:30, danas nije bio bas suncano pa zato:finga:

hajde probaj ga ufrezati na ledinu koja je ležala 20ak godina da vidim moželi jer mi se nudi jedan takav da kupim. u plasteniku je skroz druga stvar,tu zemlja nije ležala jer nekoliko mjeseci kad leži nije isto kao i 20 godina.
Ovak, do kuce sam imao mjesto od oko 100 kvadrata gde nije ulavao traktor, nije bio obradivano otac kaze oko 25 godine, Flora je to rjesila kada je kupjena, djetelina stara 7 godine, gde je bio jako ugazeno, Flora je to rjesila, ali sve to je bio pofrezano kasno jesenas, kad zemja je primila velika vlaga, inace nema nesto sta nisam frezao, zao mi je sta nemam slike od takve situacije

je,tak je danot-e,livada i plastenik su 2 različita pojma što se tiče frezanja...
Nije livada nego megjuredna obrada vocke, da se razumemo nece to ici lakse, ali glavu dajem da ce to freza obaviti

I ja mislim slićno , DONATE plastenik je stvarno druga prića jer je rahlost puno veća nego vani , a ova godina ,,,,,,,,,,bez kiše od proljeća ,,,,,,,,,,, je užas tako da kao što kaže SELJAČIĆ nema velike razlike obićna obradiva parcela ili 20 godina neobrađivana a tebi bi isto preporućio ako možeš sa tomom u plastenik a znam da možeš napravi si podrivać za njega pa prvo podrovi a onda isfrezaj , zemlja će ti ispod ostati narašena frezaj samo površinski a nečeš baciti brazdu da ne hrpaš zemlju jer je to jako nezgodno u plasteniku .:rolleyess:
Nije on rekao 20 godine ranije, nego je to rekao kad sam ja napisao post.
Nemogu bas sa tomom jer nemam prostora za manevri van plastenik, od jedna strana plastenika imam cca 1.2m.

Krumpironja, oram mali plastenice svaka druga godina, tek iduca godina kad zavrsi paradajza rasturam plastenice i tek tada oranje, a sad sa frezom.

G

GROF

Guest
., prijatelju moj mladi forumski danot!

., dela ta tvoja frezica ko prava., istina i Bog!., va zemlja u plasteniku je punooo lakša od livade, ko ča su rekli i ovi naši forumski frendovi., ALI za vo ča tebi treba je fakat rodjena!.-

., aj Bog!, čitamo se ...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
a i skakavac je drukčiji za frezanje od vučene freze...

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
@danot jbg vidim da si zafrezo paradajz on zna izbiti kad npr sijes alatu,blitvu....... pa stvara probleme,,,,,, znam jer imam pola hektara pod plastenikom :D
E potpuno si u pravo, zabeleska ti je na mesto, potpisujem, ali jbg, zurio sam:oops:
Danas opet frezao, ali sam ih skoro svik pokupio i dao da pojedu zecevi:mrgreen:

Uploaded with ImageShack.us

., dela ta tvoja frezica ko prava., istina i Bog!., va zemlja u plasteniku je punooo lakša od livade, ko ča su rekli i ovi naši forumski frendovi., ALI za vo ča tebi treba je fakat rodjena!.-
Dela prijatelu ko sto kazes ko prava, i dela vjeruj mi na pisana rjec vise nego svih MTK u moje selo, ljudi menjaju nozevi na 20 godine, a ja ih menjam svaka druga godina.
Bilo je rjec o frezanja nepoorana zemja, zato sam postavio slike, jer i ovo je frezanje nepoorana zemja koja prilikom berbe u blato je jako ugazena, pa sad neznam kako me ljudi svatili, izgleda nes krivo, a sam hteo da dam svog komentar:(

