Ja na 038 AV imam več par godian Rolomatic 40 cm, lanac je 3/8 čoškaš, onaj s velikim zubima
Pila je živa aždaja, kaj je da je, za moje potrebe dost jaka, več pomalo i preteška
Prijeje bila Duromatic vodilica i ta ej pojela lancov i lancov, stavil bi ja opet duromatic, pošto se bliži vreme izmjene vodilice, ali je duromatic masno skup!
Ova stara bude potrošila još jednoga lanca i onda je za otpis i najvjerojatnije ide opet rolomatic gore 40 cm, 3/8 i novi lančanik i to je to, pak bum 5 godina miran
Kaj se tiće MS 280, na njoj je isto rolomatic vodilica, ali malo drugačijeg oblika, korak je 325, isto 40 cm, to joj je još original vodilica, i sad moram kupiti novu vodilicu lanac i lančanik obavezno, jer je ovo sve potpuno gotovo.
Zanima me dal može na 280 lančanik, vodilica i lanac s korakom 3/8, da bude isto ko i na 038, ili bude to malo veliki zalogaj za nju, ak su u originalu predvidjeli manji lanac s korakom 325, 40 cm, možda bolje da tak i ostane???
Zanima me vaše mišljenje između dvije vrste lanaca, čoškaša i onog kaj ima zaobljene zube!
Koje su točne oznake tih lanaca i koji su bolji, skuplji, jeftiniji, sve original stihl u koracima 3/8 i 325???
I još jedna stvar, kupujem malu pilu, stihl 170 novu ili 180 polovnu, za granje, sitno, vrhovinu i tak, hodanej po krovovima i ostale igre. Kakve su vam preporuke, konkretno za novu MS 170??? Stalno su na nekim akcijama i da se kupiti več za ispod 1500 kn