• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorna pila STEEL

ctx80

Član
Tu od
3 Kol 2011
Poruka
76
ovu zimu vidim u oglasu tip prodaje novu nekorištenu STIHL MS440 za 2000kn odem pogledat kad ono neko smeće na kojem piše steel uglavnom podsjeća malo na stihl i neko ko nije imo stihl u rukama lako se zajebe još meni tip govori da se zove steel jer se proizvodi u austriji i da je to ustvari stihl tvornica

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
ekipa ima li tko kakvu steel rashodovanu, trebal bi za svoju bocni poklopac lanca i lamelu a ako ponudite za razumnu cijenu uzmem i cijelu! Inače imam onu neku steel 440, i dosta nas solidno sluzi, nazagala je vec min. 100 metri gacije i radi kolko para tolko muzike! dok radi ju ne gasimo nego sam tjeramo ko vraga jer ako ju ugasimo onda pola sata nema boga da ju upališ!:supz:

prednost okolica međimurja, zagorje, podravina...:gitarist:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
ekipa ima li tko kakvu steel rashodovanu, trebal bi za svoju bocni poklopac lanca i lamelu a ako ponudite za razumnu cijenu uzmem i cijelu! Inače imam onu neku steel 440, i dosta nas solidno sluzi, nazagala je vec min. 100 metri gacije i radi kolko para tolko muzike! dok radi ju ne gasimo nego sam tjeramo ko vraga jer ako ju ugasimo onda pola sata nema boga da ju upališ!:supz:

prednost okolica međimurja, zagorje, podravina...:gitarist:
malo proguglaš i nađeš:
http://www.njuskalo.hr/sumarstvo-strojevi-oprema/motorna-pila-steel-neispravna-djelove-oglas-4360185

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82

u koliko godina je izradila 100 m i koliko ti dugo treba da napraviš 5m

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Ja bi rekel da mu to zavisi kak su mu debele gacije :)

Jučer mi je kolega donesel jednu takvu kineskinju slična steelu al piše nekaj drugo.Čak ima i oregom list i lanac 8)
Ne pali i baca mu gorivo na auspuh.Budem to ove dane pogledal pa da vidimo kaj muči kosooku :D

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=wFZcLouaRwI&feature=related[/YT]
8)

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Sorry kaj nisam prije odgovoril! Imamo ju 3 godine tak da se kod na s isplatila samo kaj treba imati živce za raditi sa njom jer stalno treba nekaj dotezati ili poštelavati, ali za te pare(600 kn) je dobra!

universal340

Član
Tu od
29 Kol 2011
Poruka
82
ja imam steel 440 koju je kupil moj deda za sitne pare od nekog švercera koji je došel s autom i ponudil mu motorku pa ju je kupil. već ju imam dvije godine i još ni niš krepalo. imam i stihlovku 45 pa sa stihlovkom samo srušim drvo i pilim na metar, a sa steel raspiljavam grane. oče i steel prepiliti glavu drva ali ak ju male stisnete odma se guti, a stihlovku morem stiskati kolke hoću i nebu stala. razlike je jako velika između steel i stihl. deda je misli da piše stihl na steel motorke pa ju je kupil. :D

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
ja imam steel 440 koju je kupil moj deda za sitne pare od nekog švercera koji je došel s autom i ponudil mu motorku pa ju je kupil. već ju imam dvije godine i još ni niš krepalo. imam i stihlovku 45 pa sa stihlovkom samo srušim drvo i pilim na metar, a sa steel raspiljavam grane. oče i steel prepiliti glavu drva ali ak ju male stisnete odma se guti, a stihlovku morem stiskati kolke hoću i nebu stala. razlike je jako velika između steel i stihl. deda je misli da piše stihl na steel motorke pa ju je kupil. :D

niti jednu pilu nesmiješ stiskat, u biti ljudi stišću i kada je lanac tup i onda siluju i trgaju sve

red_bull

Novi član
Tu od
16 Kol 2012
Poruka
19
to sam negdje več vidio ali mi je nekako nevjerojatno da se tako raspada

Zašto? pa ovo je ko da uspoređuješ mercedes slk sa daciom logan..
Nrmože biti isto , mada se u oba auta možeš vozit.. "Kulike penezi tulike mužike" :lol:

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
Zašto? pa ovo je ko da uspoređuješ mercedes slk sa daciom logan..
Nrmože biti isto , mada se u oba auta možeš vozit.. "Kulike penezi tulike mužike" :lol:

to je ipak netko morao osmisliti(nije smio samo prekopirati) taj netko bi trebao biti nekakav ing., trebao bi misliti na sigurnost rukovatelja.
Ja kažem uvjek nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftine stvari
:gitarist:

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Zbog sigurnosti rukavatelja i švabo ovako postupi sa šteelericama.