a i skakavac je drukčiji za frezanje od vučene freze...
Za Floru uopste se nemoze rjec da je skakavac, dok za jednu 506ticu, e to je pravi pravcani skakavac kojeg ja ni vraga ne bih ga preporucio, , dosta godine sam frezao sa 506, i na njega sam se ucio.
Stvar je o tome sta kod flora glavna osovina sa nozevima se dosta sporije okrece,i zbog to te ne umori i nakon dan frezanja, a kod 506 brze, i jako trciz po nju. Sporije radi, ali brze si gotov!
Prosla godina sam frezao 36 plastenice po 100 kvadrata usluzno, dakle ukupno 3600 kvadrata, a ni jednom nisam napravio pauza. Na kraja dana jeste sam umoran, ali i nisam bas prepuno. Da to frezam sa 506 odmarao bi ohohooo, i nakon to bi "3 dana spavao".
Flora uopste nije skakavac, koliko mirno freza je to cudo jedno, skoro uvjek radim sa jednu ruku. Flora je skakavac za onog koj nije frezao nikad sa 506!
Pozdrav:partyman:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
danot nije tebe niko krivo razumio,mi samo želimo reći da nije isto ledina i plastenik koji je svako malo obrađivan.

ja samo želim da malo prorahlim zemlju u voćnjaku jer je godinama ležala,a da mi je zemlja kao u tvom plasteniku ništa nebih ni radio i to bi mi bilo dovoljno.

u potrazi sam ovdje u blizini za jednim vlasnikom tome vinkovića da pofreza voćnjak ali ga nemogu pronaći.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
danot nije tebe niko krivo razumio,mi samo želimo reći da nije isto ledina i plastenik koji je svako malo obrađivan.

ja samo želim da malo prorahlim zemlju u voćnjaku jer je godinama ležala,a da mi je zemlja kao u tvom plasteniku ništa nebih ni radio i to bi mi bilo dovoljno.

u potrazi sam ovdje u blizini za jednim vlasnikom tome vinkovića da pofreza voćnjak ali ga nemogu pronaći.

ma to sam i ja mislio ali smo se krivo razumjeli....
ma probao sam ja 506-ticu,ima je susjed....živa koma od kultivatora ali za nuždu bi poslužila...

S

staffmen

Guest
zato se ja sa svojom 506-icom nit ne namjeravam mucit oko frezanja a necu nit probat. Za to je mondial stvoren.
Al transport odrađuje vrhunski makar voli malo vise popit, al nema veze.
Konstantno je u pretovaru, zato sam i vec lagano spigao osovinu na prikolici:axe::roll:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
DANOT , ni ja te nisam krivo razumio i sam se borim po plasteniku i vanjskoj zemlji te mislim da znam kakva je razlika , ali kakva je zemlja kod tebe to ipak ti najbolje znaš :roll:

SELJAĆIĆ , ja imam tomu ali me ne bi nagovorio da idem frezati ne pripremljeni voćnjak ni za kakve novce ,previše uništava traktor i frezu , pa vjerujem da nećeš imati uspijeha ni sa time čovjekom kojeg tržiš . Ako imaš priliku nađi nekoga da ti prođe sa podrivaćem biće dublje i kvalitetnije a nakon toga možeš tanjurati ili frezati a nećeš imati brazde baćene ni na jednu strano a zemlju ćeš super prorahliti te će lakše upiti vodu :roll:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
DANOT , ni ja te nisam krivo razumio i sam se borim po plasteniku i vanjskoj zemlji te mislim da znam kakva je razlika , ali kakva je zemlja kod tebe to ipak ti najbolje znaš :roll:

SELJAĆIĆ , ja imam tomu ali me ne bi nagovorio da idem frezati ne pripremljeni voćnjak ni za kakve novce ,previše uništava traktor i frezu , pa vjerujem da nećeš imati uspijeha ni sa time čovjekom kojeg tržiš . Ako imaš priliku nađi nekoga da ti prođe sa podrivaćem biće dublje i kvalitetnije a nakon toga možeš tanjurati ili frezati a nećeš imati brazde baćene ni na jednu strano a zemlju ćeš super prorahliti te će lakše upiti vodu :roll:

hvala na savjetu, dobra ideja samo podrivač kao terminologija ovdje u mom kraju nepostoji,ma šalim se,nema toga ovdje.sve i da nađem nekog sa tomicom nema podrivača niko.Mora biti tomica jer su mi neki ogranci poniski pa nebih htio da mi traktor lomi ogranke.ako nenađem nikog,napraviću neki sjekač za mog labinca da načnem zelju pa da je poslije pofrezam.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

bećari odite pod temu Flora 55 imate moje slike gdje sam ja frezao ledinu u borovima pa vidjet če te djela od labinca

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
hvala na savjetu, dobra ideja samo podrivač kao terminologija ovdje u mom kraju nepostoji,ma šalim se,nema toga ovdje.sve i da nađem nekog sa tomicom nema podrivača niko.Mora biti tomica jer su mi neki ogranci poniski pa nebih htio da mi traktor lomi ogranke.ako nenađem nikog,napraviću neki sjekač za mog labinca da načnem zelju pa da je poslije pofrezam.

