• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motori tomos

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,721
Bing je fergazer, sad sam pogledao i usput izmjerio oko 7 bara da ima kompresiju. Naravno da se je potrgala niva kineska ručica gasa tako da do daljnjega za sad ništa.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,345
@jocc pozdrav, nemoj mi zamjeriti na uletu.
Ja sam Tomos UMO 6 motor puno puta mjerio kompresiju, dok sam sebi popravljao, a imao sam s tim motorom kosilicu, kopačicu, mješalicu za beton i špricu "na šlaufe". Dok sam bio oko 10 bara kompresije, nakon slaganja onda sam znao da je to top motorček.
Mislim si da možda ipak nije dovoljno kod tebe tih izmjerenih 7 bara. Čak vjerujem da je i tvoj fefgazer još solidan i dobar.
Možda me neki bolji poznavaoc kao @MUHA ili @brgud uvjere da sam u krivu, ali ja sam postizao ovakve izmjerene pritiske.
Za sina sam davno davno slagao karting, još nije išao u školu, s Tomos automatik motorom, nakon puno zafrkancije i eksperimenata, vozio je on po pisti našeg aerodroma i do 120 km/h, jedva sam ga pratio u Yugiću. Danas se ne može ni priči na tu pistu, avioni lete svakodnevno, čak i prekrasni poslovni mlažnjaci... Imao sam na tom motoru probleme s auspuhom. Kakvog sam god napravio znao ga je rastopiti u ludovanju i auspuh bi jednostavno otpao. Igrao sam se s tim motorom i njegovim automatskim kuplungom, jer ga je puno put zavario, zalijepio... Bio sam mlad i lud, složio sam djetetu projektil, svi su se u obitelji svađali protiv mene. Kolege su mi pomogle napraviti hidraulične kočnice i sin je skužio sve mogućnosti tog kartinga i uživao u ludovanju. Tomos je išao kao sam vrag. Na kraju sam taj karting zamijenio s kolegom s posla i dobio u zamjenu Zastavu 128. Sin ga je prerastao, jednom sam mu produžio okvir za 11 cm, više nije imalo smisla.

Mislim za kraj da trebaš poboljšati kompresiju, prema 10 bara, zadrži za sad fergazer i možda dobiješ svoj novi moto projektil. Želim ti da uspiješ. (Može biti i nešto duži put, ali zadovoljstvo bude nenadmašno dok uspiješ.) 🥂

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,721
Hvala na željama, motor je od supruge, pa to njoj slažem da se malo provoza. Na žalost dok sam bio mlađi nije bilo mogućnosti za motor i sad me nekako već i iskreno prošla volja. Izgleda da moram polako sam to početi slagati i izgleda da ova brza rješenja nisu baš od dugoročne koristi. Ma još mi najgore da za svaku sitnicu moram nešto naručiti jer lokalno nemaš gdje što za kupiti. Kad prođe sezona poljoprivrednih poslova i moj malčer zaživi onda bude ovo ako ne uspijem malo usput.

Najnoviji postovi

Na vrh