1146128_1_2wob4208jpg0.jpg

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Dižem ovu temu o "kineskinjama" jer sam kupil ove jeseni jednu i da ju previše ne hvalim (puj, puj) odradila mi je 10 m3 drva bez kvara.

Imala je dječjih bolesti u početku i računal sam na to.

Lijepo sam joj kupil oregon lanac, a staroga-novoga bacil pa si nek misli. Ovo ostalo je kak je kupljena.

Kad je došla lijepo sam ju rastavil na sastavne dijelove (jedino je nisam polovil i klip otvaral).

Malo se plastike postružu sa skalpelom i kod 2-3 zagrijavanja vidi se kaj još treba preštimati.

Uglavnom zaslužila se je skupa sa lancom i turpijom na 5 metru, a moja familija se bude lijepo grijali sljedeče zime sa tim drvima.

Pitanje za one koji imaju takav "pakleni stroj", kak ste riješili da pila ne štopa onu rupu kroz koju se na vodilici podmazuje lanac.

Pumpa radi fino dobavlja ulje, ali ju stalno štopa piljevina.
Ja dnevno napilim cca 3m3 drva poslje očistim sve sa lančane strane i drugi dan kad idem masti lanc prvih 1m3 poslje bi ju trebal raskapati, ali di na terenu da je tolko mazim i pazim.
Sreča drva su bila tanja i uglavnom vrba i slično (jagned), no danas sam rezal samo "kotače" fi fi 40 cm i dal sam si vremena da tu i tam ručno podmažem jelte tam di treba.

MOja ideja je da se ona rupa na vodilici treba malo prebrusiti, jel bude to pomoglo neznam, zato i pitam.
Ako se je netko od forumaša bavil sa ovim problemom lijepo molim da se javi pa da malo razglabamo o tome.
Pozdrav.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
dok sam imao enhela imao je mali otvor na vodilici za ulje i cesto se stopao. na vilageru je duplo veca rupa i retko bas retko stopa.jedino sam primetio da kad uhvati zemlje slucajno hoce ponekad zastopati. ali veca je i pumpa i verovatno lakse dostavlja .

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Ja to nebi kupil ni da mi da tri za 100kn. Dok mi takav gnoj neko donese na servis uopće neću gledat. Ne velim da nebi mogla šikaru rezat, al ak nekaj kupujem onda gledam da to imam dugo i da me dobro služi a ne da razhebem u šikarju. Dečki, problemi su s dijelovima kasnije kad nekaj rikne. Zato radije kolega Daniels kupi staru tomos-husqvarnu ili stihlovku koja te bu još dugo služila.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Moguce je da ova oregon vodilica ne naljeze na kuciste koje je tak napravljeno kak je ili je neka preinaka da ne pase nijedna vodilica osim njegove.
Mozda bi bilo bolje nebi se tak stopala da povecas vecu rupicu na vodilici za pola ili za 1mm.
Ocito je cjeli sklop tak konstruiran da ne baca piljevinu sirom kod i oko lancanika nego ju vraca u vodilicu i stopa.

orašar

Član
Tu od
17 Lip 2013
Poruka
74
Vica: bilo bi dobro da neko poslika tu rupu na vodilici, da vidim jel se da prepravit na ovoj mojoj.

Jurek: i meni se gadila. Nemamo šumu nek par stabala ispred svake zemlje, bilo kako bilo nisam ni sanjal da bi za 500 kn-a mogel piliti godinama. Voli da se pazi na nju malo više nego originalne pile, ali da reže reže.

Oficir: vodilica je ostala njezina (iznenađujuče dobro zakaljena), lanac sam kupil oregon. Mjesta nalijeganja vodilice i te rupe za podmazivanje su ok. Mogu primjetiti da je vodilica dosta dublja od lanca pa dužinom ostaje piljevine u kanalu.

Izgleda da budem moral raskopati susjedovu husku da vidim kakva je tam rupa.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Evo danas u Križevcima jedan TRGOVAC nudi Steel pile po 500 kn tko kupi 5 ili više po 300 kn sad ništ ne kužim pa koliko je on platil i tko ih radi za toliko novaca :mur:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kinezi to fakticki rade na kg. mnogo slicnih ili identicnih testera pod vise naziva. jako su jeftine samo je pitanje koliko ruku prodje i koliko ko zaceni .recu jednu usporedbu. motor kipor koji sam kupio kod mene kosta od 350-400 eur .ja sam ga narucio iz okoline novog pazara to je blizu kosova odakle dolaze i kod njega je 250-270 eur. a na kosovu isti motor je 130-160 eur. i tamo ko ga je doneo morao je zaraditi pa sad vidite posto je tamo gde se proizvodi. tako je i za testere. nasi da kazem ljudi uzimaju debeo kajmak na svemu. sto se tice vodilice i kod mene se u dnu uvek nakupi pomalo piljevine ali nesmeta. na viligeru je oko 3mm rupica za ulje a na enhelu malom je oko 2mm.

Najnoviji postovi

Na vrh