Dobro shvatio sam da neće ići , ali da ne misliš da pričam uzalud ili da se samo hvalim evo pogledaj što sam sam napravio i u plasteniku radi odlićno . Podriva dublje nego što bi mogao orati a zemlju mi ne hrpa ni na jednu stranu , moj tomica to odradi bez po muke a isto bi odlićan posao odradio i u voćnjaku , obraditi ono što se može a ono što ostane vidjeti što bi se sa time dalo , Neznam za tvoje krošnje drveća ali vjerojatno nisu niže od moga plastenika

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Dobro shvatio sam da neće ići , ali da ne misliš da pričam uzalud ili da se samo hvalim evo pogledaj što sam sam napravio i u plasteniku radi odlićno . Podriva dublje nego što bi mogao orati a zemlju mi ne hrpa ni na jednu stranu , moj tomica to odradi bez po muke a isto bi odlićan posao odradio i u voćnjaku , obraditi ono što se može a ono što ostane vidjeti što bi se sa time dalo , Neznam za tvoje krošnje drveća ali vjerojatno nisu niže od moga plastenika

dobro sam ja tebe razumio i naravno da imaš čime da se pohvališ.vidio sam slike tvog tomice i podrivača još prije i stvarno super riješenje.
moja zamisao je bila da se jednom prođe pored voćki sa obje strane i to je to,ostalo bi se odradilo frezom. to moram za iduću godinu pripremiti jer neželim da mi voćke zbog suše pate a da zalijevam nerahlu zemlju to je veliki gubitak.

anel 558

Novi član
Tu od
13 Sij 2011
Poruka
17
Pozdrav za sve forumase i ljubitelje labina, imam jedno pitanje ali nisam stigao da procitam sve postove pa ste mozda i odgovorili na njega.
Zelio bih da postanem vlasnik jednog novog labinca tps super special green pa me zanima sta vi preporucujute, koji motor i da li uzeti sa paljenjem na kljuc ili standardni.Hvala

anel 558

Novi član
Tu od
13 Sij 2011
Poruka
17
Imate u Bosni povrat na nove strojeve od 40% jel pa bi uzeo novo? Kod nas ima u ponudi samo s jednim motorom lombardini, a kod vas vidim da stavljaju kineske, a o njima nemam nikakvih saznanja. Pa uzmi sa starterom, da nemoraš namatat konop, elektropaljenje ti je možda nepotreban luksuz.

nisam znao da imamo povrat na novo. pitanje sam postavi jer mi ova grana mehanizacije nije toliko poznata pa pitam iskusnije poznavaoce.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
nisam znao da imamo povrat na novo. pitanje sam postavi jer mi ova grana mehanizacije nije toliko poznata pa pitam iskusnije poznavaoce.

Ako živiš u dijelu BiH gdje se poljoprivrednici više cijene dobiješ do 40% sredstava nazad,a u drugom dijelu BiH nećeš dobiti ništa,čak ni garanciju.Ako hoćeš bolje proći kupi privatno stariji model i bićeš zadovoljniji.

anel 558

Novi član
Tu od
13 Sij 2011
Poruka
17
I ja sam razmisljao na tu ideju ali ne raspolazem sa sredstvima, moja duznost ce bit koistenje i odrzavanje mtk, mada se kod nas moze naci odlican IMT 558 za iste pare

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
meni se osobno više sviđaju ovi stariji modeli,ovi novi su puni plastike koja je sigurno skupa ko vrag ako dođe do loma,mislim da bi se dalo naći dobar polovan stroj za daleko manje novce koliko dođe novi...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
meni se osobno više sviđaju ovi stariji modeli,ovi novi su puni plastike koja je sigurno skupa ko vrag ako dođe do loma,mislim da bi se dalo naći dobar polovan stroj za daleko manje novce koliko dođe novi...

ovi novi nisu napravljeni da služe 20 godina i više,neko su napravljeni da svako malo moraš na servis

Najnoviji postovi

Na vrh