Pošto sam danas imao Riječki đir, između ostalog posjetio sam prijatelja Zdravka Matulja. Inače ko ne zna Zdravko je negdašnji prvak u motociklizmu do 50 cm3 (koji se je vozio na Preluku), naravno sad bivše Jugoslavije.
Evo nekoliko sličica njegovoga sadašnjeg projekta. Slaže Tomos DMS 50, koji je u originalnoj verziji proizveden u Tomos - Koper godine 1976. - 77., napravljeno ih je bilo svega nekih petnaestak komada.
Koliko sam uspio pohvatati iz njegovog kratkog izlaganja, okvir je radio sam. Doboš nazad je od petnajstice, prednja glavčina ja napravljena i sad ima jedan disk, u originalu su bila dva diska naprijed. Vilice su Pajoli, koje su kraćene i prilagođene. Zadnji amortizeri isto su kraćeni i prilagođeni.
Karburator je 24 SSI Dellorto. Inače motor se vrti do cca 15000,00 o/min i može postići brzinu do 160 - 170 KM/sat.
Na prvoj slici se vidi glava i djelomično (cilindar), pošto ima vodeno hlađenje cilindar je jednim dijelom poklopljen glavom (kojom cirkulira voda) radi boljeg hlađenja cilindra.
Tu je sad u fazi izrade hladnjak. Znači dio hladnjak je izrežen od 101, i sad ga treba zatvorit sa donjom i gornjom komorom.
Nastavak slijedi, imam još nekoliko slika i detalja o tom motoru.