• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
imam averziju prema Kratko Trajnim Motociklima...

Primjerke koji natuku preko 30 000km bez kvarova nabrojiš na prste...

Istina 990 adventure je iznimka al svejedno ne hvala...
A što fali tom KTMu? Neki detajli su mi malo čudni ali koji motor jih nema? Inače mislim da bi se ja lako privikao na njega:(nod):

B

bosniahos

Guest
Mišljenja san da su svi motorcikli dobri,manje više.Esad tu je presudan oni financijski moment,stručno rečeno.Uložil san u motor 150.000.00 kn,znači nekoliko novih srednje klase,i bil je ok. do ...........Sad da rasprodam večinu ili sve što imam još bi si mogal jedan takav ili dva priuštit al bi bil kruha gladan, a krizna su vremena,mislim dasam se jasno izrazil.Kako bi rekal moj kum-bil bu dober i oni star 35 let sad,dok nemam zadrugog pare.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
nemogu spavat...

ni sam neznam kolko je sati zbog ove promjene vremena....

najveći problem trenutno mi je što sam odjavil motor....

razmišljam da sjednem svejedno i napravm krug....

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Otprilike te razumijem..

To je samo mala kriza, ne treba se prenagliti. Makar je vrijeme savršeno za motor, a ove boje jeseni su melem za oči. Još kad ima lišća po cesti, pa ga motor uskovitla.. To je prizor!:(clap)::icon_pray:

B

bosniahos

Guest
kaznit čete, tako da ti ne savitujem tako nešta.Tako da regaš više puta motor kada stigne račun-kazna.

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Pozz. i kod mene je ovo vrijeme extra za vožnju, motor registriran i sve spremeno, ali je...em mu mater, nešto svijet navalio na neke radove, pa u slobodno vrijeme nesilazim s traktora, valjda i njih ovo vrijeme iznenadilo pa se samo nešto ore i sije, ali neka kapne koja i para u džep.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
hehe, ja svog trebam malo pobrisat prije ikakvog fotkanja..

evo danas isao oko 7:40h na posao s motorom ko i svaki dan,
a temperatura 17 stupnjeva?!?!

skoro sam odđiral dalje, a ne ne posal :icon_lol:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
vrijeme je stvarno divlje, jutro u 7 na gradilištu samo što nisam bio u kratkim rukavima a kad se sjetim u ljetnim mjesecima sam se znal pošteno smrznut ujutro....

Na kraju jučer se nisam vozil, našal sam ekipu za jakuševac pa smo lamentirali po autosajmu....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Iskoristilo se dana, a mogu reći i opustilo..

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ej Markec, šta ti je ovo?? Jel ovo neka tvoja prinova? :icon_biggrin: Nadam se da je!

PS
Inače temperature su dobre ali cesta je onako, opasna. Tamo gde nema sunca je vlažna cesta. Asfalt hladan... Dobro, može se malo vozikati ali oprez mora biti, bez forsiranja...

Ja pre nekih 10 dana napravijo sam poslednji đir. Malo mi je žao što propuštam ove zadnje prilike jer je vrijeme više nego ugodno a ja svaki dam radim poslove oko kuče a motor stoji. A dobro, i za posao je fino ovo vrijeme. Mislim da su nam ovaki dani pri kraju.
Kad sam išal 12.9. u Istru, ujutro kad sam krenuo od kuče je bilo 6,5 stepeni :icon_lol: a sad kraj 10. mjeseca i temperature puno ugodnije nego tad.

Inače temperature su ugodne ali cesta više nije to to. Kod nas ponegde gde nema sunca vlažna je cesta, asfalt hladan... Može se vozit ali polako bez forsiranja, oprez mora biti.

Posljednje uređivanje:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Inače temperature su dobre ali cesta je onako, opasna. Tamo gde nema sunca je vlažna cesta. Asfalt hladan... Dobro, može se malo vozikati ali oprez mora biti, bez forsiranja...

