XT600 je moj prvi motor..
Mene je s motorima zarazil moj tetak, tamo negdje kad sam bio u 5-6 razredu osnovne i od tada ne prestaje moja opsesija s njima kao i navaljivanje starcima da mi kupe motor.
Od prvog kategoričkog NE bio sam toliko dosadan da je bilo OK, može ali uz caku dobit ćeš onolko novaca koliko sam skupiš. Mislili oni proć će me il ću eventualno skupit pola za nekog autmatica ili apn-ca... Mislim da sam neke 3 godine mučki sakrivao i od sebe i od drugih svaku kunu i marku koju sam dobio ( bile su još Dojč marke u opticaju)....
Kad je došlo vrijeme, pronašao ga, rekao starcima ajmoo i više nisu imali izbora. Od njihovog očekivanja nekog apn-ca ili eventualno neke 125-ice ja zagrizao za XT600....
Godina je bila 1997/8 ja klinac 14-15 god navukao 3000DM starci morali dat još skoro 3000.... Yamaha je bila 3 god stari Xt600 s 6000km... Ja sam u godini dana natukal 16 000... (cca 40kn je bio pun rezervoar)
Za jaknu i kacigu radil sam cijelo iduće ljeto, poklopilo se baš da moram odratit praksu na kojoj sam bio jako dobro nagrađen.. Starci mi platili vozački ( sve skupa s svim testovima i liječničkim je to tada koštalo u rangu današnjih 100 eur), znam da sam išal s 15.5 god polagat i da kad sam dobio rozu bez one napomene za 125ccm da sreći nije bilo kraja... Imao sam ga neke 3 godine, neke nepovoljne situacije i škola su odnijele svoje....
Nakon tog motora mislim da je bila pauza više od 10 god. onda sam kratko vijeme promijenio 2 Pegasa - stariji i novi.
Sad sam opet bez motora.... Al ne za dugo