• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
E baš iz tog razloga motornog naravno novog uvjek mora biti i tako sam kreno kad sam kupio pile i tako nastavio ništ im nije.Ulje za mješavinu isto vozio sam Tomos motor na motorno ulje i išo je samo ga češće protresi al to je bilo za nuždu.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
A sta se komplicira? 10 litara super 3 ulja skoro 35 eura, 10 litara lancola 30 eura, jesam ja blesav ili mi se cini da je lancol jeftiniji od motornog ulja?
Jedno vrijeme su moji kod kuće koristili super 5 umjesto lancola... Rezultat je bilo povećano trošenje vodilica, lančanika itd...

Lancol je ljepljiv dok motorno ulje ima drugačije svojstva....

Danas opet koristimo Lancol :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Probal sam sa sintetičkin uljem za getribe, gradacije 320, na "opip slično Lancolu".
Iako je bilo dovoljno ulja, nije dobro podmazivalo. Vodilica je "bila suha" iako je lanc napravil masni trag na podlozi.
INA Lancol je (meni) najbolje ulje, koliko god koštalo.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Samo nek se ima sta rezati a kako vidim iz godine u godinu je sve teze za nabaviti drva,to je mislim veći problem od ulja.Prodaju se drva velikim igračima a narodu sve manje nažalost istina.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nisam ni pitao koji je tip motorke. Jebiga, odavno je postalo normalno na ovom forumu da se ne pokušava pomoći nego se pokušava biti smiješan. Zato vas svaki dan i ima sve više. Svejedno hvala 👍.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Izgleda da se može samo na PRO modelu podešavati ulje, ako nema dekompresor nije PRO (kao i rupu za podešavanje). Moguće je isto da je pokretanje uljne pumpe izravno s radilice, ne preko kvačila pa pumpa ulje i u leru.
Ako slabo pumpa,a nije nešto zaštopano, vjerojatno se istrošio mehanizam pumpe.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ima dekompresor. Ima bočno podešavanje zategnutosti lanca. Ulje potroši kako bi ga i sam podesio, rezervar goriva i rezervar ulja.
To ti je tak sa neukima. Nisam profi šumar nego samo po potrebi i onda još i pitam svašta. 👍

Najnoviji postovi

Na vrh