poznato mi je da stilove vodilice i lanci imaju 1,6 širinu, i da samo na Stihl vodilicu paše i Stihlov lanac da su ostale vodilice 1,5 mm ali, barem je tako na 3/8 koje sam do koristio, dužina od 40 mi je previše i samo smeta, jer na Jonsoretki 2165 (4,6 ks, 13000 obrtaja) u originalu imam 45 vodilicu koju koristim samo za rušenje i eventualno prerezivanje debljih komada, napravio sam malo prerade i dorade i na nju stavio Stihlovu duromatic od 40 cm i savršeno je tako da sa ovom 26 nebi išao preko 30 eventualno 33 ili koliko je već broj jači od 30 cm, za kresanje i rad u šumi na linijama (vrhovi) tih 30 je po meni savršeno jer što je duže to samo smeta i uvijek negdje zapinješ sa vrhom a sa vrhom se ne reže, iz iskustva ma je poznato da skoro svi proizvođači stavljaju za broj ili čak 2 duže vodilice na nove motorke a to je po meni samo radi toga što su i oni svjesni da je to previše i da dođeš opet kod njih kupiti kraču, jbg, trgovci,
- čuo sam komentare da brze motorke kao npr. Husqvarna, Jonsored i poneki modeli Stihla sa kračim lancima prije zatupe zube ali meni se to čini samo kao teorija jer iz iskustva to ne mogu potvrditi,
- dali je tko kupovao i koristi " Winsdor" vodim da se prodaju po Njuškalu i da su dosta povoljne a sada kakva je kvaliteta to ne znam, navodno su Kanadske kao i Oregon