Pozdrav Peter!

Nije prinova, a nije ni tatin!:(emo): Od brata je..:(happy):

Sve je bilo ovako kao što si napisao.. U subotu je brat imao potencijalnog kupca za Hondu, pa ga je bio izvukao na sunce. Meni palo k'o kec na deset..
Fino u brege, posjetio tetu i tetka, kolegicu s posla i preplašio drugu kad sam prozujao pored njenog auta.. Za finale, laganih 180km/h na ravnici duljine oko 1 km..
Inače, nikad ne bih imao ovakav tip motora. Ubile me ruke, neudoban je i prgav..

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Bio sam i ja pre koji mjesec i pol posudijo od brata Fazer 1000 i išao na đir. Inače mašina žestoka, leti to... ali opet nije to za mene. Više volim sjedeti ispravno, voziti bilo gde, asfalt, makedam... Za sad ostajem na enduru.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Baš planiram i mozgam oko tih motora ovih dana..

I opet, kad se sve sumira, kupio bih maxi skuter između 250 i 500 ccm. Sve više od toga mi je preskupo za održavati i komplicirano, a i gdje da dođem do izražaja sa svom tom snagom? Murjaci su na svakom potezu..

LP

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
tako si i ja gruntam malo uspravniji upravljac jednog dana nabavit za ovog mog traktorskog V-twina...

pa bi se vozil ko peter, malo uspravnije i udobnije,
a posto je motor "naked" nece igrat ulogu ako budem malo vislje...

hihi, al je bilo prije dva tjedna prohladno u jutro, gle kako bijelo dimi na choku...

PHOTO_20131015_074950_zps39973f11.jpg

Markec, posto si laganiji na gasu, kaj velis na Pegaso?
ili barem KLE, znam da ti se neda saltat, ali dosta putujes na more,
po meni je tu mjenjac bolji od varia... isprobano...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Peter, kaj pomeniš?

Ovako bih nešto planirao za idući motor, ali me cijena ubija..

800px-Paris_-_Salon_de_la_moto_2011_-_Piaggio_-_X10_350_-_004.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Šta da ti kažem, ne kužim se najbolje u skutere ali vidim da je udoban, ljepih linija, izgleda ni tak, kako da kažem, močno. Udoban za vožnju, za polako i sigurno kruzanje do Paga :icon_wink:.

Ako sam iskren, ja se pridružavam Josi. Mjenjač je ipak mjenjač. A dobro, šta kome odgovara, meni bez mjenjača ništa. A ne mislim da mora svako tako misliti ko ja, nekome odgovara ovo drugome ono pa to cjenim. Na sreču ima za svakoga ponešto pa se može odabrati pa tako i ti. Ja ti priušti toga na sliki ako je to ono što si želiš i mislim da nije loša mašinica.

Josa
Možeš ti komotno staviti udobniji upravljač, to če ti koristiti. Vjerovatno neče ništa pogoršati izled motora. A ponekad je bolje izgubiti na izgledu (što kod tebe nit nije nužno da je tako) i pridobiti na udobnosti i efikasnosti.
I ja sam stavijo na upravljač neke produžetke koji omogučuju da je upravljač više prema meni, čak izgled nije nešto pogoršan ali mogu sam malo naštelat upravljač kako meni odgovara.
Što se izgleda tiče, ja sam stavil nosače za kofere pozadi za koje znam da pogoršaju izgled motora ali oni su koristni pa če tamo i ostat. Več mi pao motor na stranu (nije bilo u vožnji) i motoru nije bilo ništa. Ogrebotine su bile samo na tim okvirima koji su odlično zaštitili i odradili posao. Te ogrebotine sam ispravijo u pola sata i nema ni traga više.

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
malo ektremnije od voznju do posao :(whew):
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=3nrJec0dk2Q[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Gb8TPcOg2zA[/YT]

ajkula

Dobro znana faca
Tu od